Лена Бориславова: Това е акция срещу мен и кабинета

Отрича всички обвинения на прокуратурата
4 юли 2022 20:57, Росен Стойчев
366
Лена Бориславова: Това е акция срещу мен и кабинета

Прокуратурата разследва договори на Българската банка за развитие, свързани с Лена Бориславова. Според обвинението, като служител на юридическа кантора, наета от банката, Бориславова е сключила неизгоден договор и така е ощетила финансовата институция, съобщи Bulgaria ON AIR.

През лятото на миналата година председателят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова публикува договора на външната кантора, наета от Българската банка за развитие.

Още по темата
В него Лена Бориславова фигурира като юрист на кантората. А впоследствие става началник на кабинета на Кирил Петков.

Тогава Атанасова настоя, че договорът е сключен преди новото ръководство на банката да бъде вписано в Търговския регистър, а според публикуваните документи Бориславова всеки месец е получавала хонорар в размер на 7 хиляди евро.

"Във връзка с договора, аз като част от екипа на най-голямата кантора у нас, съм предоставяла услуги в периода, в който сменяхме ръководството на банката", заяви началникът на кабинета в оставка Лена Бориславова.

Твърдението, че е получавала 7 хиляди евро на месец, Бориславова определи като лъжа.

"Жълтите медии на ГЕРБ и ДПС и те ревностно участват в битката от ден едно. През май 2021 си мислех, че най-голямата лъжа за мен може да бъде, че лично получавам заплата от ББР в размер на 14 000 лв. на месец. 12 месеца по-късно осъзнавам, че просто ми е липсвало въображение. Това граничи с някаква политическа акция, защото лично аз не съм подписала никакъв договор от името на банката или името на кантората по повод на този договор, който те визират", написа преди дни Бориславова.

От Софийска градска прокуратура заявиха, че наблюдават образувано досъдебно производство за съзнателно сключване от длъжностно лице на неизгодна сделка, от която е произлязла значителна вреда за организацията.


"Тъй като съм част от екипа на "Продължаваме промяната", това е по-скоро част от развитията, които наблюдаваме последните няколко месеца. И битката на "Капитан Андреево", която започнахме, знаете валят заплахи, досъдебни производства, не срещу извършителите, които са отклонявали средства, а срещу тези, които са се опитали да спрат отклоняването", категорична е Бориславова.


366
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
284
0
 
0
 
! Отговори
неутрален преди 1 месец
ЛЕНО, 30 ХИЛЯДИ ЗА ЕДНА НОЩ ОТКЪДЕ СА??? НАЛИ ОТ ДЖОБА НА НАРОДА.........
283
0
 
1
 
! Отговори
Разкрива се преди 1 месец
Каква порнография и извращения са правили новата Порно Промяна
282
0
 
0
 
! Отговори
Рода Дуло преди 1 месец
Всичи сега плюете по Ленчетоно,но и тя си има хубава черта осбено тая дето и разделя ду.....то на две, Кирето също неможа да устои !
281
1
 
3
 
! Отговори
Реалист преди 1 месец
Но КОЯ СИ ТИ СКРИИ СЕ И НЕ ДРАЗНИ ПОВЕЧЕ ХОРАТА ЧОВЕК БЕЗ МОРАЛ
280
0
 
3
 
! Отговори
Народна преди 1 месец
Толкова е противна тази как изобщо я топускат в парламента Докъде я докарахме
279
0
 
8
 
! Отговори
БасДържаЧеГълта преди 1 месец
Тази мома има всички необходими качества за български политик:Проста ,но има виШу, Йорист е по образУвание, нагла и еблива .Последното го разбраха цяла България и краварката мис Пиги от Канада .
278
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А бе не знам ,ама седем бинги в евро е взимала! Каква е тази кантора и откъде цица?
277
3
 
16
 
! Отговори
Още една преди 1 месец
пикла от дивана - на екрана, и тази се писа важна. Абе няма ли си огледало вкъщи да си види наглостта.
276
0
 
10
 
! Отговори
Йордан преди 1 месец
Ей, направо си напълниха гащите с изложения във ФЕЙСБУК. Обърнаха всичко на някакъв евтин чат, а държавата заприлича на порно сайт.
275
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мръсните челгари подливат вода на Киро за да захлебят вла стта още един път.
274
6
 
6
 
! Отговори
естетвенно преди 1 месец
че е. така работи гешеф. за тва на есен умната ...как гласувате
273
3
 
13
 
! Отговори
перко преди 1 месец
Колко повече говорите, толкова по дълбоко затъвате! Сега бегай да хващаш мортвака!
272
1
 
1
 
! Отговори
1280 преди 1 месец
До До 273Ако минеш успешно в 5ти клас догодина, може и да видиш
271
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Помниш ли Ленче как спа с Киро ? :))) Това е достатъчно за да те очернят, нема нужда прокуратурата да те разследва :)))
270
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В Министерски съвет са внасяни пици от наркодилъри с доставка на амфетамини Crystal и кокаин! Записите от охранителните камери, заради които Кирил Петков изпада в истерия, предоставени в прокуратурата, категорично показват, че на Властовата Върхушка на управляващите се доставят наркотици! Именно поради тази причина Простото Киро е в истерия и иска отстраняването на шефа на НСО и шефа на ДАНС,
269
3
 
18
 
! Отговори
перко преди 1 месец
Това е ак ция срещу мен и првителството,.Дрън, дрън,дрън. Ареста на Борисов какво беше? Твърденията а плащането по 4хиляди лева на журналисти от страна на Русия без да се посочват имена, списъците от Гугъл! Това какво е? Мошеници и лъжци викат дръжте крадеца!
268
1
 
9
 
! Отговори
Йордан Цонев bTV преди 1 месец
.Опитах се да го обобщя с един филм от близкото минало, като само ще добавя наркотиците. Става въпрос за Секс, лъжи и видео и наркотици. Всичко, които управлават в момента да си направят тест за употреба на наркотици. Аз сериозно говоря. Говоря за тези, които управляват в момента в кабинета. От първия надолу има доста сигнали. Народните представители знаят за това, макар че не го казват публично Аз чета в медиите, а пък и виждам
267
1
 
13
 
! Отговори
Тошко Йорданов БНТ2 преди 1 месец
БСП искат оставката на шефа на ДАНС и вършат мръсната работа на Кирил Петков, който иска оставката на шефа на ДАНС още от март или април. И знаете ли защо? Защото ДАНС разрешиха НСО да извади записите от охранителните камери и те са в прокуратурата. Там има нещо, което изправи Кирил Петков на нокти и той тогава поиска главата на шефа на ДАНС и шефа на НСО и вилня из МС. Какво има на записите? Знам слуховете. Прокуратурата нека извади записите, както извадиха записите за момчетата, бити зад колоните на МС. Да се извадят записите да се види кой е влизал и излизал
266
3
 
28
 
! Отговори
Петя преди 1 месец
Лена,защо не кажат за мен например,че съм сключила договор с ББР и получавам 7 х евро заплата,защото не съм.Казват за теб защото е вярно и не си полезна на нито една институция.Освободи местото в Мнистерския съвет и започни да таботиш на хонорар като адвокат,за да те видим колко парички ще изкарваш! Само в Герб имало калинки,а в ПП какви са?Бездарници на гърба на народа.
265
3
 
12
 
! Отговори
Тошко Йорданов БНТ1 преди 1 месец
ой е влизал и излизал по нощите, какво е носил в МС. Имаше реплика на Кирил Петков, когато си изтърва нервите: Аз така как ще накарам някой да свидетелства, като се вижда кой влиза и кой излиза?! Т.е. някой е влизал вътре, който той не иска да се знае, че е влизал. Нека записите бъдат публикувани и да се види кой е влизал в МС и за какво. Но Петков буквално изпадна в истерия, когато записите бяха предадени от НСО на Прокуратурата и поиска главите на шефовете на НСО и ДАНС. Не ги получи и сега БСП му върши мръсната работа тя да поиска главата на шефа на ДАНС.