Андрей Райчев: Западът отлично разбира ставащото в България

Поведението на Румен Радев е позитивно
16 юли 2022 18:35, Росен Стойчев
55
Андрей Райчев: Западът отлично разбира ставащото в България
Снимка: БГНЕС

Много се шуми около Американското посолство, но трябва да кажа, че те не правят нещо лошо. Нашите съюзници се безпокоят за нещо, което е реално опасно за България, а именно - да изпаднем в много месечна криза. Това каза пред  БНТ социологът и политически анализатор Андрей Райчев.

Още по темата

"България е изправена пред изискване от своите политици да направят нещо. Западът отлично разбира това. Имаме световна инфлация. Всичко това изисква България да е стабилна, изисква се консенсус между нашите управляващи. Вместо това, обаче, виждаме поляризация и неспособност да направят правителство. Политикът има задължение в криза да е адекватен, а аз не виждам нашите политици адекватни за криза.", смята той.

От друга страна, ако бъде направено правителство със същите 4 партии, политиците ще се опитат без да се променят, да направят нещо, допълни той.

Райчев определи като позитивна позицията на президента Радев. Според него поведението на "Продължаваме промяната" е разбираемо, след като са възникнали като центристка формация и са сглобили "четири несглобяеми неща - БСП с ДБ, плюс Трифонов с неговия личен маниер".

Според Райчев от пролетта на тази година "Продължаваме промяната" са започнали да вървят вдясно и в момента са дясната партия в България и навлязоха в полето на "Демократична България". Той допълни, че е по-вероятно двете формации да се съюзят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПФУ!
42
6
 
2
 
! Отговори
И аз помня преди 1 година
Едно време от работните места организираха екскурзии до СССР (една от малкото чужбини, където беше разрешено да пътуват българи. Заведоха ни в мавзолея в Москва. Вътре щях да повърна, но се въздържах едва-едва, за да не ме арестуват. Имаше едно сламено ***, облечено с балсамираната кожа на Ленин. Бррр!
41
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Помнещ Дядо, не можел си да гласуваш за СДС тогава. Партийните членове гласувахте под строй за БКП. Правилно гръмнаха Мавзолея. Кой щеше да се кланя на този проводник на македонизма и радетел да сме руска република. Това ти е зорът.
40
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Помнещ Ами измисляте си я! Само вие, БКП-то, живеехте горе-долу добре, но в пълно информационно затъмнение и с промити от събрания мозъци. Руснаците никога не са ни помагали, само ако имат файда, и ни използваха до дупка! Не помниш само ти.
39
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 35 Не се прави на ударена. Знаеш, че става въпрос за всички костадиновчета, радевчета, яневчета, ниновчета, йончевчета, малновчета, барековчета и вся остальная сво.ло.чь, която се занимава с руснаците СЕГА.умента! не само се занимава.. .Да ти имам аргумента!
38
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Райчев определи като позитивна позицията на президента Радев." Радев е инструмента, чрез който руснаците създадоха нестабилността в България. Ако имахме друг президент след миналите президентски избори, ситуацията сега щеше да бъде КОРЕННО различна, и това го виждат и малките деца.
37
4
 
11
 
! Отговори
шопендар преди 1 година
райчев и колегите му започват да обръщат палачинката,зер на хоризонта се вижда бел кон с бойко
36
3
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
....абе малко съм объркан..Като какво ще рече твърдението,че ДИРИГЕНТА Е НАЯСНО С ПАРТИТУРИТЕ ?!?!...Некой и жъ са прежали ли да обясни?
35
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Райчев тук е прав, американците са обезпокоени от случващото се в България, липсата на стабилно правителство, разногласия и т.н. За разлика от руското правителство, което привиква определени особи, за да сваля правителства. Само че ме съмнява , че западът разбира добре случващото се в България и че е наясно с платформите на отделните партии, затова няма право да притиска да бъде съставено правителство от партии, за които всеки интелигентен бългатин знае, че са символ на задкулисие и корупция
34
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен В ЕС е евроатлантически фашизъм и не се разрешава бг фашизъм
33
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А американските ангели вече са толкова нагли, че съветник на президента Тръмп в ефир си призна че организират държавни преврати. Ама вие им се кефете. Много са яки янките, особенно като става въпрос за техните интереси.
32
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колкото имаше протести покрай Ковид. Народа спи и се услушва. Пак ще се услушва. Мечтайте си за митинги. Аз се уморих да ходя да поемат щафетата младите. Ама на тях им е по-лесно и с куфарите и на терминал 2. Едно време имаше студенти. Активните млади хора...бъдещето на България. Сега ги няма пълна апатия. Научени да не мислят а само да щракат с пръсти на чалгията, натрапчиво налагана от такива като Слави Трифонов.
31
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Винаги с Европа, никога против Русия! Мъдър български управник го е казал, но раята мозък няма.
30
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хората в активна възраст, които преди са се занимавали с руснаците се броят на пръсти. Всички са пенсионери. Обаче пак оправданието за неуспехите на България са в руснаците. А вие активните що избирате тая *** продажна да ви управлява. Или пак руснаците ви избират управниците. Видяхте ли прозтите македонци как се правят митинги като нещо не им харесва. Ама явно тука всичко ви харесва. Ама е лесно. Пак руснаците ви криви.
29
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Приели са те в ЕС и НАТО не по милост, а защото се налага. Трябва да се заобиколи Русия отвсякъде. Това е геостратегия. За тоя години в които сме в доя два съюза какво се подобри за България и за българите? Какво е уважението което получаваме в тия съюзи. По-скоро унижение. И пак са ни виновни руснаците. Нямали да ни направят самолетите за да не попадне ли хвърчилата им проектирани 60-те години на миналия век в руснаците???? Да ве у съюза
28
7
 
9
 
! Отговори
До 29 преди 1 година
ЕС да, но не и НАТО !
27
10
 
9
 
! Отговори
Румен преди 1 година
До28. Повече пари се окрадоха но с помощта на руските клетки в България . Виж Росексим банк с управител проф.БеровКТБ само с 30% останаха на България другото отиде в Москва.
26
8
 
7
 
! Отговори
До 27 преди 1 година
ЕС да, но не и НАТО!
25
10
 
10
 
! Отговори
До 27 преди 1 година
И що да ни е страх от ***??? По скоро не желаем продажна раша партийка в Българския парламент! Въздухът е по чист без раша. България е ЕС и НАТО!
24
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 25 - Ти си по МИЛОСТ в ЕС и затова си ЗАДНИЯ двор ( какъвто те приеха - таакъв и си остана ) , защото хората Ни дадоха пари за развитие , а ние решихме че трябва да ги Окраднеме ! Задният двор може и да го изчистиш , а можеш да го оставиш и за догодина , а дотогава всичко може да стане с имота , включително и да те заменят , продадат или да те оставят да пустееш !