Ще се намерят ли 121 депутати за подкрепа на бъдещия кабинет?

Асен Василев отива с мандата при Румен Радев днес в 17.00 часа
Обновена: 8 юли 2022 11:02 | 8 юли 2022 07:10, Анисия Иванова
53
Ще се намерят ли 121 депутати за подкрепа на бъдещия кабинет?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Днес в 17.00 часа на „Дондуков“ 2 президентът Румен Радев ще приеме кандидата за министър-председател, посочен от най-голямата парламентарна група в 47-ото Народно събрание Асен Василев, на когото съгласно конституционната процедура, връчи първия проучвателен мандат за съставяне на правителство в рамките на настоящия парламент.

В сряда вечер „Продължаваме промяната”, БСП, „Демократична България” и независимите финализираха управленската програма за следващите 6 месеца, а на следващия ден Националният съвет на БСП я одобри.

Кандидатът за премиер Асен Василев обаче съобщи, че все още няма подкрепата на 121 народни представители. Той анонсира, че настоящият премиер в оставка Кирил Петков присъства в състава на евентуалния кабинет. Имена на министри обаче не са ясни. На този етап от всички страни отричат да са водени разговори за състав и структура на Министерски съвет, припомня БГНЕС.

Вчера кандидат-премиерът Асен Василев отново потвърди, че ако няма 121 гласа в парламента няма да бъде внесен проектокабинетът. Вчера Нинова се срещна отново с кандидат-премиера, тъй като БСП имаха някои забележки към програмата.

След срещата тя обяви, че очакват ПП да проведе до края разговорите за подкрепа на правителство и да гарантира 121 депутати - най-малко. Ако те не осигурят тази подкрепа, днес няма да бъде внесен кабинет, уточни Нинова.

Ако кабинет бъде съставен, БСП ще участват със същите четирима министри от сегашното правителство. Това са самата Корнелия Нинова, Георги Гьоков, Иван Иванов и Христо Проданов. В управленската програма също така е включено предложението на БСП за опит за нормализиране на дипломатическите отношения между България и Русия.

Нинова заяви още, че ако първият мандат не се осъществи и третият им бъде връчен от президента, левицата ще положи всички усилия за водене на преговори за съставяне на редовен кабинет.

ГЕРБ вече обявиха, че веднага ще върнат втория мандат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
5
 
5
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Хахахаааа, Копейкин как ри се чувства? :)))))))))) Ама Гунчева намаза филията от двете страни :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Ще има и за правнуците.....
25
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не беше ли редно да не протакат и да върнат папката? То убу много се опитваха, но когато падаш с вот на недоверие е малко несериозно да чакаш след два дни някой от тези същите да е размислил. И какво си променил? Вот на недоверие за провал във финансите, ти слагаш за премиер финансовия? Желязна логика.
24
4
 
17
 
! Отговори
At pazari преди 1 година
Толкова дълъг конски пазар не бях виждал. Цели 7 дни едни се пазарят, други се продават. Дали са се харесали продавачи и купувачи. Напрежение до ден последен.
23
1
 
9
 
! Отговори
екОНТ преди 1 година
ще им доставят.
22
3
 
9
 
! Отговори
Асена Василева преди 1 година
В 48 НС министерски съвет ще внесе нов закон за създаване на "Министерство на търговията с депутати".
21
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще намерят, ама дръжки.
20
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГЕРБ НЯМА ДА СПЕЧЕЛИ ИЗБОРИТЕ.
19
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И да се намерят, това упражнение ще го правят всеки път когато ще искат нещо да се гласува..
18
1
 
19
 
! Отговори
Кирчо Джон Три Волта преди 1 година
Здравейте, приятели! Поръчахме си малко депутати по АлиЕкспрес с наложен платеж. Логистиката показва, че до довечера може и да пристигнат с контейнер. От ЕКОНТ зависи дали ще ги доставят навреме. Понеже контейнера е със статут "Чупливо", малко се забави доставката. Живи и здрави! Приятен уикенд! Щастлив петък! Весели събота и неделя! ПоЗдрав от нас!
17
4
 
12
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
ГУНЧЕВА : ПРОДАЖНИЦИ КАТО МЕНЕ ИМА МНОГО В ПАРЛАМЕНТА И МОЖЕ И ДА СЕ НАМЕРЯТ! АЗ ВСЕ КАЗВАМ, ЧЕ ЩЕ ГЛАСУВАМ ПРОТИВ ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПОДМЯНАТА И ВСЕ ГЛАСУВАМ ЗА ТЯХ :D МОЖЕ ДА СЪМ ЛЪЖКИНЯ, ПРЕДАТЕЛКА И ИЗМАМНИЦА НО ДЖОБОВЕТЕ МИ СА ПЪЛНИ С ПАРИ!
16
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гешев е на ход.
15
6
 
23
 
! Отговори
Ментора бай Иван преди 1 година
Изключено е в България да се появи второ правителство с кърпена коалиция!ПП днес трябва да върне мандата след отказ да се гласува такъв резил , като вота на недоверие!Тия харвардски магарета нямат спирка и имат лошо проамериканско възпитание!Чупката!
14
3
 
12
 
! Отговори
Аз преди 1 година
Не няма, отиваме на избори, пък там каквото стане!
13
10
 
7
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 1 година
Да се отива на...избори,че ИТН, Възраждане и половината ДъПъСъ и Герб да са под...чертата. То иначе няма оправия и отърване от олигархията и Мафията,превзели държавата.
12
3
 
14
 
! Отговори
!!!!!!!!!!!!!! преди 1 година
Абе изнасяйте се всички от там, 65% от българите НЕ гласуваха въобще, всички сте нелигитимни престъпници антибългарски. По черноморието търсят работници, искаме ви там. За 900лв всеки ден по 12 часа каквото ви кажат това да правите. Хайде при вашия бизнес с който прогонихте и уморихте хората. Втория вариянт е до стената и огън....
11
3
 
4
 
! Отговори
Шиши преди 1 година
И аз благодаря на ВСС!
10
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Киро си го каза - въпрос на едни милиарди.
9
3
 
3
 
! Отговори
Вълка преди 1 година
Благодаря на ВСС!
8
3
 
1
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Тези не пускали Европейски пари за сибиряните,е па кой ще те остави да управляваш бе готин. Който е на ясно че сме продадени от 200 години и държавата ни е като съдрани ***,бяга от властта като попарен.
7
8
 
15
 
! Отговори
6 месеца стигат! преди 1 година
Дано има малко останал патриотизъм в останалите нар.представители и да изгонят веднъж и завинаги Киро и шайката му от управлението. Не всички са подкупни и продажни като ПП, БСП и ДБ.