Василев върна мандата, Радев очаква МС да внесе законите за Плана

Следващата седмица президентът ще обяви кога ще даде мандата на ГЕРБ
Обновена: 8 юли 2022 17:12 | 8 юли 2022 17:08, Камелия Цветанова
98
Василев върна мандата, Радев очаква МС да внесе законите за Плана
Снимка: БГНЕС

Номинираният за премиер Асен Василев върна неизпълнен мандата за съставяне на правителство на президента Румен Радев.

Държавният глава съобщи, че през следващата седмица ще обяви кога ще връчи мандат на ГЕРБ и изрази очакванията си това време да бъде оползотворено от правителството и парламента.

Още по темата

„Преди една година гражданите повярваха, че България може да изглежда по друг начин. Оттегленият кредит на доверие от кабинета не може да изчерпи усилията за изгражданите на прозрачно и отговорно управление. Вярвам, мисията да променим страната ни е историческа и колкото и да е трудна българите ще го постигнат“, каза Радев.

„Благодаря на онези от вас, които работиха с мисъл за родината, за които това понятие стои над всички други ценности. Дълбоко вярвам, че институциите могат да постигнат резултати, ако осъзнаният, че национален интерес е на първо място“, посочи президентът.

Той добави, че очаква правителството да разработи и подготви за внасяне в НС законите свързани с Плана за възстановяване, зада не продължава България да губи време и средства.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
2
 
3
 
! Отговори
ББ преди 1 година
уважение г-н Василев,не ни продадохте както правеше бочко,позволяваше на дпс...ндсв...вмро...да ни грабят...само и само да го държат на власт,Избори и ще ви дадем доверието си..доказахте,че работите за България!!!мафията ни плющи минуси,цензурират ни..но това ни стимулира,имат само манипулацията и лъжата...Българите живеем зле заради тях...дпс-гроб...обслужващи раша...плащащи сметки и проекти на раша с нашите животи и пари...ен.ч.ре са!!!приятели боко плати руски поток 3 милиарда с вашите пари
87
2
 
7
 
! Отговори
ЧАПАЕВ преди 1 година
6 МЕСЕЦА РАЗЦВЕТ И НАКРАЯ - ФАЛИТ? А БЕ, ЕЛТЪН ДЖОН, ОБЪРКАЛ СИ БАРДАКА БЕ!
86
3
 
9
 
! Отговори
Млад пенсионер преди 1 година
Хубаво е, че имаме право пак да избираме! Но преди това нека да пием по една ГОЛА ВОДА за това че избрахме хора които ни излъгаха! Така че по добре да ни управляват не хора "учили" в харвард, а хоа ПАТИЛИ!!!!!!
85
9
 
5
 
! Отговори
Избори преди 1 година
Е, задават се нови избори. Пак ще трябва да избираме между МАФИЯТА и ДЪРЖАВНОСТТА. Ясно е вече кои отстояват интересите на мафията - ГЕРБ, ДПС, ИТН и Възраждане.
84
0
 
4
 
! Отговори
(не)фен преди 1 година
Е Фигурантът да почерпи. Наздраве!
83
4
 
13
 
! Отговори
Тт преди 1 година
Дооооовижданееееее, некадърници.
82
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябва от тук нататък да си избираме бели българи, а не такива плъххчета като промяната. и не копейкаджии.
81
0
 
9
 
! Отговори
Аз промяната преди 1 година
Пъпъ къде са ви подкрепаджиите нали бяхте нулеваци затрихте държавицата ни И пъпъ България е на всички българи БИЛА Е ТУК ПРЕДИ ВАС ПЪПЪ И ЩЕ БЭДЕ ТУК И СЛЕД ВАС ПЪПЪ САМОЗАБРАВИЛИ СЕ САМОХВАЛКОВЦИ
80
1
 
4
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 1 година
ИДВАТ СВЕТЛИ БЪДНИНИ ЗА БЪЛГАРИЯ,НО НЯМА ДА СА ОТ УТРЕ
79
1
 
13
 
! Отговори
Муахаха преди 1 година
кво стана с Протеста или Шествието или там каквото се води, в Покрепа на Кики и Коко на Площад Народна Събрания - буквално Шепа - тово ли им е подкрепата?!
78
1
 
9
 
! Отговори
gogo преди 1 година
дали щеше да назначи любовника си шеф на кабинета си кат кирчо!???
77
2
 
6
 
! Отговори
Класика преди 1 година
И сега започваме.Дълбачки за Доган,Рушвети от Таки за ИНТ и едно КПП.Едни Чували от Магистрали за ГЕРБ...хе хе и Възраждане ще яде...ще има за всички.. рушвети от сърце, кюлчета и пачки цяло мазе.
76
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И всичко това заради тоя Радев .... нали той си ги назначи ... наредихаму де :)
75
0
 
7
 
! Отговори
ей! тролеите! преди 1 година
писна ми от вас,продажни безмозъчни твари!
74
9
 
16
 
! Отговори
Гражданин преди 1 година
Колко е щастлив президента! Причини още една правителствена криза. Няма редовно правителство- няма проблем
73
9
 
12
 
! Отговори
Така е .. преди 1 година
Правителство без ГЕРБ няма как да стане . Най голямата и стабилна политическа сила , доказала че може.Въпроса е коя партия ще се присламчи към ГЕРБ.Ако и сега се провалят , на извънредните избори ще се получи още по жалка картина.
72
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ех,размина се пак на дедо Боре и за цветелинината Сибанкя и за дебеляновата КТБ...Хитрец и мошеник,та дрънка.Европооо....
71
2
 
13
 
! Отговори
предполагам преди 1 година
че след срещата на ПП с Радев, започват срещи на ПП с Гешев. Който е крал ще лежи на топло, а който е наредил арест за да тероризира Бойко, за да му плати унижението ще трябва да се раздели с 22 имота.
70
3
 
24
 
! Отговори
Избирател преди 1 година
Никога няма да гласувам повече за ПП защото, 1 спряха евтиния газ от Русия единствени в ЕС . Германия моли Канада да даде частите за газопровода . 2 Цената на Газпром се обявяваше след всяка промяна , а сега всичко е засекретено ,но това е на наш гръб . След 3 месеца всички ще раберем какво сториха ,правителството при което всичко щеше да е прозрачно . НИКОГА ПОВЕЧЕ ПП
69
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Импийчмънт за Радев!!!