Лорер: ПП ще има много по-добри резултати на предсрочните избори

По думите му никой не иска да си партнира с ГЕРБ
10 юли 2022 16:31, Нели Христова
98
 Лорер: ПП ще има много по-добри резултати на предсрочните избори
Снимка: БГНЕС

"При нови предсрочни парламентарни избори резултатите на „Продължаваме промяната“ ще бъдат много по-добри от тези на предишните", каза пред журналисти във Варна министърът на иновациите и растежа в оставка Даниел Лорер, предаде БТА. Той уточни, че регистрацията на партията предстои да се случи, но тя вече има изградени структури навсякъде, от където има депутати, а сега започва партийното строителство и в по-малките населени места във всяка област.

"Изключително скептични сме, че в настоящия парламент може да има мнозинство за реформите, които сме очертали", каза днес пред журналисти във Варна министърът на иновациите и растежа в оставка Даниел Лорер, предаде БТА. Той отбеляза, че за третия мандат за съставяне на кабинет отговорността е на президентската институция. По думите му в хората от „Продължаваме промяната“ винаги се запазва доза оптимизъм, но първо трябва видят какво ще реши Румен Радев. За втория мандат е ясно - никой няма желание да си партнира с ГЕРБ, каза още Лорер.

Приоритет за настоящия парламент са промените в законодателството, необходими да бъдат отпуснати средствата по Плана за възстановяване и развитие, посочи министърът. Той припомни, че средствата ще дойдат, ако страната ни изпълнява необходимите реформи. Законите трябва да се приемат по график, част от тях още през септември-октомври, и тези, които събориха правителството, всъщност излагат на риск кога ще се случи изобщо първият транш по Плана, каза Лорер.

За обвиненията на опозицията, че управляващите са спрели оперативните програми той посочи, че това е поредната фалшива теза. Според него нещата се движат по график. Няма забавяне, но сега ще има поне два месеца бездействие, защото служебно правителство няма как да движи тези неща оперативно, допълни Лорер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
1
 
14
 
! Отговори
абе преди 1 година
ти лу-д ли си бе? вий гледайте поне да влезете! и да седите там и да се учите на политика!
83
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И тия си повярваха заради стотина продажници, които уж ги подкрепяха на улицата, че са велики.
82
0
 
11
 
! Отговори
рибока преди 1 година
И конституционния съдия Филип Димитров така е говорил като си самосвали правителството с иницииран от СДС вот на доверие.Славчо миналото лято и той така думаше.Наесе я камилата,я камиларя имат поговорка в съседна нам държава.
81
1
 
13
 
! Отговори
П.К. преди 1 година
Пилците се броят наесен. Вие от п.п.-то вече сте се ориентирали за Пусти гори тилилейски. Там ви очакват с неокастрените дряновици 999 български юнаци , освен с дряновиците и с накривени калпаци. Де кютюк голям, де кюския неокастрена.
80
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПП ще има много по-добри резултати на предсрочните избори" - ако изобщо влязат в парламента :)
79
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Строителя на газопровода на Путин е пътник на тия избори. Време е ГЕРБ да пенсионират шефа си.
78
3
 
11
 
! Отговори
Шаши преди 1 година
ПП да се махне сега. После ще му мислим. До изборите ще има още ценови изненади. И ще има още хора, които няма да гласуват за ПП. И те си го знаят. Някои от тях.
77
4
 
12
 
! Отговори
баце преди 1 година
*** мечти и наглост.
76
6
 
5
 
! Отговори
Тенгри кан преди 1 година
Аз не съм на мнение, че машините на Мадуро доведоха до победата на ПП на изборите. Да не забравяме, че тази победа, не бе кой знае с колко над ГЕРБ, с малко;))) т.е. те пак не могат да направат 121. Причината е електората, който исдва от Европа. В Европа, нещата много са сгомнисаха и електората дет беше там иска са върне тук, *** да живее като там;))), което е па, голема гълвотия, при положение, че оня модел се срива, но, затва се появи и ПП;))) Електората, който са враща сака и тук дъ е еуропец.
75
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Причините за преврата срещу ПП са две. Причина номер едно изритването на рекетьора Газпром от българския пазар и причина две изритването на 70 руски шпиони и семействата им от България. Предстоящите избори ще бъдат референдум за Русия или срещу Русия. Българският народ ще трябва най-сетне да се произнесе по този въпрос и окончателно да приключим с вредното руско влияние.
74
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като си го повтаряш сигурно ти е по-спокойно и си вярваш,ще се разбиете като Титаник нефелни некадърници!
73
1
 
18
 
! Отговори
Аз промяната преди 1 година
Пъпъ вашите схеми вече не са актуални пъпъ освен да манипулирате мадуровските машинкиЕ повече българите няма да настъпват една и съща мотика ЛОРЕР
72
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма да махнат задължителното машинно гласуване. И резултатите за ПП ще станат 90%. Чудя се само на акъла на тези от Възраждане. Предния път машините зачеркнаха обединението с ВМРО, сега ще нулират точно Възраждане.
71
3
 
31
 
! Отговори
нормално преди 1 година
Мечтите са безплатни.
70
3
 
29
 
! Отговори
Петел преди 1 година
Гладна кокошка просо сънува
69
3
 
19
 
! Отговори
Сатир преди 1 година
Густо, майна. И тия ще отминат, ние ще го изстрадаме.
68
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много противен човек
67
5
 
28
 
! Отговори
Ламята преди 1 година
Ще имате дръжки.Отзад.
66
30
 
5
 
! Отговори
Дано преди 1 година
Дано да победи промяната, но се съмнявам. Защо ..1. Защото, общество в което се присмиват на хора учили и завършили Харвард ....е болно. 2. Общество в което децата предпочитат живот на мутрите и ченгета като най престижни реализация....е болно.3. Общество,което отминава с безразличие мръсотия по улиците,лъжите по медиите,покварата на съдебната власт..е болно.
65
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Все видни юристи начело с Лена повече от половин година не могат да си регистрират партията, а искат да управляват държавата