Петков до Митрофанова: София има 12 дипломати в Москва, вие оставате с 43

Българо-руските отношения могат да продължат да се развиват
329
Петков до Митрофанова: София има 12 дипломати в Москва, вие оставате с 43
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Отношенията между България и Руската федерация са дългогодишни, многопластови и от голямо значение за съдбата на страната ни в исторически план. Ние уважаваме руския народ и ценим нашите културни, исторически, социални и търговско-икономически връзки. Заради това, въпреки че българското присъствие в нашето посолство в Русия наброява едва 12 души, Руското посолство в България ще има възможността да запази 43-ма свои служители, съгласно решението, взето от българското правителство вчера. Това се казва в изявление на премиера в оставка Кирил Петков по повод коментара на посланика на Русия Елеонора Митрофанова, че Москва обмисля скъсване на дипломатическите отношения.

Още по темата

Вярваме в необходимостта от диалог, за който дипломатическите канали са от ключово значение. Убедени сме, че българо-руските отношения могат да продължат да се развиват в сферите от взаимен интерес, уважавайки важните за всяка от нашите държави ценности. Заради това се обръщаме към посолството на Руската федерация да оттегли подадената днес нота, каза Петков.

Заради миналото и бъдещето трябва да можем да правим крачки напред при взаимно зачитане на националните интереси, сигурността и суверенитета и на двете страни.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


329
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
4
 
4
 
! Отговори
рибока преди 1 година
Хм,Русия от векове прави политика по един и същи начин - повтаря до безкрай и без оглед крайния изход първоначалните си предложения.Казват ще го обмислим и на следващата среща отново старите предложения,но този път ми се струва,че това е еднократно предложение.Поне пак ще сме първите както с газта.
51
6
 
22
 
! Отговори
Обективен преди 1 година
По-голям глу_пак министър не сме имали. Киро Простото защо не изгони дипломатите на краварското посолство,които са повече от руските?
50
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пълна реципрочност!! Колкото има БГ, толкова и Русия. Стига са лъгали, че е заради туристите. Какви ги вършат на туристите? Туристите нямат нищо общо с това. Това е произвол от страна на руснаците. Ето защо са мразени и те и матрешките им в БГ. 80% от българите мразят руснаците _ нахални и безпардонни!!
49
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Искам да го видя как отива първи на фронта да се бие с руснаците. Защото ще ни вкара във война. Но съм сигурен, че вместо това ще е първият дето ще замине "по една работа" за Канада.
48
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Време е тоя малък продажен тъъъпънар да бъде просто изритан не само от власта а от България!
47
5
 
14
 
! Отговори
бг е под преди 1 година
7 милиона, а Русия около 140 милиона или 20 пъти повече население.Нормално е да имат руснаците да имат повече дипломати въпреки че нас това не ни грее.Ще ни грее ако бг парламента е намален поне на 120 дуппедатИ взимайки за пример държава като германия която е 12 пъти повече население а имат няколко стотин в бундестагаНо Будата като си дойде пак на власт ще ни дооправи..
46
20
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Митрофанова обяви България за неприятелска държава. Спряха ни газа. Какво са очаквали? Прилагаме съразмерни и несъразмерни мерки към агресията на Русия към нас.
45
6
 
18
 
! Отговори
Нане преди 1 година
шорошоидната грантаджийска пъсмина съсипва България 32 години... Затова сме на тоя хал... Орбан ги изгони и Унгария просперира, а ние тънеме в калта заради тях...)))
44
10
 
8
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Не се влиза в риторика с персона нон грата дето непрекъснато обижда Българите! Да закрива посолството...така ще пребориш и голяма част от изтичащите пари от страната ни!!!
43
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Днес,най големият враг на Европееца е Англосаксонската дружинка! -:(((( Ще вденеш и ти българино! Дано не е само късно! Готови са да разпалят истинска война в Нашата Европа!!!! Не бива да им позволим това!!!!!
42
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мисля, че е време да се вземат мерки котилото на путлеро-фашистите да си плаща за социалните разходи - училище и детски градини в рубли. Децата на активните борци против путлеро-фашизма е необходимо да бъдат приемани навсякъде без никакви разходи от тяхна страна и назначавани за директори на агенции и организации у нас и в чужбина, независимо дали и какво са завършили. Тези на ятаците на активните борци против путлеро-фашизма да се назначават за журналисти.
41
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
руските лакей и калинките са като бесни кучета! само така! пенете се!
40
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 26, напротив в момента има много повече, нямам пред вид само български граждани, а и етнически българи в окупираните територии, в Бердянск специално има много голяма българска общност, и точно затова Кирето требва да пипа тая материя много внимателно, а по възможност и въобще да не я пипа, а да си я остави на хората с дипломатически опит
39
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя спешно трябва да бъде затворен в клиника
38
0
 
1
 
! Отговори
дърт преди 1 година
До Анонимен 16 - С такива "приятели" врагове не ни трябват.
37
7
 
14
 
! Отговори
Киро преди 1 година
Мразим те безплатно.
36
3
 
5
 
! Отговори
ами преди 1 година
Затваряй
35
4
 
10
 
! Отговори
Роко преди 1 година
Оставете я само с чистачката!
34
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
закривай а Петков изгонен от бг
33
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кириле, по-добре млъкни и остави тия неща на Външния министър, щото с Лена хептен ще омажете нещата