Биков: Решаване на политическата криза - с ГЕРБ в управлението

Той отрече да се заформя коалиция ГЕРБ, ДПС, ИТН и "Възраждане"
14 юли 2022 10:12, Елка Василева
91
Биков: Решаване на политическата криза - с ГЕРБ в управлението
Снимка: архив, БГНЕС

Политическата криза ще бъде решена само с участието на ГЕРБ в управлението. Това каза пред Нова тв депутатът от ГЕРБ-СДС Тома Биков.

Той отрече да се заформя коалиция между ГЕРБ, ДПС, ИТН  и “Възраждане”.

Още по темата
"Всяка от тези формации не подкрепя настоящото управление, но по различни причини. Не виждам възможност да сформираме общо управление с тези партии. Подобна конфигурация не би решила и политическата криза, която е момента най-сериозния проблем", категоричен бе Биков.

Той коментира и скандала със снимките от спалнята на Бойко Борисов в "Бояна", за които се появиха резултати от прокурорската проверка за тях и установиха, че са манипулирани.

"Ние никога не сме имали съмнения по отношение на Борисов, затова сме в ГЕРБ. Очевидно и нашите избиратели не са имали съмнения", заяви Биков.

"Ние нямаме проблем тези документи да се оповестят. За нас тази тема е приключила. Има една друга тема обаче, за която никой не пита”, допълни той, визирайки записи, на които се вижда как министър-председателят в оставка Кирил Петков и шефът на кабинета Лена Бориславова влизат заедно в апартамент.

"Премиерът с шеф на кабинета и с действащ председател на парламента - стават едни отношения, които се наричат корупция", заяви Биков.

"Корупция не е само да раздадеш постове. Това е шуробаджанащина и конфликт на интереси", коментира той и заяви, че това "може да изглежда като жълта тема, но е сериозен проблем".

"Ако са те, за мен не е много добре министър-председател и началник на кабинета да влизат в някакъв апартамент в 8 часа сутринта. И това се случва, преди началникът на кабинета да бъде назначен за такъв. Това е нарушение на морала", заяви още Биков. "Бориславова е като Кралят-слънце. Тя управлява държавата в момента", каза той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Малеееее, как ви се крадеееее. Чак не може да дишате. Лиги ви текат, само и само да грабнете брадвата. А, каква сеч ще настане...! Докато не опоскате всичко и не затриете народ и държава, няма да мирясате. То и за друго не ставате.
62
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Ауу така ли беОбърни се към отдел информация при МП на Йорданова. Ще ти я покажат. Носи си личната карта.
61
0
 
7
 
! Отговори
Бабикян преди 1 година
Маджо на телефона - христо
60
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен.. 58Не казвай, че ще гласуваш за Възраждане, че пак ще трябва да искаш прошка. Поне тройно. Трябва ни земеделска партия май. Земеделието и туризмът ни бяха силната страна. Но няма кай да създаде такава, ще я стъпчат в зародиш олигарсите ниедни.
59
2
 
8
 
! Отговори
Силва преди 1 година
А бе оня бандит от Дубай къде е? Нали щеше да дава някакви доказателства ,а 2 години не можа да измъти нищо.Партията му от някаква Пролет стана ПП на Киро и Кокорчо.
58
0
 
8
 
! Отговори
Продл пеша преди 1 година
Като дойде промяната - арабаджиеви , бобокови ,баневи и куп други излязоха на свобода и спря да се говори за тях , преди месеци даже петков стана говорител на божков какво и как бил казал ако помнитеХристо скача най много явно - дб има свои бизнес интереси с тях
57
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не съм от Герб бе. Просто знам, че снимките с чекмеджетата са манипулирани. Толкоз. Истината няма общо с политически пристрастия. Затова допускаме да ни управляват с лъжи. Лъжа след лъжа. Не бива да казваме на черното бяло, дори да не ни е приятна. Снимките са фалшификат. Не ми е драго - но, факт.
56
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен.. преди 1 година
Искам прошка от всички българи, че гласувах за промяната. След като почти е в края си този пошъл театър , който ни спретнаха, видях грозното лице на участвуващите и си направих правилните изводи-по-добре бавно напред отколкото бързо назад. Не ме интересува броя на минусите и плюсовете, които ще ми сложите, интересува ме добруването и просперитета на България !
55
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Публична тайна е, че Божков организира смъкването на Борисовото правителство с помощтта на комунистическите олигарси, които бяха подгонени. Арабаджиеви и прочие издънки, Галевите на Мая и т.н., все комунисти от сой. За Божков беше важно съчачшникът му Рашков да дърпа конзите. Все по-упорито го изкачват нагоре. Накрая ще постигнат своето - амнистия за бандитите. Не знам какви интереси на Христо Иванов са засегнати там, но той скача най-много. Има нещо гнило, но не в Дания. Рано или късно, истина
54
5
 
9
 
! Отговори
Вьзмутен преди 1 година
Никога повече - пп за 6 месеца сьсипаха хората и бизнеса
53
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Изпраният имидж от прокуратурата няма да ви увеличи избирателите. 12 години работихте само за вас, не за народа. Ако е толкова глупав народът пак да ви даде власт, ще си носи последствията.
52
6
 
8
 
! Отговори
Никога преди 1 година
Повече ГЕРБ.
51
5
 
1
 
! Отговори
Ауу така ли бе преди 1 година
Я дай линк на "Експертизата".. искам да я прочета с очите си, защото съм УБЕДЕН, че се опитваш да лъжеш 50
50
3
 
5
 
! Отговори
Вьзмутен преди 1 година
Сигурен сьм за едно петков е натрупал такова чекмедже ама истинско като прехвьрли руският газ прес посредници за комисионни
49
3
 
3
 
! Отговори
Бай Ставри преди 1 година
Съгласен съм -ГЕРБ в управлението НА ЗАТВОРИТЕ - Биков ща земим с набора от Банкя -да ни забелваш суджука...и и оня хаскофски фий дет много разбира от икономика "50те цента" -че чак наем на майка си плаща..(ще икономиса )- кинта и 20 той-ша са гушнете на 3 вишка - щот с менискуса на Боце - трудно..Поне за 4 белот сме готови..И ЩЕ УПРАВЛЯВАМЕ БРЕ (който загуби)
48
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Кой е доказал бе?! Чужди лаборатории го доказаха, а прокуратурата само го оповести. Не според нея, а според пет независими лаборатории извън България се доказа, че са наслагвани парите там. С интелигентен фотошоп. Какво се гневиш? Разочарование? Божков, ти ли си?!
47
5
 
12
 
! Отговори
СКОРО преди 1 година
Съвсем скоро започват масовите арести на крадливи ГЕРБ-аджии.
46
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не
45
4
 
8
 
! Отговори
до томето преди 1 година
томе, сага като ни поведете пак към светли бъднини, по прекрасните магистрали с висококачествените храни без пестициди и с евтините горива и газ, всичко ще си дойде на мястото и тия харвардски кариеристи ще си скубят косите а народа ще ликува. За неразбралите.... това е сърказъм!!!!!!!!!!
44
5
 
2
 
! Отговори
Ирена преди 1 година
Надрусаните пак дрънкат лъжи-България била Африка а?Скъпите коли,моловете,палатите,купуване на скъпи жилища в чужбина,разходи по различни дестинации по света ,непрестанно висене по кръчмите и т.н.било Африка а? И това бе са само политици и хора от народа Няма ли свобода?!Ха,ха,ха плямпаха като сега само лъжи ,правеха какви ли не зулуми безнаказано Наглеци Арееее марш бе,никаквици родени само да мърсат