Асен Василев: Връщаме мандата неизпълнен на президента

117 депутати подкрепяли кабинета
Обновена: 8 юли 2022 16:19 | 8 юли 2022 16:10, Камелия Цветанова
174
Асен Василев: Връщаме мандата неизпълнен на президента
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Номинираният за премиер Асен Василев съобщи, че връща мандата за съставяне на правителство неизпълнен.

„Не успяхме да намерим 121 депутати, които да подкрепят програмата, съдебната реформа, работата която имаме  да свършим като законодателна дейност, за да  се изпълни Плана за възстановяване и най-вече това, което заложихме, идвайки на власт – да няма корупция и това, което се случва в последните 15 години с разширяващата се ножица между бедни и богати да започне да се обръща, държавата да работи за хората, средствата да отиват при тях, а за подкупи на политическата класа“, каза той.

Още по темата

Подкрепата за кабинета е от 117 депутати.

„Надявам се при следващите избори допълнителните 4 депутати да се намерят, за да реализираме тези намерения“, призна Василев.  

Той добави, че коалицията на ПП, БСП и ДБ не може да очаква подкрепа от депутатите от ИТН.

„Първите 2 точки в програмата бяха Заканопроектът за КПКОНПИ да бъде приет и Бойко Рашков да я оглави, но те изобщо отказаха да влязат в комисия, нямаше заседание и законопроектът въобще няма да влезе в зала“, коментира той за ИТН.

„Айнщайн има една хубава мисъл „Да правиш едно и също нещо и да очакваш различни резултати е форма на лудост“, а  българският народ го е казал също „Само глупакът настъпва една и съща мотика два пъти“,  посочи още Василев относно разговори с ИТН.

"Аз мисля, че на всички стана ясно защо кабинетът беше свален. Имаше желание вместо да се увеличат пенсиите, да се изравнят неравенствата и да се подпомогнат младите семейства, едни средства да отидат за същите осем фирми, при които са отивали в последните 15 г.", каза той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
128
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Бай груюНе са 10 г. , не са и 12 години, а герберите взеха властта с идването на власт на кметското място в София и си набутаха кадрите навсякъде и това беше през 2005 година, т.е. 15-16 години управление, но повече няма да ги огрее първото място, може би второ място ще заемат, ще видим.
127
4
 
19
 
! Отговори
До Василев преди 1 година
Втората лопата, дето я настъпихме бяхте вие от ПП, ама ни подведохте с обещания. Трети път няма да я настъпим.
126
18
 
8
 
! Отговори
по-добре ПП преди 1 година
отколкото крадливият дебелак Боко. При Боко инвеститорите бягаха, ПП увеличиха чуждите инвестиции 3 пъти. Имат кусури ,ама Боко беше противен и вреден.
125
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Върнаха го чист и неопетнен.
124
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ейййй знаеш ли какъв ГЕРП ще ти дам крадци д олни
123
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
АКО ВАСИЛЕВ ВЪРНЕ МАНДАТА НЕИЗПЪЛНЕН ХАРВАРДЦИТЕ ЩЕ ИЗЛЯЗАТ НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ***!!!
122
2
 
7
 
! Отговори
Бай грую преди 1 година
До чичо. Стига с тия 12 години бе, чичка. Колко пъти да обясняваме, че са 10?
121
2
 
10
 
! Отговори
Аз промяната преди 1 година
АСЕНЕ АЗ ЖИВЕЯ ТУК 8 МИЛИАРДА ТЕЧОВЕ КАЗВАШЕ ПО СТУДИАТА ИМАЛО И ЩЕ ГИ ДАВАШ НА ОБИКНОВЕНИТЕ БЪЛГАРИ ВМЕСТО ДА НИЩО НЕ ПОЛУЧИХ АСЕНЕ СЕГА ПАК ИЗЛИЗАШ И ПРИКАЗВАШ ПАК СЪЩОТО Е КОЙ МИСЛИШ ЧЕ ЩЕ ТИ СЕ ХВАНЕ НА ЛЪЖИТЕ ЛЕНА ПОЛУЧИ КУМОВЕ СВАТОВЕ БЛИЗКИ КОМИСИОН ЗА ГАЗ 100 МИЛИОНА СПРЯХТЕ ГАЗТА ЕДНОЛИЧНО ЗА ЦЯЛАТА БЪЛГАРИЯ СХЕМИТЕ С КОИТО ДОЙДОХТЕ ВЕЧЕ НЕ ВЪРВЯТ АСЕНЕ 12 КЛОЗЕТА НЯМА ДА РЕПРЕСИРА МИРНИ БЪЛГАРИ С БАРЕТИТЕ ЮМРУЧЕТО НЕ Е С ВАС А МАДУРОВСКИТЕ МАШИНИ НЯМА ДА ВИ СПАСЯТ ЩЕ СЕ БРОЯТ Р
120
17
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само ГЕРБ , другите не стават доказа се
119
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хаха, излезте пак сред умнокрасивите да се попрегръщате с тях. Аха, без малко да забравя. Вземете и *** Нинова с вас и тя да се попрегръща сред почитателите на т.нар "градска десница". Баси политическия буламач.
118
12
 
1
 
! Отговори
mastilo преди 1 година
Виновни са ку-ку чалгарите!
117
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сещам се като влизахме в "Съюза" преди 15 год. как всички говореха, че корупцията ще остане в миналото и ни чака светло бъдеще. Ква стана тя?
116
14
 
3
 
! Отговори
А.Я. преди 1 година
Да,простя ни народ не може да търпи по-учения и по-знаещия,ще го дърпа в казана.Навсякъде сме известни,че се самоизяждаме.
115
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Системата е гнила и оттам всичко,но да ГЕРБ трябва да изчезнат защото са вредни и рушат всичко в името на частни облаги
114
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БСП и ДБ да се коалират за следващите избори, да не остане пак Ристе на палатка на Орлов мост с под 4%
113
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бая шийка си направил Кокорчо. Сигур Мис Пиги и Йотата са ти давали съвети.
112
3
 
13
 
! Отговори
Чичо преди 1 година
Истината е че имахте 6 месец да гласувате тия промени, ама 6 месеца спахте. Не знам кой им внуши на ПП че след 12 годни Боко Тиквата някой ще им позволи пълен мандат, та да имат време да се наспят и наредят. трябваше да използват всяка секунда и да се докажат за да продължат напред!
111
0
 
14
 
! Отговори
Истукан преди 1 година
Самият Кирил Петков си призна, че не е негово решение за изгонването на руските дипломати, спирането руския газ, отказът за плащане в рубли и санкциите сещу Русия. САЩ му дърпат конците, а той е кукла на конци. Никога САЩ няма да накажат Русия толкова много, че да им спре газта, горивата и всичко. Използват България, за да понесат тежката криза. Русия защо не спряха газта на САЩ? Откъде накъде газта от САЩ се е по-евтина от руската и Кирил Петков ще ни лъже, че била изгодна сделката със САЩ.
110
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До АнонименБСП ще продължи да управлява до следващите избори най-малко, защото имат опитни кадри, новите - егоистични сте, алчни некадърници, шуробаджанци, незаинтересовани и не мислите за страната, пробутали сте някакви хора, които нямат никакъв морал, държание, знания , опит и са първосигнални, каквото им свирнат и те са готови да изпълняват, дори и да е във вреда на България, важното е лапачката, но страната затъва в още повече проблеми, поради безахберието им!
109
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На изборите за кмет на Нова Загора миналата седмица се видя , че хората са отвратени от всички. Вече и 30% не искат да отидат да гласуват. Но от малкото останали пак ГЕРБ спечели на първи тур, а БСП и ДБ имаха общ кандидат. ПП и ИТН също.