Биков: Решаване на политическата криза - с ГЕРБ в управлението

Той отрече да се заформя коалиция ГЕРБ, ДПС, ИТН и "Възраждане"
14 юли 2022 10:12, Елка Василева
91
Биков: Решаване на политическата криза - с ГЕРБ в управлението
Снимка: архив, БГНЕС

Политическата криза ще бъде решена само с участието на ГЕРБ в управлението. Това каза пред Нова тв депутатът от ГЕРБ-СДС Тома Биков.

Той отрече да се заформя коалиция между ГЕРБ, ДПС, ИТН  и “Възраждане”.

Още по темата
"Всяка от тези формации не подкрепя настоящото управление, но по различни причини. Не виждам възможност да сформираме общо управление с тези партии. Подобна конфигурация не би решила и политическата криза, която е момента най-сериозния проблем", категоричен бе Биков.

Той коментира и скандала със снимките от спалнята на Бойко Борисов в "Бояна", за които се появиха резултати от прокурорската проверка за тях и установиха, че са манипулирани.

"Ние никога не сме имали съмнения по отношение на Борисов, затова сме в ГЕРБ. Очевидно и нашите избиратели не са имали съмнения", заяви Биков.

"Ние нямаме проблем тези документи да се оповестят. За нас тази тема е приключила. Има една друга тема обаче, за която никой не пита”, допълни той, визирайки записи, на които се вижда как министър-председателят в оставка Кирил Петков и шефът на кабинета Лена Бориславова влизат заедно в апартамент.

"Премиерът с шеф на кабинета и с действащ председател на парламента - стават едни отношения, които се наричат корупция", заяви Биков.

"Корупция не е само да раздадеш постове. Това е шуробаджанащина и конфликт на интереси", коментира той и заяви, че това "може да изглежда като жълта тема, но е сериозен проблем".

"Ако са те, за мен не е много добре министър-председател и началник на кабинета да влизат в някакъв апартамент в 8 часа сутринта. И това се случва, преди началникът на кабинета да бъде назначен за такъв. Това е нарушение на морала", заяви още Биков. "Бориславова е като Кралят-слънце. Тя управлява държавата в момента", каза той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
4
 
8
 
! Отговори
Стоев преди 1 година
Опорката"При ГЕРБ цените бяха по ниски" се надявам да е само за вътрешна употреба за да държите за носа будалите си.Има война.В цял свят цените са нагоре.Надявам се това да е ясно на другите хора.
42
9
 
2
 
! Отговори
Г-жа Лаура Кьовеши преди 1 година
Интересно защо Кьовеши не е арестувала нито един българин все още. Сигурно се е оплела в свинските черва на ГЕРБ-ДПС.
41
4
 
10
 
! Отговори
обективен преди 1 година
Майко мила и тези крадци говорят за чест и морал ,а убиха и окрадоха държавата и народа ,и пак искат да са на софрата ,вместо да лежат в затвора ако имаше истински съд !!!
40
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е, щом искате корумпираният корумпираният Рожков, дружката на Божков, да управлява корупцията, давайте!
39
5
 
9
 
! Отговори
До 37 преди 1 година
Сърбахме ви генезиса цели 12 години.Айде стига толкова.И без вас ще съмне и баз вас слънцето ще изгрее.
38
2
 
7
 
! Отговори
Кой е доказал бе?! преди 1 година
Вчера казаха, че според петорна експертиза на, ЗАБЕЛЕЖЕТЕ, прокуратурата, снимките са манипулирани, което е доста разтегливо понятие, ако се замислим. Но естествено за ГЕРБ-авата гнилоч, това да се замислиш изисква изключително големи усилия, което ги кара да почервеняват и да вдигат кръвно. Не го правят, за да избегнат инфаркт и инсулт.
37
9
 
3
 
! Отговори
Баце голям преди 1 година
Чудя се тия пари в чекмеджето дали не са снимани в спалнята на петков ,реално до чекмеджето баце не се вижда , другата снимка как баце спи но пари не се виждатЕлементарна манипулация на умно красивите в кавички
36
7
 
4
 
! Отговори
Американски орел преди 1 година
ГЕРБ ще направи коалиция. Тези дни ще арестуват Борисов и Гешев, те ще издадат имената на още десетима депутати (освен престъпниците от ВСС и каскетурата) и всички останали от ГЕРБ ще са свободни политици да правят коалиция. Биков е бита карта
35
10
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Биков, остави ги да срутят докрай държавата, да им се изпразнят джобовете, та дано проумеят елементарни и видими неща. Ще го изтраем и това и след това ще започне истинския генезис за България.
34
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Доказа се, че Бойко не е пълнил чекмеджета. Манипулирани снимки. Световните агенции ви го съобщиха. Ама възрожденец на гърба си не ада. Нито славист.
33
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е, друг ще е, но е не и Костадинов. Жалката *** Възраждане иска гражданска война с армията си от фризьорки, пенсионирани военни и маргинали.
32
5
 
14
 
! Отговори
Крадци от геП преди 1 година
Шкафчетата, Буци. Напълни шкафчетата с комисионни. Цяла България знае как беше при ГЕРБ - пуска се обществена поръчка , 70% се разпределя и връща нагоре към Толупа и проекта се прави некачествено и некъдъpно с 30%, евентуално.
31
11
 
7
 
! Отговори
Герб преди 1 година
Нека някой от харесващите пропадането каже честно какви бяха цените при баце и какви са сегаАко бойко е пьлнил чекмедже тия сегашните пьлнят гардероби с тия цени
30
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
не подкепям Герб, но винаги съм подозирал, че чужди служби спретнаха компромата с шкафчетата. Божков има пръст в това.
29
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя още не е разбрал,че гербавите повече власт няма да видят.Биков,в Англия своите свалиха премиера си.Ама там не залагат на него,за да си пълнят чекмеджетата,а хората имат морал и достойнство.За разлика от вас,които целувате ръка и други части на една простовата и крадлива мутра,за да богатеете на наш гръб.
28
5
 
8
 
! Отговори
До Герб преди 1 година
Мухахахах още един , който пие от рано сутрин.
27
12
 
3
 
! Отговори
Герб преди 1 година
Благодарен сьм на -слави , че свали -пропадането от власт и искренно ще пожелая успех на изборите на - герб , виждам , че те и вьзраждане за момента са най доброто за страната дори и да не ги харесвам особенно
26
5
 
11
 
! Отговори
Жипко Бибипко преди 1 година
Борисов е карикатура на диктатор, Биков. Не го ли разбра за 12 години?
25
4
 
13
 
! Отговори
мъни преди 1 година
Понеже не съм с толкова къса памет, този господин в близкото минало беше твърдо против герб...
24
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Герб 24 - Ти смяташ, той смята, тя смята... ама Славчо и ТОшко и Коцето питАл ли си ги какво и как смятат да са с Герб или напротив? м?