Божанов: Да публикуваме данните за всички актове, фишове и наказателни постановления

Така във всеки град щяло да се знае колко рецидивисти има
10 юли 2022 17:28, Нели Христова
33
Божанов: Да публикуваме данните за всички актове, фишове и наказателни постановления
Снимка: БГНЕС

Министърът на електронното управление в оставка Божидар Божанов с предложение към МВР как родните пътища да станат по-безопасни, контролът по-ефективен, а "чадърите" над нарушители да престанат.

Идеята си министърът на Е-управлението си публикува в неделя в личния си Фейсбук профил и среща вълна от стотици положителни реакции.

„В петък изпратих писмо до МВР с предложение (и в рамките на правомощията ми по линия на отворените данни) да публикуваме данните, запис по запис, за всички актове, фишове, електронни фишове и наказателни постановления, с всички данни за тях (какво са нарушили, къде е нарушението, каква е глобата и др.).

Със заличени лични данни на нарушителите, но с анонимизирани идентификатори, така че да стане ясно ако има рецидивисти. От данните няма да е ясно кой е рецидивистът, но ще бъде ясно в кой град колко шофьори има с множество нарушения.

Данните ще могат да бъдат ползвани и за анализи за повишаване на пътната безопасност от общините и неправителствения сектор.

Смятам, че ще имаме достатъчно време за техническата работа по публикуването на тези данни, които ще допринесат за по-безопасни пътища, по-ефективен контрол и превенция и спиране на "чадърите" над нарушители”, обясни Божанов предложението си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
1
 
! Отговори
ББ преди 1 година
До Анонимендечко...ако не гледаш като слави-сандокана...си дечко...че има ли нещо по хубаво от децата бре?рашистко противоречие...убиващо деца в украйна...безсмислено...за его...за да ни кажеш...аз съм...гоУем!ще видите колко сте...!!!
31
0
 
1
 
! Отговори
ББ преди 1 година
До Анонимена лъжеш крепостно на путин,БП бяха предадени от вътре...от назначен ДС съратник на боко работещи за мАсква...където има удари на мАсква помагат аверите на догат и бочко от кгб-дс,за никого не е тайна вече, и две седмици...не два месеца по руски...у лево!Подкрепа г-н Божанов и Благодаря,с работата ви по електронното ми спестихте ужасно много време и средства да пътувам и да вися на опашки...и то за 6 месеца само,България ще гласува за вас!!!
30
2
 
3
 
! Отговори
КОМУНИСТИ ОТ БЕЛЕНЕ. преди 1 година
ПП = БСП =ДБ................. РЕСТАВРИРАТ ДИКТАТУРАТА НА ПРОС100ТИЯТА......
29
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя *** на снимката се пишеше голям Ат Ти експерт, но два месеца Български Пощи стояха блокирани по неговото Ай Ти управления.
28
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо анонимни данни? Дайте им имената на хубавците, че може и съседи да са ни наркоманите. Да знаем от кого да се пазим и кого да напсуваме.
27
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Също един Дечко гледа. Хахахахаха от къде ги изкопават тези?
26
1
 
1
 
! Отговори
Бени преди 1 година
До 22 Шаши: 30км. в час табела има сигурно защото е пълно с дупки.
25
0
 
3
 
! Отговори
Радослав преди 1 година
До 21:и този анонимен номер как точно ще го свържеш с кварталния дилър, наркоман, мутра или градския/селския наместник на Герб/ДПС/БСП или която там партия е вървежа в района? Как ще може гражданина да свърже 20+акта издадени на анонимен номер Х с лице У?И ако не е възможно да ги свържеш за какво ти е този регистър? А дали лице У ще е винаги равно на анонимен номер Х?А дори и да се види, че лице Х е с 20+ акта какво точно се очаква гражданите да направим?Да го открием кой е и да го линчуваме ли?
24
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До до 19Твоят "дигитален свят" няма нищо общо с дигиталния концлагер, който ни готвят.Който се интересува знае какво идва, защото вече не го и крият, овцете им се виждат достатъчно на брой.
23
0
 
1
 
! Отговори
до 19 преди 1 година
ние сме вкарани в дигиталният свят отдааавна
22
1
 
2
 
! Отговори
Син на слънцето преди 1 година
Или просто ще стане ясно къде пишат актове и фишове и къде катаджиите си подпират фуражката.
21
4
 
11
 
! Отговори
Шаши преди 1 година
Ама само дивотии измислят. Как не казаха нещо нормално от това правителство. На междуселищен път съм виждал и знак за 30км. в час. Първо да се оправят знаците, съобразени с новите коли и тогава да плямпат женчовците.
20
6
 
4
 
! Отговори
redordead преди 1 година
Радославе, можеш ли да четеш - "Със заличени лични данни на нарушителите, но с анонимизирани идентификатори, така че да стане ясно ако има рецидивисти." - ето как ще се разбере дали един субект има повече фишове.
19
6
 
10
 
! Отговори
Джигит преди 1 година
Този мазньо има пърхот.
18
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сopосоид, който се опитва да ни вкара в дигиталния концлагер.
17
4
 
6
 
! Отговори
Фюр преди 1 година
Щом "неправителствения сектор " ака НПО-та ще ми използват каквото и да е било мое ,ако ще и космите от г.ъ.за ми твърдо НЕ. Ясно бок..лук американски .
16
5
 
12
 
! Отговори
Радослав преди 1 година
Това вече е върховна простотия! 1. Като са заличени личните данни, как точно ще стане ясно, че 50 от 200000 акта са на едно и също лице? 2. Дори и да стане ясно какво точно могат да направят гражданите? Граждански арест ли? Публично линчуване? Какво точно? 3. Хайде да спрем да се чудим как да вменяваме още задължения на данъкоплатците, а да накараме държавните служители да си вършат работата за която им плащаме заплати чрез данъците си!
15
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
защо всички програмисти и админи са с леви (червени) наклонности?
14
6
 
11
 
! Отговори
Фют преди 1 година
Тоя Божанов с всяко отваряне на устата си все повече се доказва като лош материал ,като всички от ПП-тата взели дипломи на белият чаршаф.КАТ и сега знаят всеки кой колко има , какво ги спира ? При все ,че са задължени и това им е работата бе лълугер.Той оня карал с фалшиви номера,фалшива книжка със сини лампи и с над 200км в града ,а тоа амеба ще го реши проблема със списък. Къколди брат все някой друг да им върши работата.
13
5
 
10
 
! Отговори
Симона преди 1 година
Имам усещането, че този Божанов не мирише на къпано.