Гуцанов: Най-тежките разговорите между БСП и ПП ще са за Русия

Кой е българският агент, който е бил прихванат, пита той
2 юли 2022 17:10, Анисия Иванова
63
Гуцанов: Най-тежките разговорите между БСП и ПП ще са за Русия
Снимка: БГНЕС

Безспорно най-тежки ще бъдат разговорите между БСП и "Продължаваме промяната" за ново правителство по темата за отношенията между България и Русия, тъй като това е ключов момент за националната сигурност. Това коментира днес пред медиите във Варна председателят на парламентарната Комисия по транспорт и съобщения и депутат от БСП Борислав Гуцанов.

Той допълни, че от партията му смятат, че трябва да се изясни дали 70-те души са обявени за персона нон грата заради шпионаж или поради реципрочност, защото това са две коренно различни процедури. "Ако става въпрос за шпионаж, тогава кой точно от българска страна е бил агентът, който е бил прихванат, той защо не е арестуван, на какви позиции е и с каква информация е разполагал, че тя да е интересна за руските служби", коментира Гуцанов. Според него, ако става въпрос за реципрочност, пътят е трябвало да бъде коренно различен.

По тази линия ще се стремим да се стигне до нормализиране на отношенията, считам, че страната ни трябва да води такава дипломация, която да бъде равно отдалечена и равно близка до всяка една страна, каза още той.

Гуцанов каза, че приоритетите на БСП при преговорите за ново правителство са социалната политика, здравеопазването, образованието и икономиката. По думите му партията има съвпадения с "Продължаваме Промяната“ при борбата с корупцията, приемане на новия закон за КПКОНПИ, което е ключово да се случи, и други техни виждания, които БСП припознава. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
1
 
2
 
! Отговори
МУТРАТА ЮМРУК ВЪН преди 1 година
ЧЕТЕТЕ РУСКИТЕ САЙТОВЕ, ТЕ СЕ ГАВРЯТ С НАС, ЦИТИРАМ- В БЪЛГАРИЯ ИНФЛАЦИЯТА ПО ВИСОКА ОТ УКРАЙНА, А НЕ СА ВЪВ ВОЙНА...ТА ТЕ ТАКА- УКРАЙНА С ВОЙНА, БЪЛГАРИЯ С ВЕРНИТЕ НА КРЕМЪЛ ЧЕРВЕНИ МАРИОНЕТКИ.
52
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Заради падналото правителство не трябва да са тежки.
51
0
 
2
 
! Отговори
рибока преди 1 година
Че кой се интерисува от приказки за правителство,когато отиваме на избори.Да си приказват меко ли твърдо,както им харесва.
50
2
 
4
 
! Отговори
hitko преди 1 година
Tуй руско ***, не пада по далече от крушата... И баща му беше руска *** във военния флот и това гейче също следва пътя на дъртия. Как успяват такива национални предатели не знам. За никакъв *** не става и напрво в политиката. Ако такива са стандартите ни за тези които ни управляват, нищо чудно защо сме винаги на опашката...
49
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
нещо бъркат тука какви червеноармейци , БСП с Нинова затри левите идеи в БСП , те са за нато и америка , какви у лево само оригарси и нинова на кон
48
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
докато не измрат такива червеноармейци няма управия
47
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гуцка меки китки сте. Пак ще отстъпите за да сте във власта и така ще ги замажите, че електората ви да ви ръкоплеска. Оставка.
46
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Ако става въпрос за шпионаж, тогава кой точно от българска страна е бил агентът, който е бил прихванат, той защо не е арестуван, на какви позиции е и с каква информация е разполагал, че тя да е интересна за руските служби", коментира Гуцанов."____хей, Гуцанов, ако министрите във всички страни разсъждаваха като теб, досега нямаше да има нито 1 отзован руски дипломат и нито 1 наказан престъпник! Ти разсъждаваш като защитник на престъпника, не на потърпевшите !! А тук България е потърпевша страна
45
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе вие руски депутати ли сте или български. Докога ДАНС няма да ви обявява за руски агитатори.
44
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Специалистите по шпионаж от групата анализатори към хоремага на с. Долно нагорнище изнасят ценен диспут за и против експулсирането на група руски колониални надзиратели за реда в руската задунайская губерния РБ. Явно бсп много държи на присъствието на такива надзиратели!
43
1
 
16
 
! Отговори
БСП клекнаха преди 1 година
на ППредателите. Така безвъзвратно се запътиха към бунището на историята, гордо водени от Корнела.
42
11
 
7
 
! Отговори
Отговор преди 1 година
Не си разбрал! Гуцанов иска да кажат имената на българите, които са свидетелствали за враждебна дейност на тези дипломати! Естествено, че службите няма да дадат данни! А как ще ги изгонят, все тая! Истината е ,че Митрофанова отдавна прекали! Държеше се нагло, сякаш българите са и длъжни, и трябваше отдавна да е изхвърлена! Само че тогава скандалът щеше да е още по-голям!
41
4
 
7
 
! Отговори
Стига глупости преди 1 година
До Отговор: Свидетелствали? Хайде де. Дипломатите не свидетелстват, имат имунитет, а 70 готвачи и шофьори откъде? В най-лошият случай могат да ги обявят за персона нон грата. Нека ДАНС представят поне пред депутатите, поне на закрито заседание някакви данни за шпионска дейност на тези 70 служители в руското посолство. Нямат. Ако просто са искали да им се намали бройката, можеха тихомълком да се договорят. Сега каквито и обяснения да дават Киро и тези край него , вече проблемът е създаден.
40
5
 
1
 
! Отговори
Отговор преди 1 година
Не са говорили с хора от нашите служби, а са свидетелствали пред нашите служби! Понимаеш? И ти наистина ли си изненадан, че там и готвачът е човек от КГБ/ФСБ/? В това посолство случаен няма!
39
3
 
0
 
! Отговори
Пак по опорката? преди 1 година
До Отговор: Отговори много ако така сменяш темата. За какво ти писах: за това какво означава "недружественная" держава". Това че Русия ни била обявила за враг си е чиста т'ролска спекулация. А войната в Украйна е дълга тема и няма връзка със статията.
38
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този още е депутат, колко мъка има на този свят...
37
2
 
8
 
! Отговори
Много смешно преди 1 година
До Ха-ха: Според теб тези 70 руски депутати са говорили само с хора от нашите служби за да шпионират, така ли? Интересно как пък са избрали точно тях. Стига г'лупости. Просто нямат какво да казат от ДАНС. Викаха ги в НС и макар че беше закрито заседание, пооне това можаха да кажат депутатите, че никакви доказателства за шпионска дейност ДАНС не могат да представят.
36
8
 
3
 
! Отговори
Отговор преди 1 година
До опорката! Че тя Русия е обявила варварското нахлуване в чужда държава и сриване на цели градове за "благородна" цел! Ти верно ли се връзвал на лъжите на Кремъл ,или караш само на "опорки"! Динозавърът Лавров още твърди, че не са нападали Украйна!
35
3
 
7
 
! Отговори
Пак по опорката? преди 1 година
До Някой: Русия не ни е обявявала за враг, а включи България в списъка на "враждебните държави" (превода на "недружественные" державы" от Гугъл). Схващаш ли разликата? Теб Русия не те е обявявала за враг, макар че тролваш по русофобските опорни точки.
34
6
 
4
 
! Отговори
Ха-ха преди 1 година
Да кажели кои са българските им помощници? Браво бе ****ци, че те може да са точно хората които са съдействали на службите! Значи ДАНС да си предаде агентите! Съвсем понесе жълтата фанелка!