Гешев: Прокуратурата не е и няма да бъде участник в политически борби

Главният прокурор говори пред комисията за борба с корупцията към парламента
15 юли 2022 14:18, Красимир Ангелов
80
Гешев: Прокуратурата не е и няма да бъде участник в политически борби
Снимка: БГНЕС

Прокуратурата не е и няма да бъде участник в политически процеси и борби, заяви пред комисията за борба с корупцията към парламента главният прокурор Иван Гешев.

Той бе поканен за изслушване по повод изнесена информация от заместник-председателя на парламентарната комисия по бюджетен контрол Томаш Здеховски от Европейската народна партия. Става дума за данни от експертиза на разпространените снимки и видео, за които се твърди, че са от спалнята на бившия премиер Бойко Борисов.

По темата, която ви интересува, трябват конкретни въпроси. Има юридически противоречия, неверни твърдения в това, което вчера получихме в прокуратурата, каза Гешев, цитиран от БТА. Той припомни, че по случая има няколко прессъобщения на институцията.

Още по темата
Тази информация в прессъобщенията не се различава от тази в медиите в последните два дни, посочи главният прокурор.

Гешев цитира и текстове от Основния закон, според които той може да бъде поканен на заседание на правната комисия и в пленарната зала по работата на прокуратурата, а не по конкретни дела.

Веднага след изказването на Гешев започна спор за работата на комисията. Александър Несторов от ДПС изрази мнение, че тази тема не може да е предмет за изслушване на главния прокурор и посочи, че депутатите от партията няма да участват в изслушването. След това той напусна заседанието.

Тома Биков от ГЕРБ заяви, че това заседание е свикано в разрез с правилника. Подкрепи го Анна Александрова, която също изрази мнение, че заседанието е нелегитимно заради липса на кворум. Така тя влезе в спор с председателя на комисията Михал Камбарев във връзка с това колко депутати е необходимо да присъстват, за да има кворум.

След като Камбарев й отговори, че има кворум, Александрова предложи за изслушване "и записите на Лена и Кирчо, защото обществото се вълнува от тези записи дали са истински“, заяви тя.

Заседанието продължава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
3
 
4
 
! Отговори
Уххх.... преди 1 година
ТИКВАТА с пореден авто-гол. Хората тъкмо бяха забравили случая и той повдигна въпроса отново. Сега ще му се сипе сол поне до изборите на Мутрата от Банкя.
26
2
 
3
 
! Отговори
НСО преди 1 година
Как се влиза в държавна вила с пачки, кюлчета и.... ПИСТОЛЕТ???? Някой?
25
3
 
7
 
! Отговори
Шаферът на Леонардо преди 1 година
Прав е другарят Гешев , че няма да е участник в политически борби ,щото не е имало политически борби и щото борби с един участник няма ! Даже не е имало въобще борба , щото без борба другарят Гешев се е венчал за ГЕрП и му е пристанал безпрекословно ! Иняма да има развод , щото който напусне камората ...
24
2
 
5
 
! Отговори
Харли Дейвицън преди 1 година
Ал Капоне е бил арестуван за неплатени данъци. Така и Боко...
23
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ТОЯ НАЙ-НАГЛО СЕ ПОДИГРАВА С БЪЛГАРСКИЯ НАРОД. ГОСПОД ГЛЕДА
22
1
 
7
 
! Отговори
? преди 1 година
СНИМКАТА НА КОЯТО БОКО Е ЗАСМУКАЛ КЪРПАТА, ИСТИНСКИ ЛИ СА? И ВИДЕОТО ЛИ Е ФОТОШОП?
21
1
 
7
 
! Отговори
Абе какво става? преди 1 година
Спешно сменете тоя. АМА СПЕШНО! Толкова ли е невъзможно??!?!?!?!??!
20
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
НА ВСИЧКИ Е ЯСНО ЧЕ СНИМКИТЕ СА ИСТИНСКИ ДОРИ БОКИЧА СИ ПРИЗНА НЕ ЕДИН ПЪТ. ПРОСТО СЕ БАВИ ВРЕМЕ ДА ОТШУМИ. А КОЯ МАТА ХАРИ НИКОЙ НЕ ПРОВЕРЯВА. ОТВОРЕТЕ СИ ОЧИТЕ ХОРАААА НА *** НИ ПРАВЯТ
19
1
 
6
 
! Отговори
до 24 о хо хо преди 1 година
Ти кьорав ли си или се опитваш да се правиш на манипулатор, ако е второто липсва ти мозък ? Виж снимката на която Тиквата спи напреки на кревата червей и тогава пак повтори и'д*и'о"тизмът си !
18
3
 
3
 
! Отговори
Шкафчето Скърца преди 1 година
На клипчето на Мата Хари се вижда, че шкафчето скърца и то шумно. Нали се сещате какво би се случило ако Боко спи на кревата и го събуди шум от отварянето на шкафчето и някой го снима??? Изчезнал безследно, баце .... :) Ето за това няма снимка с Боко и отворено шкафче.
17
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
КЪДЕ Е ТАЯ КЬОВЕШИ ДА ПРОВЕРИ СНИМКИТЕ
16
2
 
6
 
! Отговори
А бе? преди 1 година
До О хо хо - АМА И ВИДЕОТО ЛИ Е МАНИПУЛИРАНО? КОЙ ГО МАНИПУЛИРА?
15
4
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Гешев, л*йно изходено, поне да беше поискал имунитета на Карадйътъ само заради това като каза, че неговата родина е Турция,чуха и го видяха по много телевизии в света, с което доказа,че е турски шпионин който спокойно стои в българският парламент и народа му плаща заплата ! Гешев, ти си завършен измамник и подлец,нямаш место сред свободния народ, твоето место и на Тиквата е в затвора,за злоупотреба с власт,за престъпна антинародна дейност, за укриване на престъпници и за незаконно забогатяване !
14
3
 
3
 
! Отговори
новина преди 1 година
Народа се интересува Лена бремена ли е от парапета?
13
6
 
5
 
! Отговори
О хо хо преди 1 година
И ЗА ДЕТЕ ОТ ДЕТСКАТА ГРАДИНА БЕШЕ ЯСНО, ЧЕ СНИМКИТЕ СА АРАНЖИРАНИ ОЩЕ КАТО СЕ ВИДЯ, ЧЕ НЯМА ОБЩА СНИМКА НА БОРИСОВ ЗАЕДНО С ОТВОРЕНО ЧЕКМЕДЖЕ. ТОЛКОВА Е ЛЕСНО ДА ВИ МАНИПУЛИРАТ !!! ЗАСРАМЕТЕ СЕ ОТ НЕВЕЖЕСТВОТО СИ. ИМА И ДРУГИ ПРОТИВОРЕЧИЯ.
12
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вече не се преструват дори. Най-нагло излизат рамо до рамо ГЕРБ-ДПС и Прокуратурата и бранят Тиквата.
11
6
 
5
 
! Отговори
Тегаво, Мъчно... преди 1 година
Кога ли ще дойде денят, в който тази агония ще свърши... няма как да отказваш да разследваш Борисов, народа няма да се откаже от това, дори да падне по давност!!!
10
4
 
5
 
! Отговори
Дъното преди 1 година
Що за човек трябва да си, за да си способен да прикриваш "потенциално" престъпление и то най-наглo и безсрамно. Гешев, ти нямаш ли поне малко срам? Въпроса е реторичен...
9
1
 
4
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 1 година
До 17...Ще раследват и марсианците ако требва бе, къв е yшaтия та да го пропуснат?
8
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
НА ТОЯ НЕ МУ ЛИ Е ПОНЕ МАЛКО НЕУДОБНО. ДА СЕ ЗАСРАМИ НАГЛЕЦ И ЛЪЖЕЦ.