Лена Бориславова: Това е акция срещу мен и кабинета

Отрича всички обвинения на прокуратурата
4 юли 2022 20:57, Росен Стойчев
366
Лена Бориславова: Това е акция срещу мен и кабинета

Прокуратурата разследва договори на Българската банка за развитие, свързани с Лена Бориславова. Според обвинението, като служител на юридическа кантора, наета от банката, Бориславова е сключила неизгоден договор и така е ощетила финансовата институция, съобщи Bulgaria ON AIR.

През лятото на миналата година председателят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова публикува договора на външната кантора, наета от Българската банка за развитие.

Още по темата
В него Лена Бориславова фигурира като юрист на кантората. А впоследствие става началник на кабинета на Кирил Петков.

Тогава Атанасова настоя, че договорът е сключен преди новото ръководство на банката да бъде вписано в Търговския регистър, а според публикуваните документи Бориславова всеки месец е получавала хонорар в размер на 7 хиляди евро.

"Във връзка с договора, аз като част от екипа на най-голямата кантора у нас, съм предоставяла услуги в периода, в който сменяхме ръководството на банката", заяви началникът на кабинета в оставка Лена Бориславова.

Твърдението, че е получавала 7 хиляди евро на месец, Бориславова определи като лъжа.

"Жълтите медии на ГЕРБ и ДПС и те ревностно участват в битката от ден едно. През май 2021 си мислех, че най-голямата лъжа за мен може да бъде, че лично получавам заплата от ББР в размер на 14 000 лв. на месец. 12 месеца по-късно осъзнавам, че просто ми е липсвало въображение. Това граничи с някаква политическа акция, защото лично аз не съм подписала никакъв договор от името на банката или името на кантората по повод на този договор, който те визират", написа преди дни Бориславова.

От Софийска градска прокуратура заявиха, че наблюдават образувано досъдебно производство за съзнателно сключване от длъжностно лице на неизгодна сделка, от която е произлязла значителна вреда за организацията.


"Тъй като съм част от екипа на "Продължаваме промяната", това е по-скоро част от развитията, които наблюдаваме последните няколко месеца. И битката на "Капитан Андреево", която започнахме, знаете валят заплахи, досъдебни производства, не срещу извършителите, които са отклонявали средства, а срещу тези, които са се опитали да спрат отклоняването", категорична е Бориславова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


366
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
205
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Може пък да е работила за минимална заплата, колко хора работят на минимална благотворително. За доброто на Кире и България.
204
4
 
6
 
! Отговори
ЩОТО СИ МНОГО ХУБАВА преди 1 година
МЪЖЕТЕ ТИ НАЛИТАТ КАТО БИК НА ЧЕРВЕНО...... САМО ЗАТОВА Е, ДА ЗНАЕШ....
203
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Амии,лъжата стана втора професия,девойко "сгодената"!И как си съвместявала 8 ч.- съветник на служебния и по същото време пак на 8 ч. в ББР?Полтъргайс!След като ББР имат щатни юристи,ти за какво си,външната?А така"помагайки" на ББР да сте раздали необезпечени кредити на този и онзи без обезпечение,ей така на доверие?Компетентната "юристка"!А на "Капитан Андреево" ей как точно откривателя е земеделския министър на който съпругата е с 9 фирми за производство биопродукти,земята.продукция и износител
202
5
 
3
 
! Отговори
До 247 преди 1 година
Моите пари като данъкоплатец не ги мисли, аз също не го правя. Данъкът върху печалбата у нас е 10%, а това е нищо.
201
2
 
15
 
! Отговори
до 242 преди 1 година
Ленче, лягай си! Не е хубаво сама да се хвалиш.
200
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
243. Да, *** се здраво. За твоите пари, като данъкоплатец.
199
15
 
2
 
! Отговори
До 243 преди 1 година
Напълно сериозно. Мисля, че е изрядна във всяко отношение.
198
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
242. Ти сериозно ли?
197
24
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Доста е симпатична. А фактът, че отговаря сама, без подготвена предварително колекция от фрази, я прави още по-вдъхновяваща. Страхотна е! Дано имаме такива политици и занапред, а тя да не напусне поста си.
196
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако има порно запис, ще получи гласа ми. Не заслужава такова отношение момичето.
195
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лена и Линда никога не се засичат при масовите събития с участието на Киро. Менка си ги. Илине с едната, или с другата. Като дърт турчин с харем.
194
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сама си прави акциите. Пиарите на ПуПу са от Израел. Те насочват вниманието към Лена, а така като я изкарват жертва, се опитват да стягат редиците понеже отливът от фенове на Киро и Асен е огромен.Пиарите му дадоха съвет на Киро да я разкара и така и измислиха болест грип преди седмица при гласуване вота на недоверие.Тогава Киро скри Лена и показа Линда на протеста.Това от своя страна е унизително за всяка любовница. А Лена е нарцис.Сега вероятно сама насочва фокуса на внимание.като преувеличава
193
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Акция е ами, ти да не чакаш рози? Срещу престъпници обикновено се водят акции. Идва от АКТ, ама не полов.
192
2
 
8
 
! Отговори
Враца баце преди 1 година
3Д не знам дали има, ама много вероятно да има 3М: мустачки, и две дето висат!
191
2
 
9
 
! Отговори
Гхьь преди 1 година
Ама Ленчето трябва да е много добре да го е овладяла тромпета в консерваторията!!
190
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Айде като свърши разследването да пишеш у фейса резултатите. Да ни държиш в течение. Да не вземеш да се изпариш в Канада, ей..
189
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не разбрахте ли, че това изчадие е просто Лудото Ленче. Не си струва повече да се приема като нещо друго, а камо ли да се публикуват нейните измишльотини.
188
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ленчето защо се шашка толкова нали е "чиста" ако няма от какво да се притеснява ако няма престъпление проверката ще приключи, но ако прокурорите засекат нещо тогава гледайте какъв вой за прокурорски произвол ще има - ам сладка работа това с тези 14 хилки на месец дадени от любовника..
187
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ся, не била подписвала договор, ама работела според договора??? Още по- зле. Крала е без договор. Лелеееее..
186
0
 
12
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Това в ЕС ги шият с една кройка всички "нови управляващи". Тъпички ама със заучени клишета и послушни за това, което им се нареди.