Радев: Ако вторият мандат бъде върнат, ще поканя всички партии на консултации

Той ще връчи папката в рамките на дни
Обновена: 12 юли 2022 12:22 | 12 юли 2022 12:18, Нели Христова
136
Радев: Ако вторият мандат бъде върнат, ще поканя всички партии на консултации
Снимка: БГНЕС

Връчвам втория мандат в рамките на дни.Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти. Папката ще получи ГЕРБ-СДС.

Още по темата

"Очевидно политическата криза в страната се изостря. Всяка политическа партия с амбиция за обществена подкрепа трябва ясно да заяви какъв изход предлага. Бързото и безрезултатно изчерпване на процедурата по съставяне на правителство преди края на юли приключва дейността на правителството и парламента", обясни той.

Държавният глава отчете, че партиите чертаят все по-дебели червени линии помежду си. Затова, по думите му, съставянето на правителството след потенциални предсрочни избори става все по-трудно.

"Предстои да връча мандат на втората по численост парламентарна група. Ако и тя го върне, ще поканя всички парламентарно представени партии на консултации, за да чуя каква формула предлагат за изход от кризата, какви са техните нагласи за коалиране и около какви приоритети и програми", добави той.

"Считам, че е най-целесъбразно изборите да се проведат през октомври", допълни държавният глава.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
0
 
1
 
! Отговори
ББ преди 1 година
До Анонименг-жо митронехванала,опитвате да правите нов бардак по раша със...стари ку.ви,опитвате по гьоблс...да манипулирате хора обиколили Света ни...комунистите и партизаните ги няма отдавна...вършите грях спрямо децата ви...ще ви презират...и милионите ви няма да купят любовта им...кървави милиони,препочетете Историята...там ви има...умиращи...презрени!!!
130
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радев може да прави грешки, но поне е родолюбец, за разлика от разни други мишоци. Да живее България.
129
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Борисов като е немека китка, защо го изритаха. Избяга от парламента да не гго бият, въпреки че си има личен прокурор.
128
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Оооооо, едва ли бянкянската м,у,т,р,,а ще се откаже от възможността да открадне 2.5 милиарда европейски пари. 6 месецс гладна диета е много време. Той всеки ден крадеше по 1 милион. Това е пропуснато чекмедже. За какво свали правителството?? Да открадне нови 2.5 млрд.
127
4
 
1
 
! Отговори
Ха-ха-ха преди 1 година
Радев срина цялата държава, за да спаси собствената си кожа от Гешев, а "русофилчетата" се подмокрят от умиление, че изгонил "гамена" от Банкя ? Русофобите са доказани родоотстъпници . Дреме им за държавата, освен ако трябва да се опоска!
126
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радев си изпълни мисията и то с голям успех - изрита гамена от Банкя и придворните му пажове. Очаква се в близко време мозъка на всичко в ГЕРБ - Томислав Дончев да напусне партийните редици и тогава всичко потъва. И да викате и да обиждате- държавата е в това положение именно заради ГЕРБ. Американските и немските приятели явно решиха, че формацията вече е изчерпана - колкото успяха да отмъкнат им стига. Сменят модела и посоката и пак напред към закриване на държавата!
125
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Значи пожарникар става за премиер, пилот не става за президент!? Между другото Баце пак се урЕди- македонците го сакат да им стане премиер. Ке му дават пасош ке го зимат! Халал да им е да бега бърже, че света страда от липсата му! Да иде на акъл да ги научи, че Русия не ги мачка! Само да питам -абе кой подари кучето на Путин?
124
1
 
5
 
! Отговори
Някой преди 1 година
Радев ни пробута чалгарите , меките китки, леви и десни комунисти , зелени чорапи, и всякакви измамници привнесени отвън! Сега се прави на вода ненапита, че не носил никаква отговорност! Айде без този номер! Всички знаем кой организира преврата с парите на Черепа и машинките на Мадуро! И след като те си назначиха и ЦИК, и изборни комисии, пак не искат хартиени бюлетини! В софтуера по-лесно се бърка!
123
2
 
6
 
! Отговори
Не съм за Радев преди 1 година
Оказа се, че е един от големите КАЛТАЦИ в армията, за да става за Президент на държава, сакън, не става, просто е ***...
122
2
 
7
 
! Отговори
бай Наш преди 1 година
Абе шапката е свикнал да го командват, ще чака да му наредят "големите началници" коя партийка да избере за трети мандат
121
1
 
7
 
! Отговори
Ели преди 1 година
Шофьора на изтребители от село Славяново,добре заби държавата в земята.Уплашен горкия,за да не ни забие под земята реши да стане ,Обединител" .Ей ни чест,ни достойнство,егати генерала
120
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този хаос ти го организира-проба,грешка и нищо...преди плюеше постоянно Борисов .А всички тези Кирчовци и Кокорчовци които ти ни ги натресе за нищо не стават.Взимай си ги и се омитайте заедно
119
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И КАТ КОНСУЛТИРАШ КВО, ЩЕ РЕШИШ БАТАКА, ДЕТО СПОМОГНА?
118
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Рундьо що се моташ и протакаш, днеска требваше да си дал вече мандата на Герба
117
3
 
11
 
! Отговори
6 преди 1 година
ПП нали са изгонени. За какво ще ходят на консултации.
116
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От ден на ден все повече започва да прилича на Тодор Живков.
115
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 112" Целта на Радев е да унищожи партийната система, да разбие доверието в партиите и накрая да се провикне: "Искам президентска република. Виждате, че партиите са неспособни да управляват". За това инсталира харвардските измамници. Съветниците на Радев са агенти на ДС. Това е капан с машините. Всичко е планирано от агент Ал. Маринов- Майстора." 100% точно. Неслучайно той започна да говори за "свой проект за Конституция". Даже това го изпусна без да иска, и малко преждевременно, но го каза.
114
5
 
9
 
! Отговори
РАДЕВ ГИ ИНСТАЛИРА преди 1 година
ЛОШИЯТ БОРИСОВ КОЙТО ДОКАРАЛ ДЪРЖАВАТА ДО ТУК, Я ДА ВИДИМ- НСИ КАЛКУЛАТОР ИНФЛАЦИЯ АПРИЛ 2016Г- АПРИЛ 2021Г- ИНФЛАЦИЯ 12,3%- ИНФЛАЦИЯ ЗА ШЕСТ ГОДИНИ, А СЕГА ДА ПОГЛЕДНЕМ ЧИСТИТЕ БОРЦИ С КОРУПЦИЯТА И БОРИСОВИТЕ ЛОШИ НЕЩА- МАЙ 2021Г/МАЙ 2022Г- 15.6%- ТОВА Е ПОГРОМ И НИКАКВИ ДЕВИАНТНИ ПРИКАЗКИ И ОКОКОРЕНИ ЮМРУЧЕТА НЕ МОГАТ ДА ГИ ОПРОВЕРГАЯТ- ВИЕ СЪСИПАХТЕ ДЪРЖАВАТА
113
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПОНЕ ДОБРЕ ЧЕ ТОЯ НЕЕЕКАДЪРНИК НЕ Е ПРЕМИЕР!
112
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ВИЖТЕ ГО ТОЯ СММЕШНИК, ДОБРЕ ЧЕ НЕ СЕ ВРЪЗВАМЕ НА РУУБЛАДЖИЙСКИТЕ ПРИЗИВИ ЗА ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА - ТОГАВА ЩЕ Я ВТАСАМЕ ХЕПТЕН!