Петков добави и Тошко в "черния списък", каза за оръжията за Украйна

Не е имало директен внос на оръжия от България за Украйна, заяви той
Обновена: 26 юни 2022 13:49 | 26 юни 2022 13:41, Александър Попов
287
Петков добави и Тошко в "черния списък", каза за оръжията за Украйна
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Българското правителство изпълнява точно решението на Народното събрание и не е имало директен внос, по никакъв начин, на оръжия от България към Украйна, така премиерът в оставка Кирил Петков коментира горещата тема от последните дни. Имернно той стана причина за нея, след като в интервю зави, че президентър Радев "ще спре оръжията за Украйна", а след това правителствената служба го опроверга.

„Имаме експорт към наши традиционни партньори - страни в Европейския съюз. Но такъв директен трансфер България - Украйна - няма”, категоричен е той.

Петков добави, че с изпълнителния съвет на „Продължаваме Промяната” е обсъдено съставът на правителството да не бъде променян. Според него всички са много сплотен отбор и „продължават в същия формат”.

Министър-председателят уточни, че все още не иска да говори за отделни министри, докато не получат подкрепата на независими депутати.

Ясно заявихме, че има няколко човека, с които не бихме влезли в преговори - Бойко Борисов, Делян Пеевски и ДПС, Костадин Костадинов, както и самия Слави Трифонов”, добави той.

Според Петков Тошко Йорданов „не може да направи дори и една стъпка или едно изказване, без разрешението на Слави Трифонов”. Затова подчерта: „За съжаление и с него няма да можем да говорим. Но сме готови да говорим с всички други”.

Той е категоричен, че няма смисъл за обществото да „влезе в поредна агония”, ако „задкулисието още може да контролира средствата, които би трябвало да отиват при хората, а не в няколко фирми”, както „беше досега опитът от ИТН”.

„Време е България да извоюва възможността да има свободно правителство, което да работи реално за хората. Въпросът не е само да има правителство - а такова, което работи за хората. А за да работи за хората, тези средства не трябва да отиват в шепа фирми, а за истинските неща, които могат да променят живота на хората”, подчерта Петков.

Според премиера борбата срещу мафията не е самоцел. Той я определи като инструмент. „Като една богата държава - средствата да се изразходват правилно, така че да подобрят стандарта на живот. Всичко друго няма смисъл”, заяви той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


287
Още по темата: Кирил Петков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
2
 
26
 
! Отговори
Абе преди 1 година
Това момче не е наред, отдавна го казвам !
36
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо общината разрешава всеки ден протести на законно сваленото правителство? Някой питал ли е софиянци, дали искат да слушат телешки рев на Киро просто и да гледат кривата му конска усмивка? Пред храма е нужна тишина н този свят ден, а не ревът на разярена тълпа, гневна, че е изгубила властта.
35
14
 
2
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Б.е вие русоробите навсякъде виждате соца, червеното, 19 век и т.н . Е свърши се. България е ЕС и НАТО. Забравете или заминете!!!
34
2
 
20
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 1 година
Сплоен отбор лява ръка - десен джоб! Никой не те иска освен софииският планктон. Такава наглост дори и простият Бойко я няма !Засраами се вчера паднахте, а днес продължаваш в същият формат. *** си с мир да не те гоним с камъни и тояги!!! !
33
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тошко е десния тестис на Слафчу, но е в процес на необратима атрофия.
32
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пълен наивник е тоя! Как може да отиде в Полша и да разправя, че ако ПП не са на власт, Радев ще спре износа на оръжие за Украйна....... Пълен абсурд! Тези хора са тотално неграмотни, тотално изтрещели, това ли ви харесва, мили младежи от площадите? Това са същите като ГЕРБ! Те са за парлама, а реално някой друг взима решенията вместо тях! Реално някой друг им казва какви цели имат, без значение от средствата!
31
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Продължавате Пеша.
30
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Киро просто се присмя на Слави, че бил бивш певец, а той всеки ден прави грозно шоу в центъра на София. Бездарен шумен, реве като теле с кривата си уста лозунги от соца. Защото само това си знае, горкият. Да връщат откраднатите пари и вън, от властта. По конституция отдавна трябваше да са си подали оставките. Но за Киро ментата, конституцията не струва нищо. Партиите и прокуратурата да реагират.
29
24
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Значи могло да се построи гръцката връзка и да ползваме енергийни доставки от други източници. Защо Герб не искаха да го направят ,а направиха руски поток. Защото герб са взели пари от Москва.
28
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Директно не внасяме , а индиректно. Много със заобикалки говори.
27
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те , децата на БСП и комунистите от столетницата, дойдоха да крадат много, защото 12 години бяха на сухо, спирани от ГЕРБ. Уж, се борят с корупция, но я увеличиха. Обрекоха ни на още по-голяма бедност. Вън.
26
22
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бойко Борисов никога не е управлявал по време на война. Благодарение на него,чче ни върза с руснаците с руски поток ни спряха доставките.
25
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
30 Но при Бойко цените не полетяха нагоре и нямаше двойно по-голяма инфлация у нас, от средната в ЕС, като при ПП/БСП, които си напълниха джобовете с милиарди.
24
1
 
20
 
! Отговори
бай Ламби преди 1 година
До от северозападО Не го е карал харварда онлайн а го е завършил вечерно.Денем е разнасял пици и след работа е ходил на училище.
23
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Внос на оръжия от Бг за Украйна? Правилната дума е "износ", О, Образованний!
22
28
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бойко Борисов се продаде на Москва. Възрза България само на руски енергийни доставки.
21
2
 
15
 
! Отговори
Аз промяната преди 1 година
РАЗСЛЕДВАНЕ ЗА ПОДМЯНАТА ЗА ЮМРУЧЕТО ДЕТО ГИ ЛАНСИРА ЗА БКП ГЕЧЕВ ОВЧАРОВ НИНОВА И СИЕ ФАЛИРАЛИ БЪЛГАРИЯ НЯКОЛКО ПЪТИ ЗА ИЦО ЛОДКАПЯТ И ОНЕЗИ ПОКРАЙ НЕГО КОЙ КОЙ И ПЛАТИ ДА СВАЛЯТ ГЕШЕВ ДА ЕЛЕМИНИРАТ ДЕЛАТА НА ОЛИГАРСИТЕ КАК ТАКА С МАДУРОВСКИТЕ МАШИНИ ЕДНИ ЕЛЕМЕНТИ СПЕЧЕЛИХА КАТО ЕДВА ОКОЛО 4О % ГЛАСУВАХА ДАЛИ СА ЛЕГИТИМНИ КАК ТАКА ЕДНОЛИЧНО ЩЕ СПРАТ ДОГОВОРЪТ С ГАЗПРОМ И НАЗНАЧАВАТ КОМИСИОНЕРИ А ФАЛИРАНЕТО НА ИНФРАСТРУКТУРАТА А ФАЛИРАНЕТО НА ИКОНОМИКАТА НИ А ЕЛЕМИНИРАНЕТО НА ФИСКАЛНИЯТ РЕЗЕРВ И
20
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези лузъри докога ще протестират и реват на обществени места? Вече сме ви отписали, вдигайте зодницитеси, за които споменава на Киро баща му Петко и се махайте. Заедно с родата, любовниците си и БСП.
19
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колкото Бойко Борисов угоди на Путин,дори Румен Овчаров не е угаждал! Построи му руски поток и взимаме мижави транзитни такси с резервиран руски газ. А гръцки поток не го правеше умишлено.Сега Петков направи гръцката връзка.
18
4
 
34
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 1 година
Розовият балон на Кирчо, кокорчо, гугълена и СиЕ се спука ... Явно като пише "Черните си списъци" харвардският комсомолец се надява на тези 2-3 хиляди служители от фирмите и офисите на Прокопиев, които под строй изразяват подкрепата си за него пред НС, да му осигурят мнозинство в следващият парламент ... скоро тези от Сектата на кумците, кумиците и любовниците ще само еротичен спомен от мемоарите на парламентарният живот, и само лепкавите петна в кулоарите на НС ще напомнят за присъствието им...