Милена Милотинова: В ЕС разбраха какво става в РСМ

Коментар за протестите в страната
Обновена: 6 юли 2022 18:13 | 6 юли 2022 16:52, Росен Стойчев
52
Милена Милотинова: В ЕС разбраха какво става в РСМ
Снимка: БГНЕС

"Протестите в Северна Македония от последните дни показват това, което и България опитваше да каже на Европейския съюз по времето, когато трудно ни разбираха в Брюксел.  Смятам, че след тези протести ЕС вече напълно е разбрал българската позиция и защо бяхме принудени да блокираме началото на преговорите, както и защо София настояваше за европейски гаранции за изпълнение на условията за започване на преговори, а също и защо изисквахме двустранният договор между България и РСМ да е част от преговорната рамка".

Още по темата

 
Това коментира в предаването "12+3" журналистът Милена Милотинова, водещ на публицистичното предаване "Брюксел 1" по Bulgaria ON AIR, автор на филмите "Само защото бяха българи" и "Хроника на едно национално предателство". И допълни:

"В ЕС вече са наясно къде е проблемът - той не е в София и никога не е бил при нас, ключът за решаване е в Скопие и винаги е би там… Ако Скопие приеме френското предложение, пътят за отблокиране  на преговорите е открит - блокадата ще отпадне веднага след вписванетото на българите в Конституцията като държавотворен народ, равен на останалите народи в РСМ."

Милена Милотинова припомни изказването на холандския премиер Марк Рюте от вчера, че ако Скопие не приеме френското предложение, Холандия ще подкрепи Албания да започне преговори самостоятелно. "Само преди 3 години Холандия и Франция наложиха първото вето на Албания и Северна Македония за започване на преговори, припомни Милотинова. Тогава - през 2019, Холандия заяви, че Скопие има по-голяма готовност за започване на преговори. Сега - само три години по-късно, Холандия прави обратната оценка - че Албания е по-готова и говори за разделяне на двете страни, ако Скопие не приеме. А това много ще забави развитието на страната и процеса на евроинтеграция на РСМ," смята водещата на "Брюксел 1" по Bulgaria ON AIR.

"Надявам се, че политиците в Скопие ще постъпят достатъчно отговорно и ще приемат френското предложение, което ще им отвори път към присъединяване към ЕС. Надявам се разумът да надделее и Скопие да приеме подадената ръка," казва тя.

По думите й оттук нататък ако Скопие приеме предложението България освен да следи за изпълнението на 4 +1 изисквания, приети и от френското председателство, трябва да промени и процедурата за получаване на българско гражданство, българските паспорти да се получават не почти анонимно, както досега, а тържествено - пред знамето и с химна на страната, както и да се създаде публичен регистър на получилите българско гражданство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
21
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Цял ден днес по фалшивите ни медии не се даде ни едно логично обяснение на въпроса защо протестират македонците. Те и дори всеки друг живущ в Европа, не желае членство в ЕС! Това е причината. Защо ще се бунтуват точно когато им отпадна спирачката за там? Защото не искат да са там.
21
30
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЕС ВЕЧЕ НЕ СЪЩЕСТВУВА...
20
35
 
29
 
! Отговори
БАНко преди 1 година
РЕЗИЛА , КОЙТО НИ ТУРИ КИРЧО С МАКЕДОНИЯ Е БЕЗКРАЕН !!!
19
53
 
10
 
! Отговори
Бунгур преди 1 година
Милотонова,как върви манипулацията? Неуморна си в наливането на масло в огъня. Чакам предавания за македонците в България,как се отнасяме към тях,как се чувстват,как са им защитени правата на самоопределяне,как върви асимилацията,свърши ли,несвърши ли? За българите в Македониа е ясно.
18
9
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Френското предложение е в полза за всички от Западните Балкани . РСМ е добре да е в ЕС. ЗА руските и сръбски олигарси не е добре . Защото търговинуто им се проваля. Няма как да пътуват плодовете и зеленчуците за Сърбия. Границите ще са по нов начин
17
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До6. Ти си руско *** и нямаш думата ни по копенхагенски ни по македонски въпрос . Скрий се и бягай от България и методи в РСМ.
16
9
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чебурашките се пукат от яд, френското предложение е в наша полза :)))
15
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Г-жо Милотинова, те от ЕС прекрасно знаят какво представляват от РСМ, но са на зор. Имат бърза заявка да вкарат Албания и РСМ е ЕС заради геостратегически интереси. Сърбия е най-верния сателит на Русия в Европа. Трябва им и втора външна граница след България. ЕС знаят, че македонците ги мразят, но интереса клаmи фесаа.
14
19
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Всички видяхме и своето ниво покрай Скопие.То е същото." Кирчо,ти нямаш ниво,ти си ***!
13
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Каде е публикуван разясни да го прочетем
12
11
 
27
 
! Отговори
Вьзмутен преди 1 година
Чудя се изгодният договор за бг от макарон защо не бе публикуван всички да се запознаем с изгодното френско предложение което заличи историята
11
4
 
43
 
! Отговори
ЕС НАТО преди 1 година
Да ги делят от Албания.Албанците да влизат в ЕС,а македонците обратно към Сърбия .
10
19
 
33
 
! Отговори
Вьзмутен преди 1 година
Тия са като украинците палят знамена рушьт бьлгарски паметници
9
19
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ех, наивитетът край няма. ЕС ( кукловодите му) отдавна знае какъв е проблема, но целта е изчагъртването на българите и тяхната история. БАЛгария ( урийският(арийски) слънчев бог Ур, наричан също Бал,Бел), обявен за враг на Йеова.
8
14
 
43
 
! Отговори
аха преди 1 година
До Ха ха 3Единствената причина България поне малко да прилича на нормална държава е членството ни в ЕС. Бъдете обективни!
7
8
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Каквото почукало, такова и се обадило, макетата тепърва ще страдат :)))
6
30
 
22
 
! Отговори
Данаил преди 1 година
Не им трябва ЕС - като видят нас ще разберат какво ги чака!
5
13
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Скопие от три дена вървят протести срещу ,,членството,,в ЕС .Повечето македонци са против членството но засега албанците накланят везните. Това няма да е за дълго . Така след Англия и Македония на практика ще излезе от ЕС като въобще не влезе. Макетата казват на Брюксел - Ние искаме да преговаряме с Буг.ария по копенхагенските критерии а не по софийските.В договора има зверска цензура по Оруел и ще се следят всички социални мрежи за,,език на омразата,,какъвто контрол дори американците не могат
4
27
 
4
 
! Отговори
пришълеца преди 1 година
Сърбия е погазена от булгараша:)))
3
26
 
23
 
! Отговори
Ха ха преди 1 година
Един приятел вика добре , че е германията да прибера -2500 евро като камериер в един граничен хотел , скьсах се да мия - санитарни вьзли ама като дойда в бг то с бмв -3 та ръка и извадя -1000 лв хората викат евала голем си бате ти успя