Заков: Поведението на Митрофанова у нас е недопустимо

Според него тя категорично не уважава България
186
Заков: Поведението на Митрофанова у нас е недопустимо
Снимка: БГНЕС

Посланик Елеонора Митрофанова категорично не уважава България, смята министърът на отбраната в оставка Драгомир Заков.

"Поведението на руския посланик у нас е недопустимо. Не е това начинът да се води дипломация. Сигурен съм, че руската дипломатическа служба има доста професионални дипломати, които биха представлявали доста по-успешно и с доста по-сериозно уважение към България руската държава у нас", каза Заков пред Нова тв.

Според него дипломацията между София и Москва няма да бъде прекратена.

Още по темата
"Видяхме, че посланикът на Русия заплаши, че ще предложи на руското ръководство да затвори мисията у нас. Моят опит и мнение, е че подобно действие е във вреда на страната, която затваря посолството. Не вярвам руската държава да вземе подобно решение. Дори това да стане, само по себе си не означава скъсване на дипломатическите отношения", поясни военният министър в оставка.

По думите му е добре да се помисли дали представителят на Русия у нас да не бъде сменен.

"Всеки един дипломат, независимо от държавната политика, която следва, трябва да уважава приемащата държава. Имаше много случаи , в които Митрофанова можеше да бъде обявена за персона нон грата. Затварянето на руското посолство ще бъде във вреда на руските граждани у нас. Ако пък българското посолство в Москва бъде закрито от руска страна, то тогава ще страдат българските граждани там", каза още Драгомир Заков.


186
Още по темата: Драгомир Заков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
146
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
заков на националните предатели е недопустимо държението ерго твойто
145
3
 
4
 
! Отговори
карачанаков преди 1 месец
MУТРАфонова сейчас нота,завтра ,,САРМАТ,,
144
0
 
4
 
! Отговори
И ЛИСИЧАНСК преди 1 месец
ПОСЛЕДВА СЪДБАТА НА СЕВЕРО-ДОНЕЦК
143
14
 
11
 
! Отговори
Ангелина преди 1 месец
Между обикновените хора в България и Русия продължават да съществуват добри взаимоотношение и сходна ценностна система..Не мога да разбера само защо в България - Русия е изпратила такъв "фелфедбел " за посланик ,без липса на грам дипломация.Добре е ,че не са и дали и автомат ,защото тя убива само "с поглед" и "картечен откос" от агресивни думи , изречени с огромна доза безскрупулна арогантност!
142
6
 
7
 
! Отговори
ВСИЧКИ МИНИСТРИ преди 1 месец
НА ОТБРАНАТА СЛЕД 1990 г. СА ТУРСКИ ШПИОНИ
141
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ха, спряхте граждански полети, спрятхте дипломатически полети, спряхте газа, спряхте преводи от и до руски банки, "намерихте" 70 руски шпиони без нито един американски и за всичко това е виновна н. пр. Митрофанова. Не някой друг, а тя!
140
1
 
6
 
! Отговори
ПОВЕДЕНИЕТО на МИТ преди 1 месец
или ТУРСКОТО РАЗУЗНАВАНЕ, У НАС Е НЕДОПУСТИМО !
139
12
 
10
 
! Отговори
Алекс преди 1 месец
Когато един наглец не се изгони навреме,той става още по-нагъл.Митрофанова отдавна си е заслужила шута.
138
5
 
8
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 месец
Тия шпиони още ли са тука?
137
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хаха обвиняват дипломатите че били шпиони но не ги обявяват за шпиони, после казват че трябвало просто да се намали бройката. Оплетоха се в собствените си лъжи. Сега пък посланичката им била виновна. Така ако говореха срещу САЩ и ЕС за да защитават българския интерес щяхме да сме в много по-добри позиции и да извличаме полза но явно не искат защото им плащат, не че не могат.
136
11
 
7
 
! Отговори
Маршалу Закову преди 1 месец
На пълководеца Заков не му подобава да коментира дипломати, а пълководци. Нека даде мнение за руския си колега Шойгу.
135
13
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Киро печели олимпийските игри за най-дълъг скок, тоест - плонж, хвърляйки се да нацелува американски задни части чрез изгонването на повече руски дипломати от колкото има в България. Малко се удари и одра от плонжа и получи закономерен шут от поста, но явно разчита да получи бонбонче от Бидона някой ден.
134
0
 
0
 
! Отговори
До баба Ванга Никога преди 1 месец
До баба Ванга Никога!
133
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А поведението на Заков е очаквано, като се има в предвид кой е той. Чакам го сега да коментира поведението на Козяк.
132
0
 
0
 
! Отговори
Митко преди 1 месец
До баба Ванга Никога!
131
10
 
9
 
! Отговори
А какво очаквахме? преди 1 месец
Е, най-лесно е сега да обвиним Митрофанова. Киро, като премиер на България направи рекорд като за Гинес - наведнъж обяви 70 руски дипломанти за шпиони, и то (както вече започва да се разбира) без доказателства дори и за една десета от тях. И какво очаквахме от Митрофанова. Да отиде да се прегърне с него в знак на братска дружба? ...................... А ще закрие ли Русия посолството, това ще го решат в Москва.
130
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мутрафонова нещо се ослушва и не затваря посолството?! Блъфът й не мина, но пък преброи кои са полезните за Русия ***, които стояха вчера пред посолството със сълзи на очи.
129
14
 
9
 
! Отговори
И какво излезе? преди 1 месец
Никой не дава убедителни доказателства за шпионажа. И как да дадат, като нямат. Възможно е да имат нещо за двама, трима, хайде дори десет. Но за седемдесет? Ето например директорът на руският културно-информационен център. Няма месец откак е пристигнал в България и вече да повярваме, че е разкрит шпионин. Мижи да те лажем. Ако просто са искали да им се намали бройката, можеха тихомълком да се договорят. Сега каквито и обяснения да дава , вече проблемът е създаден. Не става за премиер, това е.
128
7
 
13
 
! Отговори
Рекорд на Гинес преди 1 месец
Киро да кандидатства за рекорд на Гинес за най-много изгонени наведнъж дипломати. Рекордът си е рекорд, така на Кирил Петков ще му научат името и извън България. Това ще му остане като спомен от премиерството.
127
12
 
18
 
! Отговори
do a dano преди 1 месец
Къде видя достойнство и защитаване на националния интерес при ножите управляващи? Абсолютен слугинаж!Като дойде зимата ще видиш как са защитили назионалния ни интерес-студ и глад.