Тошко Йорданов: Петков се превърна в един по-образован Борисов

ИТН: Няма да подкрепим правителство с ГЕРБ и ДПС
Обновена: 26 юни 2022 13:51 | 26 юни 2022 13:16, Йоана Цонева
206
Тошко Йорданов: Петков се превърна в един по-образован Борисов
Снимка: БГНЕС

Ние категорично няма да подкрепим правителство, в което са ГЕРБ и ДПС, но те вече си имат мнозинство. Това заяви съпредседателят на "Има такъв народ" Тошко Йорданов на срещата на депутати и експерти на партията с граждани, която се проведе в събота в Стара Загора.

"Кабинетът беше за сваляне и падна. Тази коалиция беше предупреждавана няколко месеца какво ще последва, ако продължават по този начин. Те или са глухи, или не мислят... Единствената разлика между Кирил Петков и Бойко Борисов е, че единият е малко по-образован. В манталитета им няма никаква разлика - и при двамата доминира Аз-ът. За наш ужас Кирил Петков се превърна в по-добре образован Бойко Борисов, но със същия отвратителен манталитет. Страшен проблем е министър-председателят да е въртелив като вентилатор", каза той пред БНР.

Депутатът допълни, че ще  се водят разговори с досегашните партньори за ново правителство при ясни правила и ангажименти, но "не на всяка цена".

Още по темата
Според него "мъжкото и достойното поведение" е, след като си загубил коалиционен партньор, отиваш или на избори, или търсиш сам доверие в този парламент.

"Те са вкопчени във властта. Кицата се е запънал на вратата на Министерски съвет като анимационен герой".

В предаването "Неделя 150" Йорданов допълни, че Външно министерство и Теодора Генчовска не са били съгласни с френското председателство за Северна Македония:

"Външно е изпълнител и се опира на официалната позиция на страната. Но след това се появява Кирил Петков, който е поел ангажимент до края на френското председателство. И го пробутва през парламента, нарушавайки Конституцията, защото поиска всички материали да влизат в комисията по външна политика. ГЕРБ му паднаха на гюме и те вкараха предложението в парламента".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


206
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
28
 
25
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 1 година
Необразованият Борисов никога нямаше да се съеши с чалгопитеци като Вас, а образованият Петков стана ученик на класният си наставник и дружинен председател - другарката Импексова ... добре че бЪрдакът който си спретнахте за да обслужва нуждите на Прокопиев, Черепа и Червената олигархия от прехода, не просъществува дълго, така че яхвайте пак метлата на оплюването и анатемосването на ГЕРБ, че тези дето бяха тръгнали да го изчегъртват вече се самоизчегъртаха, и скоро нищо няма да остана от Вас.....
20
2
 
15
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
тоя Т. Икраткорданов не требе повече да помирише парламент!...Такова чалгаджийско падение не е познато в историята на парламентаризма!..И то не само нашия!..Едва ли и из африканските държави допускат подскачащимаймунчета до тая свещена институция !..
19
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аман от националисти борещи се за загубена кауза! Добре че беше Петков да размърда нещата!
18
6
 
18
 
! Отговори
бай Тъпчо преди 1 година
Одеве си приказваме с бажанака и го питам какво ще каже за г-н Тошко Йорданов, и той като почна-ами той е "Готин, Образован, Любим, Естествен, Можещ, Красив, Умен, Разбран, Златен, Атлетичен, Талантлив, Образован, Широко скроен, Красив, Обичлив!" Викам му-Кво е туй бе, пък той махна с ръка и вика-Абе гледай само главните букви бе...
17
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е нема такива некадърници в ИТН начело с Трифонов и Тошко а за Възраждане няма и да разсъждавам там положението е пълна скръп Копейкин и Трифонов са касапите на демокрацията подкрепиха тиквата и феса срещу хонорари шоуто и цирка вън от НС
16
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То там вие сте само образовани, или пък самообразоващи се. Май по-подходящо е самообразоващи се. И предупреждаващи, и определящи кое трябва да падне.
15
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Борисов обслужваше руските интереси, когато му изнася. Петков отказа да обслужи руските интереси и тръгна срещу тях. Тошко, отиди си прибери рублите от Доган или от Радев. :))))
14
9
 
13
 
! Отговори
ЦСКАр преди 1 година
Единствената грешка на Петков е че подцени силата на мафията на ДС + сблъсъка на Харвард с родната реалност където коли и беси бай ***. Дано си е взел поуките. Аз освен ПП и ДБ никаква надежда за нормална България не виждам. Не казвам че ще стигнем унгарците или словаците, но ако хората управлявали последните 20 години отидат на съд, кражбите ще намалеят и стандартът на живот ще се вдигне. Само тогава ще спрат младите да бягат в чужбина!!!!
13
19
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кирчо и Асен не стават, хора! Най жалкото правителство, не компетентно, вулгарно, егоистично. Тотално неумение да преговарят, събират подкрепа. Тези качества, последните ги владееха квартални организатори от предното минало.Така че образованието им е дупка, по отношение средно подготвен общественик. Могат само да бъдат медийни лица на кръжока млади и красиви градски егоисти с претенции
12
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да не ти се налага да те оправят харвардските некадърници.
11
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Типичен български синтом да завиждаш и мразиш по умния по можештия и естествено образования защото в БГ има много селски терикати чалгари койта ги мързи да мислят или да учат по лесно е да се плюе по тези дето могат и искат да на постигнат нещо смислено
10
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма място за чалгата в политиката!
9
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Страшен проблем е, че Петков не пожела да обслужи руските интереси, както се очакваше от този, който го доведе. :))) Страшен проблем за руснаците, които ЕС яко наигра с френското предложение. :)))))))
8
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Царство Чалгария на три морета! Напред Чалгата е слънце! Да живее цар Радо Шишарката и царица Радка Пиратка! Слава на Чалгарския благородник Тошо Свинара, най-образования и изтънчен аристократ на царство Чалгария!
7
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Петков ще си намери и друга работа, със сигурност много по добре платена от сегашната, навсякъде по света. Ама ти тошко, ти какво ще правиш. За нищо не ставаш, и телевизията ви скоро ще е само история.
6
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Йорданов допълни, че Външно министерство и Теодора Генчовска не са били съгласни с френското председателство за Северна Македония" Генчовска и МнВР друго казват в официалната си позиция. Явно много ти се иска още да с Чалгаря да нареждате какво ще говорят депутатите и министрите ви, но няма как, Тошко .....
5
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пак същите се връщат. Тежко ти народе! От 12% официална и повече от 50% неофициална инфлация, ще се чака- или да се мре, или да се обърне всичко с краката нагоре. Изборът е в ръцете на всеки от нас.
4
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тошко виж си твоя образ и тогава мисли за другите :)
3
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тошкоо, не знаете вече какво да измислите. Изпята песен си, а скоро и безработен.
2
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Правиш му комплимент, наричайки го образован. Щото колкото е чел Чехов, толкова е чел и друго. Канадски шмекер.