Василев потвърди: България е блокирала $890 хил. за посолството на Русия

Няма наложени запори
Обновена: 6 юли 2022 14:06 | 6 юли 2022 13:22, Нели Христова
293
Василев потвърди: България е блокирала $890 хил. за посолството на Русия
Снимка: БГНЕС

България наистина е блокирала 890 хил. долара от превод към посолството на Русия у нас.

Още по темата

Това потвърди вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев, след като по-рано днес зам.-шефът на "Има такъв народ" Тошко Йорданов обяви, че финансовото министерство е наложило запори на сметките на руското посолство.

Запори няма наложени, но има блокиран превод от 890 хил. долара, заяви Асен Василев. Парите са спрени по силата на европейските санкции. Руснаците твърдят, че сумата е предназначена за заплати на служителите на посолството на Русия в София. Заради това българското правителство се е допитало до Европейската комисия дали този превод може да бъде изваден от санкциите. Ако бъде получено положително становище от ЕК парите ще бъдат разблокирани веднага, заяви Василев.

Все още продължава търсенето на 121 депутати, които да подкрепят евентуално правителство с премиер Василев, обясни още той.

„Към този момент нямаме 121 гласа подкрепа за нов кабинет в това правителство“, каза министърът на финансите и кандидат за премиер Асен Василев пред журналисти. „Управленската програма върви на финални консултации с депутатите. Очакваме по-късно следобед да я направим публична. Той коментира, че най-важните задачи на депутатите преди да излязат в лятна ваканция е да се извършат структурните реформи по коалиционното споразумение и да се приеме закона за КПКОНПИ, както и назначаването на Бойко Рашков за шеф на комисията.

Василев припомни, че ако нямат подкрепа за нов кабинет, мандатът ще бъде върнат неизпълнен на Румен Радев. По-рано през деня Тошко Йорданов от ИТН заяви в Народното събрание, че сметките на руското посолство са запорирани. Асен Василев отрече това твърдение.

 


293
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
254
0
 
0
 
! Отговори
Тошко преди 1 месец
като не е получил пликче, от РП са му казали, че сметките са запорирани.... и т.н.
253
2
 
1
 
! Отговори
т преди 1 месец
Ако има шпиони изключително глупаво е да им плащат през официалната сметка на посолството.
252
2
 
3
 
! Отговори
158 преди 1 месец
Евронатегачи..
251
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На някой депутати им изгоряха 4те хиляди лева
250
5
 
12
 
! Отговори
хм преди 1 месец
Що за свинщина е да блокираш парите на посолство с измислено и недоказано обвинение?!? Това политика ли е ,на избрани от народа представители или кокошкарство?!?
249
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Лошо си постля ПП, явно искат да са ястерби като поляците и да воюват с Русия... Нема да стане, тая, знаят го но въпроса е да се тровят отношенията с Русия... Има време за всичко, само Бг "Елита" да не пита - а нас защо.... :):):)
248
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Въй колко много пари някой ще остане без 4000 лева : --- ***.а.нар като спре русия преводите за Бг посолството ще скимтиш тука че така не може...
247
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вече не сме суверенна държава.За всичко питаме ''Големия брат'' - Никога не сме били суверенна държава... Но в последните 30 години сме територия... Всякаква па.пл.ач стана "Елит" и сега най-новия Елит се опитва да убие територията... Четити подлог.оги дето сте си избрали.
246
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Камчия трябва да си я върнем ББ я продаде на Руснаците нали уж чужденци не могат са купуват земя как стана тая далавера
245
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Въй колко много пари някой ще остане без 4000 лева :) заплата ех Василев защо ги блокира заплатите на прокситата отидоха :)
244
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Точно санкците трябва да се спазват за това са въведени
243
7
 
5
 
! Отговори
бре преди 1 месец
До Анонимен"добиването на България с могъщ враг - Русия, втория по сила в света след САЩ". - От военните действия видяхме че не са и в топ 10.
242
8
 
9
 
! Отговори
юлиян преди 1 месец
Вече не сме суверенна държава.За всичко питаме ''Големия брат''.Само когато изникне възможност да се открадне нещо,можем да проявим дързост,смелост и самостоятелност.А после пак ще си ги питаме,щото сме суверенна,самостоятелна държава с многовековна история и традиции...в предателството и слагателството.
241
7
 
17
 
! Отговори
тя преди 1 месец
Това , че тръгнахте срещу Русия е кардиналната ви грешка ! Не я обичате , но не показвайте , че я мразите !
240
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
това са малко пари само се Излагаме , руснаците ще си вземат , а и ние имаме имоти и посолство в Русия.
239
7
 
20
 
! Отговори
Барба Ганьо преди 1 месец
СРАМ !!!! В този резерват за идио*ти всичко е възможно ...Олиг*офрена Кокорчо и наркомана Киро излагат България на риск от голям икономически и политически шамар ....Ние ще плащаме , раята , те избягат и покрият ....... Пилците се броят на есен , който е търган срещу Русия , не е просъществул дълго .....
238
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До C2H5OH, к.235. Да, тримата управляващи БГ, в конкретния случай Кокорчо, веднага блокираха посочената сума 890 хил.$ и след 1-2 седмици ще я прилапат. После, като видят,че нещата ще се нагорещят яко, ще избягат в Канада, а ние ще бъдем жертвите на наглите харвардци. Не от това, че сме на тяхна страна, а затова, че сме покорен народ и позволяваме всеки да ни обяздва.
237
2
 
14
 
! Отговори
Q до 238 преди 1 месец
Те си CV-то пред американските служби за някое топличка местенце в бъдеще в някоя организация ..я МВФ,я ООН...Тези не мислят за България,тези мислят за своята кариера.
236
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Резултата от цялата работа ще бъде провал на туристическата кампания по морето, блокиране на парите на нашето посолство и сдобиването на България с могъщ враг - Русия, втория по сила в света след САЩ. Тоест Кокорчо и Киро може да бъдат наградени с достойно отличие - главните вредители на България.
235
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това блокиране е признак за безсмислени нахалство и наглост, нарушение на правилата и беззаконие, които няма как да не се превърнат в беля за България. Какво накара този луд, да прави тези глупости, нали уважаваме частната собственост? Защо това блокиране остава безнаказано, няма ли санкция за самозабравили се управленци?