Лорер предупреждава: Рискуваме да загубим 2,5 млрд. евро

България трябва да приеме редица закони
12 юли 2022 17:37, Нели Христова
52
Лорер предупреждава: Рискуваме да загубим 2,5 млрд. евро
Снимка: БГНЕС

Има реална опасност България да загуби плащането за тази година по плана за възстановяване на стойност 2,5 милиарда евро, ако не приеме необходимите законодателни промени. Това предупреди в Брюксел министърът на иновациите и растежа в оставка Даниел Лорер след срещите си със заместник-председателя на Европейската комисия Маргрете Вестагер и българския еврокомисар Мария Габриел, предаде БНТ.

Лорер каза, че Вестагер се вълнува изключително много от напредъка на България по отношение на правовата държава и реформите, свързани със съдебната система и обществени поръчки. Според него Еврокомисията не взима страна по вътрешнополитическата ситуация, но Вестагер е изразила увереност, че България или ще формира правителство в рамките на този парламент, или ще успее да го сформира максимално бързо след изборите, за да може да направи необходимите реформи и да се възползва от европейските средства. Министърът в оставка не очаква изненади в доклада за правосъдие, който Европейската комисия ще представи утре.

"Реформите в КПКОНПИ, реформите в обществените поръчки и още 20 други закона не са пожелателни, а са задължителни по график, месец по месец, как трябва да се случват. В Европейската комисия са съвършено наясно с това и са изключително доволни, че България предприема активни стъпки това да се случи".

"Тази година плащането е 2 милиарда и половина на края на годината. То е под риск, ако не приемем всичко, което е разчетено до края на тази година".

"За мен въпрос на изключителна политическа безотговорност на опозицията - ГЕРБ, ДПС, ИТН, които свалиха правителството в един такъв момент, защото не бяха доволни от бюджетното разпределение. На практика това се оказа причината, защото икономическите аргументи не бяха реални. След това изключително безотговорно поведение въпросът е има ли начин да бъде възстановено доверието в парламента, така че да се сформира отново правителство и да не губим парламентарно време. Ако няма такова, каквото третият мандатоносител ще трябва да намери и укрепи, въпросът е има ли начин, както президентът предложи да се удържи за малко работното време на парламента, така че първите най-критични и сравнително готови реформи да бъдат приети. Това вероятно е възможно и ще реши краткосрочно проблема, но планът изисква приемането на много закони по график, т.е ние ще си решим първата стъпка, но тепърва трябва да се приемат закони - октомври, ноември, декември, март", заяви Даниел Лорер - министър на иновациите и растежа в оставка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
2
 
! Отговори
Joko преди 1 година
Селски, а защо до сега си драпахте таш аците ?
43
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Той и жена му ли ще загубят 2,5 милиарда евро?
42
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя българин ли е????
41
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 26. Много си прав!!!! Това е!!Доганбей работи и за двете и затова 30 години, никой не може да му се опре.
40
0
 
12
 
! Отговори
харди преди 1 година
лаурел , нещо не ви се получава далаверата . що така ?
39
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С други думи -този ***..зник и жена му няма да откраднат 2.5 млрд евро
38
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нас народа какво ни греят тези 2,5 милиарда като нищо няма да видиме и усетима от тях
37
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма.страшно. В природата нищо не се губи, само преминава от едни ръце в ръцете на Чекмеджан, а от там за Русия!! Ще построи още един паток
36
0
 
12
 
! Отговори
Моше преди 1 година
Тоз колко ще го е яд а неговия етнос вероятно ще го отлъчи и анатемоса :)
35
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С любезното съдействие на некадърниците Киро и Асен загубихме много повече.
34
0
 
23
 
! Отговори
Стига толкова преди 1 година
Не ми пука за никакви 2,5 млрд. евро, евреин! Продължите ли с курса към смяна на валутата, се гответе за война! Добре, че след изборите, вас нема да ви им на картата - национални предатели!
33
1
 
13
 
! Отговори
Лорер преди 1 година
Лорер: Рискуваме да загубя 2.5 млрд.евро
32
1
 
21
 
! Отговори
бай Ламби преди 1 година
Ало еврейчето,къде бяхте досега че не ги приехте тези закони бе нашто момче?Защо се сетихте сега когато ви биха шута?Я ми кажи колко закона приехте за една година управление че не се сещам? Ей, всичките от тая промяна сте за въжето до един!Кирчовци, Мирчовци,Кокорковци,Радевци и всяка друга сбирщина на въжето!
31
2
 
15
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 1 година
ВЪРНЕТЕ ХАРТИЕНАТА БЮЛЕТИНА!!!
30
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ауу. Ще си разплета чорапите от притеснение, че този и цялата му банда антибългари няма да има какво да гепат. Нормалния, работещ човек много добре знае, че нито цент от тези пари няма да стигне до него и въобще не му пука.
29
1
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Ако ги откраднете, народът ще загуби тези 2.5 милиарда евро. За това ПП трябва да се държат далеко от парите.
28
0
 
25
 
! Отговори
Майора преди 1 година
Лорер това което вие си направихте , никой друг не може да направи! Вие се провалихте с некадърното си управление заченато с помощта на олигарсите и за благодарност закрихте спец звената да ме ги разследват , тегленето на огромни заеми за незнайно кого и къде , двуцифрената и най висока инфлация в ЕС, две фамилии и половина да разпределят фондовете , най голяматашурокумобаджанащина , нисък морал! Отивайте си докато не сте фалирали страната!
27
2
 
11
 
! Отговори
Симеон Дянков преди 1 година
Вчера прочетох че Симеон Дянков е оглавил голяма украинска банка. Та тези хора знаят защо работят, кога да се натегнат, кога да се втъркалят. Във въпросната украинска банка имало много освобедени висши позиции от руснаци, и Мони, като едно пъргаво цирково кученце, да не кажа друго, ги е заел всичките веднага.
26
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нормално е , тези изброенни партии са анти-Български.От кога Ви пиша.Те са Руски партии.Те досега крадяха европейските пари и ги харчиха за Руски и Турски интереси.Например 3,5 милярда евро за Руско-Турски газопровод.Докога ще живеем в заблуда Ние сме сателит на Русия и Турция.Всичко е разпределено.Зарова и свалиха това правителство.Идеята е да унищожат всичко Българско.
25
2
 
4
 
! Отговори
V.R.Dimitrov1971 преди 1 година
Просто ще го кажа! Е С е Еврейски Съюз. ЕВРОто е ЕВРЕйска валута. Лорер е ЕВРЕИН. Никой евреин не губи еврейски пари ,които са заграбени от нас. Още по-просто ще завърша. Евреите са потомци на фараоните Тара,Авраам и Моисей. А най-простото за разбиране е,че Египтяните,тоест евреите,са ***,което се разчита в прав текст,прочитайки ЕГИПЕТ. Столица на Египет е Йерусалим.ЕВРЕИТЕ НА СА.ПУ.НЪ!