Георги Първанов: Напълно естествено е премиерът да бъде сменен

Смята за малък шанса за нов кабинет
4 юли 2022 20:09, Росен Стойчев
36
Георги Първанов: Напълно естествено е премиерът да бъде сменен

"Поведението на досегашния премиер създаде най-много проблеми на държава, не само на коалицията. Поведението му е непредсказуемо, откровено скандално на моменти, така че нищо по-естествено от това той да бъде сменен. Надявам се, да не е на ключова длъжност в момента, тоест да не продължават проблемите".
Още по темата
Това обяви пред Bulgaria ON AIR някогашният държавен глава на България Георги Първанов

Георги Първанов определи като безпрецедентно експулсирането на 70 дипломати и служители на руското посолство у нас и прогнозира тежки последствия. Посъветва да не се допускат антируски настроения в България, както и антибългарски в Русия.

"Огромна част от тях не са си помисляли за шпионаж. Аз слушах заместника на г-жа Митрофанова, който говореше много искрено и честно. Познавам го и съм сигурен, че това, което каза, е вярно - тези хора обичат България и ние им направихме зло, както и на всички наши приятели в Русия", посочи той.

Тежка зима, която може да се превърне в предизвикателство за много българи, прогнозира Първанов.

"Ако нямаме договор с "Газпром", някой трябва да каже откъде ще вземем газ. С инцидентни доставки на втенчен газ от САЩ няма да се получи. Не вярвам да стане и с азерския газ, който е 1/3 по-малко от това, което потребяваме. Тръгваме неподготвени към зимата. Не виждам някой от новите стари управляващи да мисли сериозно в тази посока", коментира още той.
 

"България е в политическа криза, а изход не се вижда. Шансът за съставяне на нов кабинет в рамките на 47-ото Народно събрание е минимален, смята Първанов. Ще излезе първият проблем - независимо от какво естество - дали ще е енергетика, цените, инфлацията, продоволствената криза и ще се срутят с гръм и трясък, така че не съм оптимист", добави Първанов.

И призова за конструктивен подход в отношенията по оста София - Скопие, но не по пътя на въздействие върху европейските институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
9
 
! Отговори
Дами и Господа преди 1 година
вижте го Геоорррггииии Пъррвааанооов! Бившият асистент от Института по История на БКП, доктор по история на БКП с дисертация на тема: ,,Критиката към буржоазната класа в началото на 19-ти век".
10
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За едно изхождане в ефир руснаците давали 500лв, а за постоянна **журналистическа и политическа дейност** над 4000 лв/ месец.
9
3
 
8
 
! Отговори
Германец преди 1 година
Тоя ми се стори, че го видях вчера в репортажа от летището. Носеше тоалетна чиния.
8
0
 
9
 
! Отговори
Христосков преди 1 година
Не харесвам грам Петков, ама Първанов още по-малко! Този, дето беше прислужник на САЩ, на Джордж Буш-младши! Набута ни в престъпната война с Либия! Бяхме осъдени да платим милиони!
7
1
 
5
 
! Отговори
Некой преди 1 година
Тоя май е вчерашен?
6
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
4000 лв/мес. не са малко да изгориш на месец. Горкият ромzки крадец, как ще върже двата края?
5
2
 
7
 
! Отговори
6 преди 1 година
Я Гуци от Сирещник се изходи бе.
4
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе Гоце, ние договор имаме ама газ нема. Като си такъв голем приятел с Путин звънни му да го пусне :) както е по договор не за друго... ***
3
2
 
10
 
! Отговори
Гоце открадна яко преди 1 година
Гоце(президентът) открадна яко по време на прехода и президенстването си и с част от тези пари, включително и от атомната централа Белене, Гоце подари хотел за 8 милиона на 20 годишния си син. Да са живи и здрави поддръжниците на БСП и АБВ, които се явяват наследници на Гоце.
2
11
 
6
 
! Отговори
probi преди 1 година
Умен и мъдър човек! Човек и Президент с големи букви! И е прав. Както в това си изказване, така и в много други. И би било прекрасно да бъде разбран!
1
6
 
9
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Гоце,лапай рублите и не се обаждай.