Нинова: Няма да преговаряме с ГЕРБ и ДПС, премиерът трябва да е от ПП

БСП през годините е била неведнъж част от управлението на страната, отбеляза президентът
Обновена: 15 юли 2022 13:22 | 15 юли 2022 13:20, Нели Христова
94
Нинова: Няма да преговаряме с ГЕРБ и ДПС, премиерът трябва да е от ПП
Снимка: БГНЕС

Знаете, че страната ни е изправена пред редица предизвикателства и наред с положителните статистики, които идват от Брюксел, за ръста на производството в България, има и редица други предизвикателства - нямаме дългосрочен договор за доставка на газ, което неименуемо ще повлияе в перспектива върху възможностите на нашия биднес. Така президентът Румен Радев откри консултациите с парламентарната група на "БСП за България".

Още по темата
"Очакваме редица решения, които да се случат по важни теми, които пряко касаят живота и здравето на българските граждани, тяхната безопасност", допълни той.

"БСП през годините е била неведнъж част от управлението на страната. Така е и сега, и то с важни ресори. Мисля, че няма нужда изобщо да дискутираме какво е в разгара на кризата страната да остане без работещ парламент. Българските граждани разчитат управляващите партии да могат да влязат в диалог, за да бъдат решени техните проблеми", каза още президентът. "В същото време партиите, дори вътре в управляващата коалиция, продължават да чертаят червени линии. Затова задачата партията, която ще получи третия мандат, е наистина много сложна, предизвикателна и изключително отговорна."

"Важно е да чуем каква е вашата формула за намиране на изход от политическата криза. Как вие виждате това с кого да влезете в диалог и с какви приоритети, около каква програма, за да се формира едно устойчиво управление, което не само да решава кризата, но и да взима важни решения", заяви Радев.

"Напълно разбираме сложната ситуация, в която се намира страната", отговори лидерът на БСП Корнелия Нинова." Последните 6 месеца като част от правителството изпитахме предизвикателствата на няколко кризи на гърба си. Положихме усилия да преведем народа през тежките зимни месеци. Това правителство остави България финансово стабилна и с рекордно производство от 20%, което ни поставя на първо място в ЕС за пръв път. В изтелките 6 месеца бяхме социалния стълб на управлението."

"Декларираме нашата готовност, ако третият мандат бъде връчен на "БСП за България", да положим усилия, да проведем разговори с колегите, за да гарантираме работещ парламент и стабилно правителство. За нас основата на тези разговори трябва да бъде програмата, която изработихме само преди седмици. Тя е изключително конкретна и много ясно разписана", обясни Нинова.

Тя бе категорична, че БСП не би разговаряла само с ГЕРБ и ДПС, а премиерът трябва да бъде излъчен от ПП.

Кои са приоритетите на БСП чуйте във видеото на телевизия Bulgaria ON AIR:

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Синергиона така не ще да се разпада, щото изпусне ли кокала става като Воля - едни в затвора, други в психиатрията, трети в неизвестност в чужбина.
19
0
 
7
 
! Отговори
Хах преди 1 година
Що *** како, не искаш ли да си премиер, макар и за кратко? Казвам кратко,щото ако се стигне до правителство с третия възможен мандат, то нито ще е стабилно, нито ще изкара дълго време.Просто някакъв клонинг на сегашната Кирова подмяна! И все някой ще се разсърди за нещо и ще напусне коалицията.
18
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Некадърниците и *** от ПП,ДБ,ИТН и БСП трябва да се изринат с правата лопата от парламента.Ех хора не виждате ли ,че не стават тия да управляват държава.По скоро ще я продадат и разпачетосат в името на лична облага отколкото да мислят за нея.И най-много да ни въвлекат в някоя война балканска .
17
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тя окончателно закопи бесипиету. Железния им електорат окончателно ръждяса от противоречиви послания. Явно следващия парламент ще е много необичаен. Изгарям от любопитство да им видя разочарованите физиономии. ПП, БСП, ИТН няма да са там.
16
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Госпожо Нинова,заслужавате вече никой да не гласува за вас И как тъка БСП се сближи с продажниците на България?Пожелавам ви никога повече да не стъпите в този парламент.
15
0
 
6
 
! Отговори
До 15 преди 1 година
Еми да,за тях кризи нема
14
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази не разбра ли че вече си отива ....и защо все набутва некадърниците от ПП,най вероятно за да не носи политическа отговорност....или има още пари да поделят.....
13
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе тия двете другарки от снимката по горе добре са се охранили,машала
12
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Под дърво и камък ще търсите някой като Тодор Живков да я оправи тая държава но няма да намерите! Няма и как. 30 години бандитска демокрация по американски модел = тотално унищожение на нацията. Мен не ме плаши физическата разруха и съсипаната икономика. Плаши ме липсата на качествени хора. Без хора абсолютно нищо не може да се съгради.
11
1
 
16
 
! Отговори
3737 преди 1 година
Тази женица продължава да бъде нагла и безкруполна. Продължава да лъже, да сипе закани и да манипулира. Защо Корнела? Не разбра ли, че не е това модела на поведение? Аз мога да ти отговоря. Защото си силно опростачена, себична, алчна, злобна и меркантилна. Корнела-не ставаш. България има нужда от модерна лява партия. Ти не ставаш за ръководител на такава. Корумпиция-да припомня сделката за 200 млн. лв. за Украйна. Вземате заеми, крадете, е и нещо стига до народа. Спри да лъжеш нагла жено!!!!!
10
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БСП не би разговаряла само с ГЕРБ и ДПС, а премиерът трябва да бъде излъчен от ПП. ......... биволице, така нямате мнозинство и отивате в канализацията :)))
9
0
 
20
 
! Отговори
карачанаков преди 1 година
Корнела: България е на 1 МЯСТО ПО ИНДУСТРИАЛНО РАЗВИТИЕ В ЕС е благодарение сигурно на тебе.Обаче българите са неверници и нещо не ти вярват между другото на тебе ли викаха г-жа ЛЪЖА,защо ли?
8
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това правителство остави България финансово стабилна и с рекордно производство от 20% ------------ и 17% инфлация :)
7
4
 
6
 
! Отговори
яни преди 1 година
С терористи никой не трябва да преговаря !!! Там има други методи .
6
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не, не трябва.
5
3
 
25
 
! Отговори
МСА преди 1 година
Аааааа, баси политическата кuрва! За власт и майка си ще продаде.
4
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Временно е финансово стабилна защото Пепе теглят нови заеми. Но това ще свърши. Както и добива на злато и метали ще свърши и тогава България ще фалира. Трябва да се прави друга икономика.
3
2
 
24
 
! Отговори
факт преди 1 година
нинова много я е страх от избори , знае че управление няма да види :)
2
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БСП през годините е била неведнъж част от управлението на страната, отбеляза президентът ................. и винаги е докарвала държавата до фалит.
1
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
п-фъ