Специалисти: Може да има правителство, но с кратка програма и без стари муцуни

Българският народ вече не се връзва на трикове, смята Христо Панчугов
Обновена: 11 юли 2022 14:50 | 11 юли 2022 14:50, Йоана Цонева
100

"Продължаваме промяната" успяха да съберат 117 гласа за съставяне на кабинет, но те е не им бяха достатъчни и върнаха неизпълнен мандата на президента. Ще има ли България правителство, или предсрочните избори са неизбежни?

"От "Продължаваме промяната" сбъркаха в това, че търсиха честни и почтени хора. Оказа се, че в нашето Народно събрание са само крадци и мошеници и не можеш да намериш подобни", коментира PR експертът и писател Нидал Алгафари в пред "България сутрин".

"Големият въпрос, на който аз не получих отговор, е защо тръгнахме с това, че ще правим политики. Има управленска програма и в крайна сметка тя не беше подложена на гласуване. Тези хора трябва да направят избор - дали ще правят повече от същото като старите или ще започнат големия политически разговор за промяна. Това беше тестът, който те трябваше да минат в рамките на тази седмица", каза на свой ред политологът Христо Панчугов.  

По думите на Алгафари не са могли да намерят нужните гласове, но са решили, че ще си направят някакъв опит за предизборна кампания, която чука на вратата.

"Когато министър-председателят започне да говори за "меки китки", отива в една история, която целият ЕС би го осъдил за такова изказване. Той направи грешка. Той има проблеми с изказа си и българския език. Най-вероятно искаше да стане интересен, но не се получи", допълни PR експертът.

Още по темата
"Видяхме поредица от безумни предложения, излизащи от премиера. Видяхме също поредица от започване на политически действия, които не са помислени докрай и това ще може да се насложи върху всички проблеми, които доведоха до края на това правителство. Желанието да се търси управленска формула дойде от "Демократична България", така че е логично третият мандат да се връчи на тях. Българският народ вече не се връзва на трикове. Няма ситуация, в която да кажеш "Ние ще се явим отделно, пък след това ще видим дали ще управляваме заедно". Това, което ще спечели на следващи избори, е да има много ясна формула - ние ще управляваме с тези, за да направим това", изтъкна Христо Панчугов пред Bulgaria ON AIR.

Мнението на Надал Алгафари е, че президентът може да даде трети опит на "Продължаваме промяната".

"Демократична България" има възможност, ако избере правителство, което да няма политически фигури и стари муцуни. Да се опитат с кратка програма - 6 месеца или година. Те биха могли да получат подкрепа и от ГЕРБ", посочи той.

"Всеки един кабинет оттук нататък ще бъде наказан много тежко. Почва да изглежда адски нелепо това. Хора, които до вчера си викаха "мафия" и "крадци", не можеха да разделят пари в едно министерство, изведнъж сега ще се прегърнат за национален интерес", коментира Панчугов.  

"Конфигурацията в следващия парламент, ако отиваме към нови избори, ще се промени като някоя от тези партии каже: "Аз ще разговарям с всички". Политическите лидери трябва да се приемат като държавници. Шансовете да се реализира трети кабинет стават все по-големи, именно от уплаха от това, че ще изпаднат зад борда. Винаги го има този страх, това да не ми е последният път в Народното събрание", коментира Алгафари.

Панчугов посочи, че в българското общество в момента текат нови разделителни линии.

"Има трансформация, която се дължи и на външни фактори. От една страна имаме една много ясна, позната визия за управление - тази на ГЕРБ. От другата страна има една аморфна подкрепа за политическа промяна, че подобен тип управление не може да продължава. Нито една политическа формация обаче не успя да каже "Ето така изглежда политическата промяна". Това е изключителен провал в рамките на година и половина. Ще се направи всичко възможно да се избегнат нови избори, но дори да видим някакво правителство, то ще се разпадне адски бързо. И избори вече са неизбежни", заключи политологът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Алгафари , набутал сина си на хранилка в младежкия ГЕРБ и обикаля медиите да ни налага мнението си.След като знаят че този , подгъзува на Бойко за какво го канят !?Бацето за 12год. си накупи сумати народ.И най вече политолози , социолози и всякакви " лози" , които се хранят от ръката на Бацето.И така , какво мислите че ще ви кажат?
65
0
 
0
 
! Отговори
На гости при Ангелов преди 1 година
See ya later alligator! Довиждане господа - ще се видим сред три месеца , а вие докато го мъдрувате кво да правите в тая ситуация ще ви припомня какво ви казах: Защо си го причинявате господа?
64
0
 
0
 
! Отговори
На гости при Ангелов преди 1 година
И на тази поредица от публични лекции и демонстрация "The Black Dragonfly" ще създадем едно не само ниво на концептуалната форма, но и нова форма на образователен курс насочен към визуалните изкуства с широк публичен достъп.
63
0
 
0
 
! Отговори
На гости при Ангелов преди 1 година
Еми господа аз навлизам в третата последна година от своя стаж (нулевата беше за загрявка) , която ще бъде посветена на футуризма, sci Fi, и един мой индивидуален поглед към концептуалната форма, който ще бъде представен в серия от публични лекции (Черното водно конче) посветени на 50 години компютърна графика и през тях не само ще продължим колажа, но и ще вдигнем летвата и щангата, що се отнася до концептуалната предизайнерска форма!
62
0
 
0
 
! Отговори
На гости при Ангелов преди 1 година
За незапознатите СССР анимацията "Ну ПАГАДИ" (Няма да ме победиш) е еквивалент на Бегача по пътищата с Дивия Койот и Бягащата земна кукувица само че в ролите на койота и кукувицата са един вълк и един заек.ЗАЯЦ казват руснаците на неочаквана и неприятна изненада,пречка,спънка (еееблива една такава и преебаваща изненада).Непредвидени обстоятелства бихме казали в офиса, където съм на стаж.Но считам за точно"Ну ЗАЯЦ, ну ПАГАДИ"Национално училище за визуални, сценични изкуства и дизайн Петър Къчев
61
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПП и ДБ са крадли но ще сложат други крадли само че с програма какво ще краднат
60
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След излизането на Иван Костов и основаването на ДСБ,в СДС останаха само аматьори.
59
0
 
0
 
! Отговори
как без преди 1 година
стари муцуни? тряа да връщаме Петков и Василев пак тогава
58
0
 
0
 
! Отговори
На гости при Ангелов преди 1 година
Аз ако трябваше да оскверня рисунката като изкуство и отделен жанр тая идея с рогцата щях да я реализирам по друг начин - да направя портрет на Сакскобурготски с рогца ама като кукла на конци дето не точно ясно кой дърпа конците - три ръце над него Лондон, Вашингтон и третата ръка ще е на Алоф Хитлер. Обаче така ще се повторя с колегата дето прави обложките на Iron Maiden па и ще се изцапам както казва господин Филчев!
57
0
 
0
 
! Отговори
На гости на Ангелов преди 1 година
На мен ми отива господин Президент след каквото съм преживял и изпатил и изработил този интелигентен изтънчен джингиби стил на дебатиране с официалните институции, длъжности ...аз съм национален, европейски и световен рекордьор с четири много силни дизайнерски постижения ама така ганьовската да нарисувам президента с червени дяволски рогца не ми е в стила, прилича ми на обложката на група "Контрол" и албума "Леле како", което ми напомня и за ...
56
0
 
0
 
! Отговори
На гости при Ангелов преди 1 година
Господин Президент как да ви го обясня диагнозата КуКуКлан е до-живот, не лекува се тоя синдром. Не може да им се обясни на *** от КуКуКлан че се уважава длъжността, не човека. Това е официален протокол. Мен си ме знаете - аз съм аполитичен анархист , но аз уважавам врага и длъжността на която е! Ето случаят примерно с перформанса "Приемствеността в кофата" - изтънчено, без подигравка нито с длъжността нито с човека, едно припомняне на важните неща в длъжността! Моят скандал е градивен...
55
0
 
0
 
! Отговори
На гости при Ангелов преди 1 година
Врати имат да се сменят, покрив има да се прави , статут на училище да се променя, училище да се преименува! Г-н Президент внимавайте ако обичате, кои ще са служебните министри на образованието и културата. Между другото господин президент ако знаете Цеков как ви беше нарисувал и дорисувал - с червени рогца като самия дявол. Езък че не снимах брилянтния байганьовизъм. И после все Ангелов и Иричек и Величков виновни!Аз съм човек на думата си и като казвам,че портретира Радев като Дявола не лъжа
54
0
 
0
 
! Отговори
На гости при Ангелов преди 1 година
Вчера правя една сметка 308 квадратни метра - то колко фасадата на училището ... 13000 произведения на изкуството и дизайна от шест континента с платени споделени права за новото без две работи дето ги няма на пазара! И не отказвам да ги купя! Нямам бол пари да им купя рамки - Де да знам Денков и Атанасов май ще имат служебни еквиваленти та пак ще ни отложите, както ни отлагате през последните 14 години. Кво кмет на годината ли ще му връчите!
53
0
 
0
 
! Отговори
На гости при Ангелов преди 1 година
Па имал си бол пари купил си си нов проектор, триножници , таблет ... Тия служебните проектор, хард диск, триножник единия знам че са за Компютърната графика, ама на мен ми трябват повече. Имал си бол пари платил си ги!
52
0
 
0
 
! Отговори
Не е честно преди 1 година
Нали Етиен?
51
0
 
0
 
! Отговори
Сега съм се прицелил преди 1 година
Да реновирам и обновя една по-голяма цел - цялото училище. То ние и преди три години се бяхме прицелили ама бай ви *** Гацо Балкански реши да се подмаже на арменците па и на София па и да бъде подизпълнител!
50
0
 
0
 
! Отговори
С чувство за хумор преди 1 година
Аз ли? Преди време гледам някви полуизгнили стари съндъци събират прах викам да ги реставрирам и реновиран ...станаха да не мое да ги познаеш, после видях купчина рамки изоставени от ученици - знаеш кво хубаво пано стана 4 квадрата и нещо от ученик с детска целебрална или полио как му викат. Като цяло това си е училищна собственост аз само съм я подобрил и реновиран ...
49
0
 
0
 
! Отговори
С чувство за хумор преди 1 година
Как бай ви Ганяя ще работииии.... Че даже Алеко намеква как толкова скъпоценни са му тези мускали ...няма да набере розите, няма да извлече маслото, най-вероятно спретнал някаква далавера та ги е свил и после: Честно си ги откраднах!
48
0
 
0
 
! Отговори
С чувство за хумор преди 1 година
Мускалите на Бай *** са крадени ....
47
0
 
0
 
! Отговори
Дай да позная: преди 1 година
Йосиф и Цеков и Караджов - Менгеле в кражбите - и от мене и колегите от училище и от корпуса на мира и от Лазаров ... Не тя идиотската усмивка на Нарфи не може да се сбърка... Да нарфне нещо за него си и да пречи да се работи и да изкара някой лев на чужд гръб...