Юруков: България трябва да се отърве от модела, дошъл от Русия

Нормално е мандатоносителят да води преговори
4 юли 2022 22:45, Росен Стойчев
41
Юруков: България трябва да се отърве от модела, дошъл от Русия

"Нормално е партията, която е мандатоносител, да преговаря по някакъв начин, било то с лични или идейни аргументи, стига да не нарушава закона. Това е практика по целия свят. Винаги е било това така", посочи членът на Националния съвет на СДС Пламен Юруков в студиото на Bulgaria ON AIR.

"От 110 г. България за първи път е на правилната страна. Коалиция ще се направи, защото са си необходими взаимно. ", уточни Юруков.

Още по темата

Събеседникът изрази мнение, че България ясно трябва да се отърве от модела на посткомунизма, дошъл от Руската федерация.


Според него най-интересното за целия този момент е, че тази избирателната система и настроенията в обществото водят към една фрагментация на парламента.

"Изисква се друго поведение на партиите и друга политическа култура. Изискват се много по-гъвкави коалиции. Политиците в парламента не са адекватни на ситуацията. Трябва по някакъв начин да преодолеят някои бариери в главите си, за да имаме стабилно и гъвкаво управление", подчерта Юруков пред Bulgaria ON AIR.

Той коментира и изгонването на 70-те руски дипломати и служители на руското посолство у нас.

"Кремъл и Руската федерация заблуждават България от 200 г., че са ѝ приятели, и че българите отвръщат със същото, въпреки двулична политика към нас", каза още членът на Националния съвет на СДС.

А руският посланик у нас Елеонора Митрофанова се държи като губернатор - опитва се да наложи нейни стереотипи и неин начин на поведение, смята той.

"Митрофанова трябваше да бъде изгонена преди 4-5 месеца, но тогава тя остана в името да се запази коалицията. Това, че правителството е в оставка, даде основания на министър-председателя да направи този ход за изгонването на руските дипломати", отбеляза Юруков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дьонмето!...
13
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Айде и тоя се появи, смешници
12
13
 
16
 
! Отговори
Мдаа преди 1 година
Сдс унищожи бьлгария
11
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бил на правилната страна,все едно слушаш генерал Савов пред Фердинанд.Филов пред Борис и бай Живков на 16 конгрес на БКП.От де знаеш как ще свърши всичко,па...чо.В Нато нямат ни оръжия ,ни войски.Ако така се бият както подкрепят Украйна иде нова нац.катастрофа.А ние вече не сме и нация.
10
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не ми стана ясно какво означава** дошъл от Русия**. Може ли по_конкретно??
9
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гледна точка, щяхме да станем като Германия... Да, ама не! Разликата е, че там живеят германци, а тук българи. Толкоз.
8
13
 
10
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
До 7. А не е ли по-добре, отколкото при социализЪма? Или в сравнение с клоаката, наречена руска федерация. Да си забелязал накъде се стремят всички? Питай и децата си къде искат.
7
10
 
12
 
! Отговори
Гледна точка преди 1 година
България беше на правилната страна и по време на ВСВ. Нали си давате сметка ако Германия беше спечелила и гнусният съветски комунистически ботуш не беше стъпил тук каква страна щяхме да бъдем.
6
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен Че то от 30 години сме яхнали модела на демократите и евроатлантическите ценности . И препускаме ,препускаме .....
5
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пламене, кога говориш глyпости? Сега, или когато беше комсомолски секретар във френската гимназия? Питам за група виетнамски мениджъри.
4
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До СДС София Център Ама сте колония , с ангария на извратеняците .
3
14
 
13
 
! Отговори
СДС София Център преди 1 година
Всички, които искат Русия ,да си ходят там!Няма да ги спираме! Прав им път!Тук е България! Не сме губерния!
2
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нищо не и пречи на коалицията. И да бяха я изгонили преди 4 месеца, Нинова пак щеше само да плаши,че напуска коалицията. Както видяхте за 6 мес. Нинова 6 пъти плашеше, че напуска. Но не напусна понеже е алчна и безпринципна.Уж щеше да дава нота за руснаците, а сега се натиска да е в кабинета Василев.Не знам за модела Русия. В Русия не се избиват всеки ден случайно хора с масова стрелба. Вижте модела САЩ!Както и да е! Исках само да напиша, че Нинова е на поза партер за власт и нямаше да каже гъг.
1
13
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България трябва да се отърве от продажници като Юруков.