Лена Бориславова: Това е акция срещу мен и кабинета

Отрича всички обвинения на прокуратурата
4 юли 2022 20:57, Росен Стойчев
366
Лена Бориславова: Това е акция срещу мен и кабинета

Прокуратурата разследва договори на Българската банка за развитие, свързани с Лена Бориславова. Според обвинението, като служител на юридическа кантора, наета от банката, Бориславова е сключила неизгоден договор и така е ощетила финансовата институция, съобщи Bulgaria ON AIR.

През лятото на миналата година председателят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова публикува договора на външната кантора, наета от Българската банка за развитие.

Още по темата
В него Лена Бориславова фигурира като юрист на кантората. А впоследствие става началник на кабинета на Кирил Петков.

Тогава Атанасова настоя, че договорът е сключен преди новото ръководство на банката да бъде вписано в Търговския регистър, а според публикуваните документи Бориславова всеки месец е получавала хонорар в размер на 7 хиляди евро.

"Във връзка с договора, аз като част от екипа на най-голямата кантора у нас, съм предоставяла услуги в периода, в който сменяхме ръководството на банката", заяви началникът на кабинета в оставка Лена Бориславова.

Твърдението, че е получавала 7 хиляди евро на месец, Бориславова определи като лъжа.

"Жълтите медии на ГЕРБ и ДПС и те ревностно участват в битката от ден едно. През май 2021 си мислех, че най-голямата лъжа за мен може да бъде, че лично получавам заплата от ББР в размер на 14 000 лв. на месец. 12 месеца по-късно осъзнавам, че просто ми е липсвало въображение. Това граничи с някаква политическа акция, защото лично аз не съм подписала никакъв договор от името на банката или името на кантората по повод на този договор, който те визират", написа преди дни Бориславова.

От Софийска градска прокуратура заявиха, че наблюдават образувано досъдебно производство за съзнателно сключване от длъжностно лице на неизгодна сделка, от която е произлязла значителна вреда за организацията.


"Тъй като съм част от екипа на "Продължаваме промяната", това е по-скоро част от развитията, които наблюдаваме последните няколко месеца. И битката на "Капитан Андреево", която започнахме, знаете валят заплахи, досъдебни производства, не срещу извършителите, които са отклонявали средства, а срещу тези, които са се опитали да спрат отклоняването", категорична е Бориславова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


366
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
165
0
 
3
 
! Отговори
колко преди 1 година
пъти трябва да ви се каже, че НЕ участвате
164
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
за парапета не отрича , *** тва моме как пък малко не засрами и скри , да се качваш по администрацията директно от парапета , не е да не сме го виждали ама е отвратително и говори вообще за липса на морал и съвест
163
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 187 Използва тактиката огледален отговор. Например казваш на опонента "Ти си глупав", и той ти отвръща "Ти си глупав". По същия начин казахме, че на Миро му е бедна фантазията и за това предлага брак въпреки всичко, сега и тя казва че й липсва въображение.
162
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Освен че нападението е висша форма на защита нищо друго не е научила.Какъв е тоя отговор: мислех си че това е най-голямата лъжа, но ми е липсвало въображение.Какъв е тоя монолог само да се прави, че всичко знае- характерна черта на социопата. Явно в нейната глава освен въображение няма нищо друго.нямам уши за това кречетало.
161
2
 
15
 
! Отговори
Хахаха преди 1 година
Защо се притеснява толкова и влиза в обяснителен режим ако е толкова честна???!!!! Видя се, че под парапета отдавна не е....хахахахаха, но тоя годеника и явно не е мъж!!!!!!!!
160
3
 
8
 
! Отговори
Лена преди 1 година
Всички ме искат, но съм само една
159
1
 
6
 
! Отговори
параход преди 1 година
Баща й сигурно е летец изпитател.
158
5
 
3
 
! Отговори
Бабу Кумар преди 1 година
За какви обвиняния на прокуратурата към Лена Бориславова става дума след като днес в официално изявление софийска градска прокуратура каза, че такива към нея няма?! Недоумение будят и изявите на Десислава Атанасова. В какво точно упреква, обвинявам търси отговорност?! Изявите й неподхождат и за квартална клюкарка. Ровели се били в мръсното бельо ама не намерили нищо.
157
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лена е синоним на секс срещу облаги, но също така и на женственост, образование, почти равенство на жените с мъжете.
156
0
 
14
 
! Отговори
111 преди 1 година
Колко са жалки управниците ни, без значение от коя боя са! Самозабравят се, нагазят лука и като ги изловят и им изнесат кирливите ризи, реват, че опонентите им атакували правителството и клатели държавата.А като ги шунтират от властта, се оказва, че и ново правителство се избира и работи нормално, и държавата си продължава да съществува не по-зле отколкото при тях..... Но тя, властта с привилегиите, които носи, не е за изпускане и свикналите с нея веднъж, не искат да я дават на други.
155
2
 
0
 
! Отговори
До 175 преди 1 година
Не съм казал, че си на 50, а че създаваш впечатлението, че си - пишейки дълги безсмислени постове под новините в 22:30. Почивай си, сигурно си пич иначе.
154
0
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
До до анонимен 158 "Като помислим, че си на 50, и че заплатата й те съблазнява, ми се иска да не те познавам." Е, не позна на колко съм. Иначе и аз не горя от желание да се запознавам с теб, екстрасенче. А и моята заплата ми стига напълно.
153
1
 
5
 
! Отговори
Баче Кико преди 1 година
Оххх котьооооо.
152
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вижте, лято е, не се филмирайте толкова много в работата.
151
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След като Лена уреди по-евтин газ щеше да разнищи и Капитан Андреево, но задкулисието се уплаши.
150
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Точно разсъждавам какво е захот,
149
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пълна Пародия дек наркотици и суингъри
148
20
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Момичето е симпатично и развръзката ще е в нейна полза, колкото и да сте упорити в плещенето на глупости.
147
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тая работа отвсякъде вони на шуробаджанащина.
146
8
 
4
 
! Отговори
До 162 преди 1 година
Описахте Десислава Атанасова. Това на снимката е друг човек, очевидно.