Проф. Румяна Коларова: Очаква ни експертен кабинет

Това е алтернативата след неуспешния мандат на ПП
25
Проф. Румяна Коларова: Очаква ни експертен кабинет
Снимка: БГНЕС

Алтернативата, пред която е изправена България, след неуспешния опит за съставяне на кабинет с първия мандат, връчен на „Продължаваме промяната“, е експертен кабинет, подкрепен от парламента или експертен кабинет, назначен от президента, кабинет с продължителност 4-5 месеца, или 2-3 месеца. Това заяви в интервю за БГНЕС политологът проф. Румяна Коларова, председател на Българската асоциация за политически науки.

Според нея не е невъзможно съставяне на правителство в рамките на това 47 Народно събрание, ако президентът Румен Радев връчи третия мандат на „Демократична България“.

Още по темата
„Опитът за съставяне на подобен кабинет ще бъде силният предизборен ход на „Демократична България“. Те са в много неблагоприятна ситуация в момента. Реално подкрепата за тях е на границата от около 5% и те са заплашени от риска да не влязат в следващия парламент“, каза проф. Коларова.

Причината е в съвпадението на профил а с политическия профил на лидерите на ПП.

„Лидерите на ПП откраднаха идентичността на ДБ“, заяви политологът.

Според нея опитът за съставяне на кабинет е възможност за ДБ да отстоят своята идентичност, която е дясна. „Трябва да подчертаем, че ПП не само не са дясна партия, но те са и нова, антикартела, популистка формация. ДБ са системна, дясно центристка партия. Това означава, че ДБ има политическа програма, която отива далеч отвъд антикорупционните мерки, далеч отвъд съдебната реформа. Те са само един от възможните инструменти и една от възможните насоки, в които ДБ могат да работят“, подчерта проф. Коларова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още по темата: Румяна Коларова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
US Stealer преди 1 година
Голямото надлъгване продължава.. и Напражение в БСП - Пловдив заради разногласия с Нинова. Страх тресе политиката освен ДПС.. и най накрая ще се въртим на чевермето.Бай Амет от растите засреля с прашка Костовото ДБ, но Мартинчо се оказа добър слуга в СДС и продължава да дразни заедно с ГЕРБ Пашата от Сарайте. Смотано време за избори, но народа ще забрави всичко до края на Октомври и всичко ще си е постарому!
20
0
 
1
 
! Отговори
СЛУЖ ПРАВИТЕЛСТВО! преди 1 година
Очаква ни СЛУЖЕБНО ПРАВИТЕЛСТВО, Румяна! Служебно правителство от отговорни българи, което ще поднови дългосрочния ни договор с Газпром, ще даде глътка въздух на бизнеса и ще спаси България от въвличане в голямата война, чиято фаза сега започва. А ти, можеш да получиш заплащането си, все пак. Какво от това, че мнението на една м-----а от средите на социалозите е останало без последствия.
19
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само експертен кабинет може да има в тази ситуация. Стига ревахте!
18
2
 
9
 
! Отговори
Експертиза преди 1 година
Тази пробутва експертите по крадене! Е, това вече ДС го играха с Любен Беров...
17
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Коларова е една от 4хилядниците.
16
3
 
12
 
! Отговори
митко преди 1 година
Зимата ни очаква народен съд.Крадци като Боко Тиквата и Пеевски-в затвора.
15
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дъртата потомствена комунистка Коларова от години е политическа изтривалка на на уж антикомунтите от ГЕРБ. Ей такива пребоядисани като нея, които вървят винаги след парите , обслужват медийно Боко в последните 12 години и продължават да ни ги натрапват винаги, когато наближат избори
14
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Експерти Чалгари! Милко Калайджиев министър на птицевъдството и Володя Стоянов министър на Далаверата!
13
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябва да да дойде някой който да оправи мазалото, което сътворихме с Русия. Някой, който да си припомни какво е пазарна икономика и, че парите не миришат и че БГ има свои интереси, които често са различни от тези на ЕС
12
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЗНАЕМ ГИ НИЕ НА РУБЛЕН ЕКСПЕРТИТЕ - ЕТО ДИКЪДЕ НИ ДОКАРАХА...
11
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ОТ ФУРАЖКИ ЕКСПЕРТИ ПО ЯДЕНЕ НА ФУРАЖ КАТО ЯНЕВ ЛИ?
10
1
 
4
 
! Отговори
Венелин преди 1 година
Да пише фантастични книжки може да има по-добър резултат. Лощото е, че докато ститне трета глава ще забрави името на главния герой.
9
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен, к.9 Хайде да приемем, че не трябва да е БСП. Стрина Корни от село Крушовица беше вице на Просто Киро и видяхме докъде доведе БГ. Киро добре че го бламираха депутатите в НС, иначе какъвто е безотговорен и алчен за подвизи, щеше да обяви война на Русия и да потегли с двете дивизии на БА на помощ на Зеленски, нищо че не е ходил войник. А Нинова беше с кабинетите дотук. От *** политик и управленец не става.
8
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Проф.Коларова, бабо Руми, това, което предлагаш, е химера, нещо като стара, вече изпосталяла жена, скарала се с всички в квартала и отдавна одумвана от хората, да се напъне и роди дете. Няма как да стане! По редица причини, основната е биологична. Затова да си седне на изпосталялита задни части и да си гледа старините. Има по-млади булки.
7
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Промяна на конституцията и махат партиите защото само се карат и краднат и 4 години кабинет на Радев от една партия БКП както си беше.
6
2
 
15
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 1 година
ОЧАКВА НИ ЕКСПЕРТЕН КАБИНЕТ НА ДС.
5
8
 
9
 
! Отговори
НАБЛЮДАТЕЛ ОТ СТРАНИ преди 1 година
ИДВА ГОЛЕМИЯ ГЛАД. НЯМА КАКВО ДА СЕ ЛЪЖЕМ
4
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Румяно ,Румянке,сал ти ли си баба,сал ти ли знайш да плямпаш...
3
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кирчо,ей там е вратата *** такъв.
2
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Докога ще ни облъчват е с гну сни герберасти?