Василев връща неизпълнен мандат, ако не събере твърда подкрепа в НС

Целта била не само подкрепа към кабинет, а и приемането на важни закони
Обновена: 4 юли 2022 07:01 | 4 юли 2022 07:00, Камелия Цветанова
100
Василев връща неизпълнен мандат, ако не събере твърда подкрепа в НС
Снимка: БГНЕС

Ако до петък Асен Василев не намери твърда подкрепа от 121 депутати, може и да не внесе за гласуване в Народното събрание състава на правителство, а да върне неизпълнен мандата на президента Румен Радев. Това допускат запознати с настроенията на номинирания от “Продължаваме промяната” кандидат за премиер, пише „24 часа“.

Още по темата

През уикенда “Промяната” се разбра с БСП, “Демократична България” и независимите депутати за съставяне на ново правителство в рамките на този парламент. Дори и заедно обаче общият брой на депутатите в подкрепа на кабинет “Василев” става 116. Петима не достигат до необходимите 121 гласа за прокарване на всяко решение в НС.
Именно тази цифра е целта на Асен Василев и “Промяната”, защото не се търси подкрепа само за прокарването на новото правителство, а и за 7-8 важни закона. Затова не се разглеждал вариантът за падащ кворум.

Реално правителството минава при подкрепа на 50%+1 от всички присъстващи в пленарната зала депутати. И то може да бъде избрано лесно, тъй като се заговори, че чуждо посолство е направило сондажи сред опозицията да помогнат с отсъствие на техни депутати от залата, за да мине кабинетът на Асен Василев. За него обаче бил важен не изборът, а гласуването на законите след това. Затова номинираният за премиер продължавал разговорите с депутати от всички групи. Това декларира самият той след консултациите с БСП и ДБ. Категоричен е само, че няма да разговаря със Слави Трифонов и Тошко Йорданов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 39Боко когато изтегли 16 милиарда долара заем, що медиите мълчаха по въпроса ? :)) Ние имаме липса на работна ръка, немаме почти икономика, огромна корупция, крадене от еврофондовете, как си мислите, че ще стане работата без заеми :)) Да се благодарим, че Кристалина е шеф на МВФ, да замазва положението :))
39
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много бързо забравяте бе хора. Тези същите преди няма и година обещаваха 4 моста над Дунав и 4 тунела под Стара планина. Обещаваха, че като спрат кражбите и щяло да има по 10 милиарда повече за хората. А какво стана, не знам дали са спрели кражбите, но има по-малко пари и теглят 10 милиарда заеми.
38
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще ги връщат внуците тези пари. Ако останат ще теглят още 32 милиарда и правнуците не могат да ги върнат.
37
0
 
16
 
! Отговори
до 39 преди 1 година
А кой ще ги връща парите? До момента Киро и Асен потопиха България от кредити. Всяко дете дължи заради тях 40 000 лева. Ще ги връщат внуците тези пари. Ако останат ще теглят още 32 млн. и правнуците не могат да ги върнат. Кабинета Петков беше свален, тоест те се самосвалиха заради лошата финансова политика на Асен Василев. _ милиарда са потънали за 9 дена през декември 2021г. Къде са ви отстъпките от 25ст. за гориво? Те лъжат и докато спят. Такива измамници и мошеници не е имало във властта.....
36
0
 
4
 
! Отговори
Аз промяната преди 1 година
Трябва хъс далновидност умения за работа с хора харизма лидерство Стига с тая мафия Човешките възможности са неограничени тук работите са забатачени все едни и същи изрази манипулации стани да седна и никой никой не се интересува от България обиди обиди омраза жлъч лъжи Кражби видни ясни къде са интересите защитата на България при парапетаджиите
35
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За нищо не ставате, освен за да нанасяте тотал щета. Една мантинела не е поставило вашето правителство дотук, а няма и да постави, ако не дай Боже съберете гласове да ви подкрепят.
34
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз съм съгласен да изтеглят не 10 милиарда, а 30, ама не да ги откраднат, а да направят живота на българите по-добър. За сравнение за 5 милиарда се направиха 50 км метро в София. За още 5 биха се обновили всички магистрали в България... но лошото е , че за половин година няма и 1 км ремонтиран път , а всичко заминава по гардеробите, че чекмеджетата са им малки.
33
0
 
15
 
! Отговори
Неудобен въпрос преди 1 година
Кое е това чуждо посолство, което прави тези сондажи? По такъв ли начин ще се процедира, хора да не се явяват, кабинетът да мине и всичко това да продължи? Пак питам кое е посолството? И ако стане ясно, ще има ли още изгонени дипломати за намеса във вътрешните ни работи, подобно на руските им колеги?
32
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Аз промяната 29Ще стана премиер ако мафията ми позволи, то всъщност всеки от вас може да стане, стига некой да го избута като лице пред медиите и хората като стадо да го харесат :)) Не е много сложно да си министър-председател, не си мислете, че това е некаква къртовска работа :)))
31
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стига с тази Румъния бе. През 2007 година като влизаме в ЕС с Румъния имаме еднакви дългове. 15 години по-късно нашия дълг е с 100 милиарда по малко от техния и сега кирчовците искат да наваксат с Корнела и Гечев и започнаха да теглят по 10 милиарда на година заеми.
30
0
 
11
 
! Отговори
до 28 преди 1 година
В Румъния има в сила закон за Лустрацията. Този закон изчисти политиката им от всички виновни за лошия преход. Освен това със закона за Лустрация не се допускат дори в университетите като преподаватели. А в България да вземем само един пример Румен Гечев, който е професор по фалити на България е преподавател. Р. Гечев фалира точно 2 пъти България. Проверете ако не вярвате! Няма да се оправи България докато не вкара в сила закон за Лустрация. Но виновните от прехода са в НС и не го допускат.
29
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще ви отвееме всичките с Чалга! Нашта класа поздравява вашта класа с класическата чалга Месечина, Месечина, йойой!
28
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Асен Василев е съден от съдружника си и е осъден. Отървал се от затвора със съдебно споразумение. Как съден ще става премиер на България? Айде, да оставим настрана, че е с (как да го кажа по-деликатно) странни сексуални апетити? Това може да е мина в кабинета. Ще излязат записи и за него. Освен това с тези зависимости е опасно да се назначи премиер, което може да го излага на риск за изнудване или рекет. Хората не си поплюват-имат снимки и видеозаписи. Ще го направят на мармалад.
27
1
 
2
 
! Отговори
Аз промяната преди 1 година
28 защо не отидеш да живееш на Румъния много хубаво било там и 28 предлагам ти на теб и такива като теб да направят партия и да управляват тук пишете небивалици неистини омраза обиди излезте и направете правилните действия за България МОЖЕТЕ ЛИ ЗНАЕТЕ ЛИ ИСКАТЕ ЛИ ЗНАЙНИЦИ
26
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Живеем в някаква пародия. ДБ начело с Христо Иванов и Мирчев плачат и трупат подкрепа като се правят на русофоби, а не казват , че точно другаря им Костов подари нефтохима на руснаците преди 22 години.
25
0
 
6
 
! Отговори
Аз промяната преди 1 година
23 стани ти премиер да те видим нали много знаеш Аман от знайници дето хич не ги интересува България вървете другаде да живеете знайници
24
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нови избори трябват за да стане кашата пълна. Може служебно правителство да изкара и година-две при този политически батак. Трима седят в сянка и искат да дърпат конците на държавата - Хидроинженера, Тиквата и Чалгаря. Докато има такива, които гласуват за тях все така ще бъде. И все ще завиждаме на Румъния, която преди 15 г. бе зад нас.
23
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 25Корнела като млада с тези млекодобиви дето ги има, сигурно е хващала окото :))) Тя си е жадна за кариера жена, може да е омагьосала тук там некое мъжле навремето, отде да са знаели тогава, че тя ще затрие БСП :))
22
0
 
6
 
! Отговори
до 25 преди 1 година
Така е. Но има и още една подробност. По онова време жена на 28г. при това появила се внезапно в София, нямаше как да седне на министерско кресло ако не беше агент на чуждо посолство.
21
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
През 1998 година и Корнела е била с 30 кила по слаба и с 30 години по млада. Как ли иначе Костов ще повери на 30 годишна п..... да му приватизира заводи и компании.