Петков от Гърция: Връщаме мандата, нямаме 121 депутати, които да не ги е страх

Ще сме отворени за диалог до последния момент, заяви той
Обновена: 8 юли 2022 13:47 | 8 юли 2022 13:45, Нели Христова
266
Петков от Гърция: Връщаме мандата, нямаме 121 депутати, които да не ги е страх
Снимка: БГНЕС

Този конектор ще трансформира енергийната карта на региона, ще доведе до реална диверсификация, като още в следващите няколко седмици ще получаваме азербайджански газ и ще сложим край на руския монопол.

Това заяви премиерът в оставка Кирил Петков в Комотини, където заедно с гръцкия си колега Кириакос Мицотакис отбелязват финала на строителството на интерконекторната газова връзка между двете страни.

Коментирайки политическата ситуация у нас, премиерът заяви: "България не е пред газова криза, единственият голям проблем в момента е, че влизаме в политическа криза".

"Нямаше 121 човека, които да не ги е страх да кажат "Не на задкулисието". Толкова много осъзнаваме тежестта на отговорността която имаме, че тази сутрин всички наши депутати се опитаха да комуникират с депутатите от ИТН. До този момент мисля, че мандатът ще бъде върнат без подкрепа от 121 души", каза Петков.

"Ще подкрепим всичко, освен да имаме партньор, който да е в политиката като Пеевски, това няма да допуснем, както и Слави Трифонов няма да допуснем, както и други външни сили, които да нареждат", допълни той.

"Ще надделее над страха, ще сме отворени за диалог до последния момент", каза още Петков.

"Изпускаме историческо време на парламента, изпускаме възможността да вкараме 40 закона, изпускаме парите по Плана за възстановяваме, изпускаме дейността по управление на КПКОНПИ", добави Петков.

"Оттук нататък, ако има служебно правителство, отговорността отива изцяло в него, уточни премиерът в оставка.

"Днешният ден ще остане в историята като ден на икономическа и енергийна независимост. Стартирането на интерконектора между България и Гърция е паметно събитие и изпитвам гордост, че оглавявах правителство, което успя за 6 месеца да завърши този проект, за който се говореше от години", коментира Петков.

Той поздрави и премиера Мицотакис за всеотдайната му политическа подкрепа, както и ръководството на фирмата изпълнител ICBG за това, че са устояли на всички политически, икономически и епидемически препятствия.

"Нека си припомним, че само преди месец отново заедно с Мицотакис поставихме началото на изграждането и на терминал за втечнен природен газ в Александуполис. Тези проекти са подкрепени и от ЕК, и от Азербайджан, което ще помогне за това да се открие ново геополитическо приятелство", подчерта премиерът в оставка.

Според него географската близост на България и Гърция създава безброй предпоставки за взаимна инфраструктура и в други направления: Кризата в региона на Черно море ускори осъзнаването, че българската икономика ще се нуждае все повече от гръцките пристанища в Егейско море и искам отново да заявя интересът на България да бъде част от пристанищата в Александруполис и Кавала, заяви Петков.

И допълни, че 30% от българския внос на ток е от Гърция, както и 44% от вноса на пшеница и 40% - от царевица, което показвало колко големи са общите ни интереси и ползи.

"Запитан от какво човек има най-голяма нужда и полза, Сократ е отговорил: да имаш верен приятел", цитира Петков прочутия философ, а след това се обърна към гостите на английски и им разказа, че когато завършвал "Харвард", на студентите им е казано, че координацията се случва, когато имаш добри координатори - трябва да имаш отдаден лидер и приятел с общи цели и именно това се е случило през последните месеци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


266
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
215
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ние сме еничари и слушаме само тези, които са ни платили блиц-курсчето за преквалификация в харвард и които ни плащат да сме пъпети в тяхното кермит шоу. От други задкулисия нямат право да ни марионетват. Аз казах. Хау. Не намерихме 121 продажника. От народа-оффца никой не го е страх, а само от кукловодите им ги е страх
214
2
 
1
 
! Отговори
Shipkata78 преди 1 година
Махай се Американска ***,ние Българите сме с братска Русия!!!
213
1
 
10
 
! Отговори
??? преди 1 година
Путин каза " Партии много но родината е една" Как нашите не го проумяват.... Може би имат друга родина ли ? !?!?!
212
0
 
8
 
! Отговори
Ха ха преди 1 година
Путин е виновен.
211
0
 
12
 
! Отговори
Венелин преди 1 година
Върнете парите, мандата си го сложете в рамка!
210
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не се отказвай, киро. Утре е събота, пазарен ден, може да купиш още някоя друга бройка.
209
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя пък. Никой не го е страх от тебе бе... шашавляк. Про100 си много про-ст! Айде Кичу да даде точна информация за задкулисието, но не от Фейсбука, а от разследвания. И да не си губи времето (сега ще има повечко) да бърка в харлупката на Ленчето, ами да свърши нещо читаво.
208
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От какво да не ги е страх?? ОТ корупция ли?
207
3
 
5
 
! Отговори
Да допълня... преди 1 година
Един умник изнесе данни какви заеми по години е взел Борисов. Информацията е точна , НО не казва какво е построено с тези заеми и че парите са вложени разумно , а не ги е раздавал ей така.Като казва А , да каже и Б.
206
0
 
8
 
! Отговори
БОГ ДА ПАЗИ РУСИЯ преди 1 година
Защо изгони руските ди пломати !? Хак ти е.
205
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
най-смешното е че Кирчоу не може да се върне в Канада защото се отказа от паспорта. Сега може да отиден на бригада да бере домати или сигурно ще остане в БГ и ще стане политик и ще дава интервюта как е спасил Бг. хахаха Кирчоу циркаджията
204
0
 
10
 
! Отговори
Pen преди 1 година
Айде Кирчоооо, махай се *** долен , изпълнител на поръчки от американското посолство !
203
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
браво разума надделя.Хубаво е че не се даде шанс на тази зловредна и продажна коалиция да се сбъдне. Отиваме наесен на избори нещо от което демонократчетата ги е страх защото знаят че няма да помиришат власт повече. А БСП вече е политически труп.
202
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ей там е вратата кирчо.
201
0
 
3
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
До 226. А ти сляп ли си? Свали си променливите очила.
200
0
 
3
 
! Отговори
до Анонимен преди 1 година
До АнонименДГД ти пожелава Герб!
199
4
 
9
 
! Отговори
Гербер преди 1 година
До 229. Ей, аман от тия 12 години. Ама как пък всички забравяте, че в тях има едни 15 месеца управление на БСП при Орешарски и три служебни кабинета. А, иначе, 10-те години на ГЕРБ бяха най-приличните в развитието на България през прехода, но това не е за запленени от злоба антигербаджии.
198
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чап Кире и марш за Канада предател национален
197
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ама чакай сега, нали до края на юни щеше да е готово, сега викаш до няколко седмици..
196
7
 
19
 
! Отговори
Истукан преди 1 година
Киро заслужено падна от власт. Ще трябва да отговаря в съда за действията си. За 6 месеца нанесе огромни щети.