Радев: Работещите срещу интересите на България да носят последствията си

Нужно е управлението да гарантира устойчивост, смята държавният глава
6 юли 2022 20:30, Петя Славова
64
Радев: Работещите срещу интересите на България да носят последствията си
Снимка: БГНЕС

Ще успее ли кабинетът на Асен Василев да състави правителство, коментира пред журналисти президентът Румен Радев.

Още по темата

"Нека да изчакаме до петък да видим дали най-голямата парламентарна група ще успее да изпълни връчения мандат, движим се по Конституция. Много е важно тези, които формират в момента парламентарно управленско мнозинство, да го правят по такъв начин, че да гарантират дългосрочна устойчивост.", заяви държавният глава, цитиран от Bulgaria ON AIR.

За мен е важно да видя дебатите в пленарна зала, каза президентът във връзка с машинното гласуване и връщането на хартиените бюлетини.

"Всеки, който работи срещу интересите на България, трябва да носи своите последствия, но в съответствие с установените процедури. Изгонването на веднъж на 70 дипломатически служители е безпрецедентен акт и отговорност за него носи правителството и лидерите от коалицията. Това трябва да е ясно", подчерта той.

По думите на Радев, това решение увеличава риска за България – за нашата енергетика, за нашата икономика и най-вече за гражданите.

"Връщането на доверието в политическата класа изисква да има прозрачност по отношение на финансирането на български политици, но не по-малко важно е анализатори и публични говорители, които формират общественото мнение, да обявяват дали и те не получават финансиране отвън", изтъкна Радев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Незнаеше ли че тия двамката са краварски по длоги бе. Зад ника с коприва ли си избърса. Дай доказателства дай документация за шпионаш. На думи и аз мога да кажа че си еал баба си. Ама как да докажа като само съм чул без да има документация или свидетели. Всеки е невинен до доказване на противното.
23
3
 
3
 
! Отговори
към 24 преди 1 година
ако не е дейли ормана ще ми ядеш цървулите, или може би американски мокасини предпочиташ!
22
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как не можа за толкова години мозъчната гънка от околожката на фуражката да роди ЕДНА фраза дето има поне малко съдържание. Явно назначените му консултанти са от най старата генерация на отдел "Пропаганда и агитация " на ЦК
21
11
 
20
 
! Отговори
Равнопосавеност преди 1 година
Кирил и Асен са истински П-дерасти! Какво спечелихме от действията им? Обедняване, подарихме на РСМ език и ще ни вкарат във война!
20
4
 
8
 
! Отговори
Не си в час преди 1 година
До СТРАНДЖАТА....................В ЕВРОПЕЙСКИЯТ СЪЮЗ се води ГРАЖДАНСКА ВОЙНА между ХРИСТИЯНИТЕ ЕВРОПЕЙЦИ и техният враг микроскопичното малцинство от унищожители на Християнството в Европа които са една каруца хора но зад тях стоят ВСИЧКИТЕ МЮСЮЛМАНИ че даже Китайци,Японци,Индийци и прочие подкрепяйки ги ОТВЪН та роаботата става мегаломанска а може а стане и много кървава................Русия е друг Цирк
19
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ Е ПЪЛНА С ХОРА БЕЗ ЧЕСТ И БЕЗГРАНИЧНИ АПЕТИТИ.
18
6
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
като ги назначаваше не знаеше ли че са американски агенти?
17
2
 
8
 
! Отговори
Равнопосавеност преди 1 година
До 14 - Никъде няма да ходят - стига с това да си отиват - време е за съд! Това да не е ТОТО печелиш идваш за половин година пробираш джакпота и си ходиш, да дойде следващия печаливш... Само съд и гниене в затвора ще намали кандидатите за власт в България! И връщане на смъртното наказание за измяна!
16
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
МНОГО СЕ ДРАЗНЯ КАТО ВИДЯ НАЦИОНАЛЕН ПРЕДАТЕЛ КОМУНИСТ ДА МИ ГОВОРИ ЗА ИНТЕРЕСИТЕ НА БЪЛГАРИЯ.
15
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има цяла колона работещи срещу страната: Копейкин, Слави, Карадайъ.. Кирил и Асен са истински патриоти, защото искат България да стане просперираща страна, а не цурвуландия на чалга и балкански тарикатлъци. Марш на всички миризливи запъртъци, които се гънат между Путин и Деелиормана!
14
4
 
13
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 1 година
КОЙ ОПРЕДЕЛЯ ИНТЕРЕСИТЕ НА БЪЛГАРИЯ? МОЖЕ БИ НЯКОЙ ПРОДАЖЕН РУСОФИЛ ИЛИ КОМУНИСТ? ОТ ТЕЗИ ИЗРОДСКИ ИЗЧАДИЯ КОИТО НИ ОТДАЛЕЧАВАТ ОТ НАШИТЕ ЗАПАДНИ ПРИЯТЕЛИ И СЪЮЗНИЦИ?
13
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Носят ги Радев... носим ти ги. Скоро.
12
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Слави си го получи: "Хайде накажи ме! Нека ме боли!" Скоро и другите.
11
5
 
6
 
! Отговори
Равнопосавеност преди 1 година
Може ли малко по-конкретно? Какви последствия ще носят? Ще има осъдени? Ще върнем ли смъртно наказание за държавна измяна? Ако предателя замине например за Канада и се укрие ще го осъдим ли задочно? Службите ни ще могат ли да изпълнят присъдата и в чужбина ако осъдения не ни бъде предаден? И не на последно място - господин Президент имали ли сте случай във вашата практика да лансирате или популяризирате лица, които да работят против интересите на страната? И ако да то как се запознахте с тях?
10
1
 
7
 
! Отговори
Естрасенсо преди 1 година
ГРИПЕН коронавируса грипвируса ШЕФЕ думата ти дупка направи та се вгледай в себе си за предател
9
7
 
9
 
! Отговори
до 9 преди 1 година
Сега Кирил и Асен са в пъти по-важни за България отколкото преди година, умнице! Хайде скрийте се разочаровани, кандидати пак да сте разочаровани. Това да не ви е бинго? Хората един магазин не могат да оправят за 6 месеца, вие скапана из дъно държава искате.
8
10
 
15
 
! Отговори
Обективен преди 1 година
Кокорчо и Простото да си отиват!!!
7
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мафията бутна правителството,но народа ще отвърне на удара,ако има нови избори.Само стойте и гледайте.
6
3
 
4
 
! Отговори
КРИТЕРИЯ КОЙ Е преди 1 година
Марк Рюте каза че в политиката може да се лъже......Жан-Клод Юнкер за милионите си каза че може да е непочтено,неморално,неетично но пък богаството му е законно...........Трябва ли да ЛЪЖЕМ нон-стоп 24 часа в денонощието да не предадем родината......Току виж те набедили за предател защото казваш ИСТИНАТА..................Такава липса на ценностна система в Европа не е имало от езическата Римска империя когато избивали Християните
5
5
 
11
 
! Отговори
Нео преди 1 година
Миризлив чорап! Уморих се да коментирам това недоразумение!