ДБ оставя ПП да избере премиер при трети мандат

Предстоят преговори
11 юли 2022 20:25, Росен Стойчев
58

Правителство от третия опит, но с премиер на "Продължаваме промяната" ще предложи "Демократична България", ако президентът им даде третия мандат..

"Естествено е, че "Продължаваме промяната" като най-голямата политическа сила ще има водеща роля във формирането на правителство.

Още по темата
Включително и премиерът трябва да е на "Продължаваме промяната", смята Атанас Славов от "Демократична България". По думите му все още не е обсъждано в политически формат и лидерски формат името на бъдещия премиер, но това което е сигурно, че "Продължаваме промяната" ще имат думата за това кой ще е премиерът., съобщи Bulgaria ON AIR.

Оказва се, че левицата също е готова да реди кабинет.

"На България ѝ е необходим редовен кабинет, защото трябва да се приемат редица закони. Ние ще разговаряме с всички коалиционни партньори. Не сме коментирали кой ще се издигне за премиер, ако мандатът дойде при нас", каза Филип Попов от БСП.

Опозицията остава категорична – необходими са нови избори.

"Ако се сформира правителство с третия мандат, старите партньори в новата коалиция си поставят срок на управление до местните избори догодина", обобщи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.


На подкрепа са готови и от ИТН, но при едно условие.

"С ДБ и БСП червени линии няма. С "Продължаваме промяната" червената линия, е че повече Кирил Петков и Асен Василев по никакъв повод, начин и възможност не трябва да бъдат министър-председатели или кандидати за премиери", категоричен бе Станислав Балабанов от ИТН.

Той не даде категоричен отговор дали партията би подкрепила участието на Кирил Петков и Асен Василев в потенциален Министерски съвет, тъй като "евентуален кабинет на "Демократична България" ще заложи на познатата програма, написана за кабинета "Василев", но ще обсъжда и с ИТН". Балабанов допусна и хипотезата третият проучвателен мандат да отиде при тях.

"Ще разговаряме и с "Продължаваме промяната", въпреки че в момента Кирил Петков на изпроводяк си прави кризисен пиар. Изключвайки го, можем да водим разговори. По никакъв начин няма да се съгласим с налагането на конкретни личности в регулатори. Важно е да намерим общи усилия за приемането на редицата законопроекти, които трябва да гарантират парите от Европа", констатира той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
1
 
! Отговори
Милен преди 1 година
ДБ пак си правят сметката без кръчмаря
42
0
 
2
 
! Отговори
Павел преди 1 година
ДБ са едни марионетки, които изпълняват каквото им бъде наредено от олигарха в сянка Иво Прокопиев.
41
0
 
2
 
! Отговори
П.К. преди 1 година
Хвани едните, та удари другите. Ама здраво. Да се чуе през баирите, през ливадите, през зборовете, през мегданите. Да им дойде акъла в простите кратуни.
40
0
 
2
 
! Отговори
Васил преди 1 година
ДБ са бита карта и не би следвало да им се дава мандат, заради тях и без това имаше два пъти вече избори, понеже все бяха недоволни, че няма постове за тях.
39
0
 
1
 
! Отговори
Диско преди 1 година
ДБ къде се бутат барабар Петко с мъжете, не мога да разбера.
38
0
 
0
 
! Отговори
ЖИРУ преди 1 година
Преговори с Дб не се водят, там просто се дава една крупна сума срещу желание
37
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
КОМУНИСТИТЕ ОТ ДБ ЩЕЛИ ДА ПРАВЯТ КАБИНЕТ ХА ХА ХА
36
0
 
1
 
! Отговори
П.К. преди 1 година
Тез, с държавна сигурност, вече са готови с голямата кошница за големите пари. Рибата в морето, те редят "кабинет"??? Всуе се морите...на халос...
35
0
 
3
 
! Отговори
София преди 1 година
Жълтопаветната безволева либерастия в действие. Вместо да излъчат техен кадър щели да оставят еди кой си да избира. С тия ходове тая измислена партийка само се закопава по-дълбоко и по-дълбоко. Съжалявам онези, гласували за тях.
34
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Значи пак ще е грайндер...
33
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Преди ДБ да могат да остават някого, първо някой тях трябва да постави...
32
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Асен Василев ще се яви на поправителен.
31
1
 
6
 
! Отговори
(•‿•) преди 1 година
Мини партийки с по 16 депутата не могат и не трябва да управляват държавата.
30
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Рибата още в морето, те тигана слагат. Гледай сега какъв сеир ще стане като Радев даде мандата на Възраждане. Ще падне един смях не е истина. И всички тия въз пълнички момченца няма да влязат в парламента:)))))))))))
29
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Бай Хъ КОйто е свалил правителството трябва да направи свое. Иначе е безпринципна пакостлиост, която няма нищо общо с демокрацията.
28
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ооооо само дано не е Кирчо пак!Ще бъде върха на пpocтотията!
27
4
 
4
 
! Отговори
позор! преди 1 година
КОЙ те пита теб за премиер и министри в евентуално ново правителство бе, Джебчията Балабана! И откъде това непоръбено "самочувствие" бе, мерзавец? От Сакатия ви "стратег" ли го придоби?! Цяла България ви мрази и ви презира, защото сте палачи и без капка срам изпълнихте мократа поръчка на селянина от Славяново, на когото пък кремълския злодей и масов убиец нареди Кирил Петков да бъде свален! ! Западни медии съобщиха, че Кремъл е заповядал преврата, извършен от Сакатото чудовище!
26
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Демокрарична Бълагрия са готови и фелацио да правят на ПП ,само и само да са заедно на следващи избори.
25
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ДБ оставя ПП?!?!?! Я пак! Значи ДБ нямат свое мнение,ок. Хубаво е да го знаем. И Кире антиконституционалиста е там, нали? Супер. Я сега да се запитат тия от ДБ защо хората не им нярват, че искат законност! Кога се е защитавал закона, чрез нарушението на закона, а?
24
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Свикна Лена да взима по 13 000 лв на месец заплата. Естествено, че ще привиква и заплашва депутати само и само пак да остане говорител на Кирил Петков!