Политиците оставили доверието на хората да изтече в канала

Уроците от миналото не били научени
Обновена: 8 юли 2022 10:47 | 8 юли 2022 10:45, Камелия Цветанова
69
Политиците оставили доверието на хората да изтече в канала
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Управляващите политически сили години наред не си дават сметка, че погубват най-важната, безценна и незаменима стойност в обществото – доверието. Това заяви председателят на парламентарната бюджетна комисия и депутат от „Има такъв народ“ Любомир Каримански в декларация от името на парламентарната група, цитиран от БТА.

Още по темата

Той коментира, че по-голямото обществено доверие подобрява спазването на разпоредбите и събирането на данъците. Доверието също така дава увереност на потребителите и инвеститорите, което е от решаващо значение за създаването на работни места и функционирането на икономиките в по-широк план, отбеляза Каримански.

Депутатът от ПГ на ИТН заяви, че уроците от миналото не са научени. Той припомни, че когато партията с лидер Иван Костов е спечелила голяма подкрепа и мнозинство, всички са си мислели, че ще управлява два мандата.

„Когато дойде Негово величество цар Симеон Втори с толкова ентусиазъм и желание отново за реформи, справяне с бедността и догонване на средноевропейския начин на живот, той имаше отново всички ресурси, но втори мандат не достигна“, припомни още Каримански.

Той посочи, че след това е последвала „10-годишна кома“ до днес, когато, по думите му, надеждата е била поставена в „прекрасна маркетингова опаковка“ за бърз икономически растеж, реформа в правосъдната система, нулева толерантност към корупцията, превръщане на България в световен финансов хъб.

Каримански заключи, че е „цинично“ как през годините политическата класа в България е оставила доверието на хората „да изтече в канала“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Удрят се най слабите звена в ЕС.От там се почва.
41
4
 
3
 
! Отговори
ЖЪТВА е СЕГА преди 1 година
Власт пари...пари власт...
40
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
36 няма какво да му благодариш - на есен ПП печелят, Слави изчезва а ти си оставаш същия загубеняк
39
3
 
7
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 1 година
За какво доверие в "политиците" иде реч? Едни и същи крадци и безсрамници се обличат с влас и правят каквото си поискат вече няколко десетилетия, а на народа му се разтягат евтини лакардии, че видиш ли, това било преход към светли бъднини! Ай сиктир вече! Никой не се хваща с политика за да направи нещо добро за хората, всички "те" са там за личният си келепир, а ние им плащаме масрафа! До кога???
38
1
 
12
 
! Отговори
Cartman1912 преди 1 година
Изобщо Слави е типичен пример как на масата е голям всичко знае и може, но когато дойде време за действие бяга от отговорност. Лесно е да си вечно в опозиция, но идва момент да направиш нещо и тогава проличава колко струваш!
37
0
 
14
 
! Отговори
Cartman1912 преди 1 година
Слави и сценаристите се пеняват, дават акъл, обвиняват другите и казват кое е правилно и кое не. Накря народа им даде доверие на предишните избори и те какво направиха с гласуваното доверие? Звучно и *** се на**аха от страх, че ще трябва да вършат работа и се изнизаха. На последните избори ги наказаха за това, че видяха, че само дърдорят, но никаква работа не моггат да вършат, та те решиха уж да направят нещо. Не изкараха дълго и пак биха отбой. Защо изобщо трябва да им се гласува доверие?
36
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лично благодаря на Слави, че разкара тия неадекватници, лъжци и мошеници Кирчо и Кокорчо!
35
1
 
11
 
! Отговори
Илиев преди 1 година
Този е причината за да изпростее оня, до положение,да мисли като макак в широката пустош. Един бардук,не беше номиниран за шеф на БНБ,от където тръгна идиотските бръщолевения по адрес на К.Петков и А.Василев.Народа гледа и слуша,затова ще бъдете жестоко наказани.
34
1
 
11
 
! Отговори
Български гражданин преди 1 година
И Каримански е същия, като предишните и то се видя, като беше попитан дали ще се бори за запазване на българският лев и дали иска България да си върне 27-те тона злато от английската банка.И на двата въпроса отговора беше отрицателен иначе говори за другите, че оставили народното доверие да се изтече в канала.Говори, че симеончо бил дошъл на власт с ентусиазъм вместо да каже истината, че оня фъфльо излъга цяла България с неговите лъжливи 800 дни, а реално дойде да си прибере имотите!!!
33
7
 
7
 
! Отговори
дедко преди 1 година
къде сте бе умните и красивите ? вижте си промянаджиите дето ви се смеят от екрана .
32
2
 
11
 
! Отговори
Грешиш! преди 1 година
Грешиш, ефенди Каримански! В канала изтекохте вие - коварната ви, фалшива и нечистоплътна чалгарска сбирщина, от която сарайския ви началник, мутрите, мафиотите и престъпниците, все ортаци и аркадаши на сакатото учиндолско нищожество, дето не може да си помести ***, ви спретнаха "партийка"! Вие изтекохте в канала, начело с отвратителните *** Хаджи Тошко и Джебчията Балабана! И вече сте се разложили, затова така ужасно смърдите!
31
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГЕРБ/ДПС си направиха едно ИТН и едно Възраждане. И ще има да чакате да се оправи държавата.
30
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Славчо, помниш ли как преди 30на годинки, в началото на прехода, беше на едно парти на обявения за Главен Мултак на Републиката - Веждичката, дето беше основен гербер и министър на простотията на Баце? Парти на Мултигруп, ония дето докараха заедно с Доган и ДПС Царя от Мадрид за да свалят Иван Костов. Помниш ли Славчо, как прегръдката между Царя и Доган направи Баце секретар на МВР и го изстреля в политиката, а очилаткото Ники Василев министър, същия този дето го предложи за премиер прежния парламент. А една снимка на Делян Пеевски с Илийката Павлов помниш ли? И де е Делянчо Пеевски сега? ДПС!
29
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Доверието на народа към вас в момента е нулево, изказаха се чалгарите за пореден път :)))
28
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ники Мук, Шнорхела, Плагиата. И черешката на тортата - Тошко! Слафчу може да си дълъг, ама нивото ти е много, много ниско! Гледай си здравето и не се опитвай да правиш нещо, за което нямаш акъл.
27
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не напусналите ИТН са предатели, а Трифонов. Той излъга избирателите си, че ще изчегърта ГЕРБ, а сега де съюзява с тях срещу Правителството.
26
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стана ясно, че ГЕРБ-ДПС и Слафчовците са едно цяло. Сега ако са честни с избирателите си трябва да поемат управлението на страната пак заедно. Лидерите им са скрити по сараи, диванчета и зайчарници. Нека излязат на светло и направят един митинг на стадион Васил Левски, да се окъпят в народната любов. Нека излязат на разходка по улиците на София.
25
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Още когато Славчо създаде тази партия казах, че ще са патерица на ГЕРБ. Така и стана. Само че тогава ми слагахте минусите!!! Даже нещо повече стана, те се оказаха не само патерица на ГЕРБ, а и троянски кон. Силно се надявам, че гласувалите за тях вече са разбрали и тези продажници няма да видят парламент повече.
24
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гледах интервюто с този Каримамски. Лицемерен , отблъскващ човек, по-скоро нечистоплътен!
23
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Атанас Чобанов относно ИТН и Трифонов: "Тук става въпрос за едно аджамийство, една чалгаджийска аматьорщина на един отчаян тип, който се превърна от чалга водещ в политик по волята на избирателите, които са на неговото интелектуално ниво. Видя се, че от водеща политическа сила, той ще слезе под бариерата на 4% и това според мен е показателно колко интелигентна, последователна и консистента е тази политическа сила. "Най няма какво повече да се каже за този збироток от слабохарактерни кариеристи