Ще се намерят ли 121 депутати за подкрепа на бъдещия кабинет?

Асен Василев отива с мандата при Румен Радев днес в 17.00 часа
Обновена: 8 юли 2022 11:02 | 8 юли 2022 07:10, Анисия Иванова
53
Ще се намерят ли 121 депутати за подкрепа на бъдещия кабинет?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Днес в 17.00 часа на „Дондуков“ 2 президентът Румен Радев ще приеме кандидата за министър-председател, посочен от най-голямата парламентарна група в 47-ото Народно събрание Асен Василев, на когото съгласно конституционната процедура, връчи първия проучвателен мандат за съставяне на правителство в рамките на настоящия парламент.

В сряда вечер „Продължаваме промяната”, БСП, „Демократична България” и независимите финализираха управленската програма за следващите 6 месеца, а на следващия ден Националният съвет на БСП я одобри.

Кандидатът за премиер Асен Василев обаче съобщи, че все още няма подкрепата на 121 народни представители. Той анонсира, че настоящият премиер в оставка Кирил Петков присъства в състава на евентуалния кабинет. Имена на министри обаче не са ясни. На този етап от всички страни отричат да са водени разговори за състав и структура на Министерски съвет, припомня БГНЕС.

Вчера кандидат-премиерът Асен Василев отново потвърди, че ако няма 121 гласа в парламента няма да бъде внесен проектокабинетът. Вчера Нинова се срещна отново с кандидат-премиера, тъй като БСП имаха някои забележки към програмата.

След срещата тя обяви, че очакват ПП да проведе до края разговорите за подкрепа на правителство и да гарантира 121 депутати - най-малко. Ако те не осигурят тази подкрепа, днес няма да бъде внесен кабинет, уточни Нинова.

Ако кабинет бъде съставен, БСП ще участват със същите четирима министри от сегашното правителство. Това са самата Корнелия Нинова, Георги Гьоков, Иван Иванов и Христо Проданов. В управленската програма също така е включено предложението на БСП за опит за нормализиране на дипломатическите отношения между България и Русия.

Нинова заяви още, че ако първият мандат не се осъществи и третият им бъде връчен от президента, левицата ще положи всички усилия за водене на преговори за съставяне на редовен кабинет.

ГЕРБ вече обявиха, че веднага ще върнат втория мандат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
2
 
! Отговори
Малкото Слънце преди 1 година
На куково лято!
45
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Явно сме обречени да ни управлява Бей Гуньо.Алеко го е предвидил още в 19 век...
44
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-голям търговец на депутати е вашия Буци,който десетилетия ограбваше хората за да натрупа пачки.Как мислите кукувецът се отказа от властта и се завъртя наопъки??Няма случайни неща.Толкова е просто.Каквото и да си говорим,винаги става дума за пари.
43
4
 
6
 
! Отговори
Най-най преди 1 година
Най-най-най добрият възможен вариант и то за тях само е да се намерят 121 предатели! Депутати няма как! По-скоро еднорози!
42
2
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
бе нямат ли срам тия търговци на депутати , какво обикалят и предлагат това да не е сергия на Женския пазар, егати политиците , жалка работа , ни срам, ни достоинство , ни чест. Гешев вместо да се занимава с това недоразумение Йорданова да ги подпука тия некадърници
41
2
 
12
 
! Отговори
Сексолог преди 1 година
А бе, мъдурковци, как си представяте България да я управлява един откровен ***.де.ру.га ???? Досега ни управлява един дрогиран нехранимайко, сега да ни управлява сексуално "отклонен" !
40
2
 
11
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
ще има митинг в подкрепа на аморалните хора не виждате ли че само чакаттраншовете от ес и после кои от къде е
39
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма да се намерят 121, но успокоението е, че и в следващите поне 2 парламента също няма да се намерят... Честито на шайкаджиите
38
5
 
5
 
! Отговори
Дедо преди 1 година
Как пък поне един не се сети бре,че гласове има,ама сме обещали на Путин да няма. Честита Евразия момчета.
37
9
 
5
 
! Отговори
:( преди 1 година
Не ми се мисли за 'алтернативата' ако не успеят да съставят правителство.Пак ще повтаряме историята по улиците и площадите.
36
0
 
9
 
! Отговори
Руди преди 1 година
Язък за новите визитки.
35
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Десетилетия наред мутрите превземаха държавата и са се окопали дълбоко.За няколко месеца или години няма как да ги разкарат.Такива са удобни на европейския "съюз".Една германска фондация създателка имам предвид.
34
2
 
8
 
! Отговори
Ром'с преди 1 година
Дали пък Владимир царевич ще отреже и втората глава на ламята,след вчерешната първа,на Бобито на Джонсън!?
33
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо чак в 5 часа, кога уж ще гласува в НС, или няма 121 депутата и ще връщат мандата?
32
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Надке, тука още чакат две кафета, едното късо, другото без захар, нищо не направи, ей!
31
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Последни поръчки, че скоро затварваме.
30
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В пет часа на въртележката при Радев. Едно време имаше един лаф: "Ще се видим в 5 часа на въртележката".
29
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Можеше и да намерят, но сякаш се стреснаха някои от депутатите след сигналите до прокуратурата за покупка на депутати. Дали ще намерят или няма да намерят не е толкова важно сякаш понеже това е зорлем работа. Не може да се управлява държавата на ръба. Дори и да намерят 121 продажника, то само 1 да се разболее и няма да могат да прокарат закон. Тоест гласуването може и да не минава. НС е тромава и тежка машина.Съществуват процедурни хватки. По мое мнение няма да намерят. Бавят и протакат нарочно.
28
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо се възмущавате и изненадвате. На всички ни е пределно ясно, че тези повече власт няма да видят и се опитват ако може още година-две да захлебят.
27
1
 
19
 
! Отговори
Нео преди 1 година
Днес в 17:00 борсата затваря! Пазарлъкът свършва!