Василев върна мандата, Радев очаква МС да внесе законите за Плана

Следващата седмица президентът ще обяви кога ще даде мандата на ГЕРБ
Обновена: 8 юли 2022 17:12 | 8 юли 2022 17:08, Камелия Цветанова
98
Василев върна мандата, Радев очаква МС да внесе законите за Плана
Снимка: БГНЕС

Номинираният за премиер Асен Василев върна неизпълнен мандата за съставяне на правителство на президента Румен Радев.

Държавният глава съобщи, че през следващата седмица ще обяви кога ще връчи мандат на ГЕРБ и изрази очакванията си това време да бъде оползотворено от правителството и парламента.

Още по темата

„Преди една година гражданите повярваха, че България може да изглежда по друг начин. Оттегленият кредит на доверие от кабинета не може да изчерпи усилията за изгражданите на прозрачно и отговорно управление. Вярвам, мисията да променим страната ни е историческа и колкото и да е трудна българите ще го постигнат“, каза Радев.

„Благодаря на онези от вас, които работиха с мисъл за родината, за които това понятие стои над всички други ценности. Дълбоко вярвам, че институциите могат да постигнат резултати, ако осъзнаният, че национален интерес е на първо място“, посочи президентът.

Той добави, че очаква правителството да разработи и подготви за внасяне в НС законите свързани с Плана за възстановяване, зада не продължава България да губи време и средства.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като гледам нашите политици и разбирам как и защо Хитлер е дошъл на власт чрез избори когато всички други партии работят срещу народа и държавата ...
67
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега Радев ще тупа топката, за да може НС да приеме ударно законите за Плана. Прокопи трябва да облажи, че идват гладни години, май.
66
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя МС показа че не могат да направят закони. Радеф не трябва да чака. Трябва нов МС и плана да се промени че да има пари за безработни и с по-ниски пенсии само. Фирми и богати на заплати не трябва да вземат повече пари
65
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз предлагам на българските политици, да теглят чоп и да нарочат двама-трима-петима, които да се пожертват за всички и да влязат в затвора за по 10 години. С чоп, защото когото и да вкарат, все ще е справедливо. А така останалите ще си вдигнат рейтинга за следващите избори. Не че лично мене това ще ме убеди, че останалите са честни. Но двама-трима е по-добре от нищо. Нали?
64
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гей гаджето на Асенчо кара с лампа на НСО а се чудим защо на такива като Семерджиев им се разминава...
63
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На манифестацията в подкрепа на ПуПу са се събрали 25 човека. :D
62
16
 
4
 
! Отговори
Можете ли да... преди 1 година
Можете ли да забравите самодоволната, оядена и сияеща от радост физиономия на националния предател, лакей на кремълския злодей и масов убиец - селският хитрец от Славяново, който "с чест" изпълни поръчението на кремълското чудовище и свали от власт правителство от млади и образовани хора, които изтръгнаха България от кървавите му ръце?! Никога, пРезиденте на Решетников, никога България няма да ти прости този национален позор и това чудовищно предателство! ЕС, НАТО и Вашингтон - също!
61
3
 
11
 
! Отговори
До 63 преди 1 година
Нямаше да има нищо срамно или ненормално ако Василев не крие ориентацията си. Сърбия имат жена министър председател съжителства с друга жена. Никой не повдига въпроса понеже тя не крие. Но когато се крие този факт от висшестоящ човек, той става уязвим..Възможно е да бъде изнудвам или притискан с компромати. Това е проблема. На никой не му пука по кого си пада Асен. Но когато негов партньор се движи с полицейски буркан, това вече е проблем. Журналистът го пита за връзката му с арестуван снощи.
60
11
 
2
 
! Отговори
Мен преди 1 година
И какво те бърка, ако АВ си падал по мъже и какво общо има това с политиката на страната. Той Бойко къвто ***- беше, че я втаса цялата. Първи по всичко лошо в Европа. Хърватия след две войни и пак пред нас. Срам.
59
0
 
4
 
! Отговори
До 59 преди 1 година
След 15.09 вероятно се падат.
58
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Егати наглата партийка. Цяла седмица държаха мандата и до последния момент не спряха с опитите да си купят депутати.
57
4
 
2
 
! Отговори
Сосидж преди 1 година
Кога са следващите избори. ПП и БСП няма да подкрепят ГЕРБ със сигурност. Останалите не се знае, но се съмнявам. *** и ИТН ще са с тях със сигурност. Та някъде ноември ли се ще се паднат?
56
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Преди 1 час Василев хвърли телефона на журналист, който го попита дали си пада по мъже. Пълен цирк са.
55
2
 
3
 
! Отговори
Надали МС в оставка преди 1 година
ще направи нещо полезно.Ще използват последните си гърчове за да назначат още някой техен човек на блага длъжност,вчера Нинова им даде тон.Не е добре,защото като дойде следващото правителство първо ще изчисти назначаваните сега калинки, а това ще предизвика стрес и безвластие в ред институции и направления.За пореден път т.н.от медиите "политическа класа"показва,че тя е най-слабото звено в държавата,робува на партийни и лични интереси за власт и обогатяване и не прави нищо за народа.
54
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Я! Президентът е при Кралицата!
53
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Еми наесен с песен, мислете за кого гласувате за да не дойдат пак бившето БКП в управлението
52
2
 
13
 
! Отговори
Капалъчерши преди 1 година
Пазара затвори. 117. И Гунчева купиха. Язък за милионите
51
3
 
15
 
! Отговори
Кара Асан капут преди 1 година
И тези некадърници се оттекоха в канала.
50
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя Радев какъв б оклук излезе не е истина.Най големия за целия преход.
49
3
 
16
 
! Отговори
о.р.майор преди 1 година
Няма да ни липсвате. От вас по-големи некадърници няма. Дойдохте аслани, тръгвате си ***.. и. Лошото е, че е за сметка на народа.