Петков до Митрофанова: София има 12 дипломати в Москва, вие оставате с 43

Българо-руските отношения могат да продължат да се развиват
329
Петков до Митрофанова: София има 12 дипломати в Москва, вие оставате с 43
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Отношенията между България и Руската федерация са дългогодишни, многопластови и от голямо значение за съдбата на страната ни в исторически план. Ние уважаваме руския народ и ценим нашите културни, исторически, социални и търговско-икономически връзки. Заради това, въпреки че българското присъствие в нашето посолство в Русия наброява едва 12 души, Руското посолство в България ще има възможността да запази 43-ма свои служители, съгласно решението, взето от българското правителство вчера. Това се казва в изявление на премиера в оставка Кирил Петков по повод коментара на посланика на Русия Елеонора Митрофанова, че Москва обмисля скъсване на дипломатическите отношения.

Още по темата

Вярваме в необходимостта от диалог, за който дипломатическите канали са от ключово значение. Убедени сме, че българо-руските отношения могат да продължат да се развиват в сферите от взаимен интерес, уважавайки важните за всяка от нашите държави ценности. Заради това се обръщаме към посолството на Руската федерация да оттегли подадената днес нота, каза Петков.

Заради миналото и бъдещето трябва да можем да правим крачки напред при взаимно зачитане на националните интереси, сигурността и суверенитета и на двете страни.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


329
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
6
 
31
 
! Отговори
Отец Нафърфорий преди 1 година
Кирчо бе, в тоя ПУЦ Харвард не са ли ви преподавали барем една лекция по съвременна политика? Наясно ли си със статута на държавите, постоянни членки на Съвета за сигурност на ООН? Не са много тия държави, даже ти можеш да им запомниш имената.
11
34
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кире, Кире! Какво се гънеш пред тая слугиня на Путин и Жириновски? Внеси в НС въпроса за изгонването на руските дипломатии ще видиш как ГЕРБ ще напълнят гащите. Маските ще паднат окончателно. Ще торпилираш и резидента, а историята ще те запомни като втори Стамболов. При него не сме имали дипломатически отношения с Русия и сме тръгнали нагоре!
10
13
 
39
 
! Отговори
Борисчо преди 1 година
Кирчо и Лена и във война ни вкараха... Браво
9
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма ли,да млъкнеш най после бре? Иска се яко ,с едноличното си " командване" в държавата както беше при Борисов! И ти като него не знаеш кога да спреш?-:(((
8
11
 
45
 
! Отговори
Teo преди 1 година
Кириле, напусни България!
7
8
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колко дипломати имаме в САЩ и колко те тука?
6
11
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кире, а САЩ що имат 2 пъти повече дипломати от Русия в България? Що щат толкоз янки тука? А Турция колко дипломати има - пак повече от Русия? А колко милиона население има България спрямо тия страни, та пак се пъчиш?
5
14
 
32
 
! Отговори
разсмя ме преди 1 година
До митрофанова е нагла ......... Той щото дeбила Кики пращи от мозък.
4
3
 
30
 
! Отговори
Кухар преди 1 година
Просто е моят идол
3
10
 
26
 
! Отговори
Ямболски ZV цървул преди 1 година
Просто Киро.Предлагам ти следващият път,когато се кандидатирате за избори,да се казвате не ПП,а СЕ( СДРУЖЕНИЕ на ЕВНУСИТЕ)
2
13
 
39
 
! Отговори
зяпнал преди 1 година
Е, няма такъв ***! Каскет, самосезирай се бе, мушморок, къде си когато трябва да свършиш нещо полезно????
1
46
 
15
 
! Отговори
митрофанова е нагла преди 1 година
и много много mъna. Като всеки руснак.