Вигенин: По-логично е третият мандат за кабинет да бъде връчен на БСП

Ако това не стане, БСП ще участва в разговорите за създаването му
16 юли 2022 12:57, Елка Василева
47
Вигенин: По-логично е третият мандат за кабинет да бъде връчен на БСП
Снимка: архив, БГНЕС

По-логично е президентът да връчи третия мандат за съставяне на правителство на БСП, но в крайна сметка преценката е негова. Това каза заместник-председателят на Народното събрание и заместник-председател на БСП Кристиан Вигенин пред bTV, съобщиха от пресцентъра на БСП.

Още по темата
Ние казахме ясно и открито, че ако мандатът бъде връчен на нас, ще направим всички усилия, а ако не ни бъде връчен, ще участваме в разговорите за създаване на правителство, добави той.

Вигненин заяви, че темата за борбата с корупцията и законодателството, свързано с нея, трябва да бъде извадена пред скоби в предстоящите разговори и в много по-голяма конкретика.

По думите му преговорите ще стъпят на програмата, направена при консултациите за първия мандат.

При всички случаи ние искаме да има правителство, но ако се наложи, ще ходим на избори, заяви още Вигенин.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-добре е третият мандат да го връчи президента на Митрофанова, тя ще ви състави правителство от БКП, ДПС, Възраждане и колаборанти по руска линия от ГЕРБ.
37
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази сутрин този господин едни глупости нареждаше по телевизията, беше загрижен за руските дипломати, за руско училище и все подобни, без тях ги няма никакви.84875
36
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От къде пък стигна до изкючението, че 26 депутата ще управляват, след като в парламента са 240. Комунист кръв повръща ,власт не връща.
35
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПРАВИЛНО- НИКОЙ НЕ МОЖЕ ПО ДОБРЕ ОТ ВАС ДА РУШИ
34
0
 
1
 
! Отговори
Ала бала преди 1 година
***
33
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Закуска на Козяк, натовско харвардско келлемменце.
32
1
 
7
 
! Отговори
Вагенин преди 1 година
Пляскайте другари! Обещахме, че няма да пращаме оръжия и пратихме! Обещахме, че не искаме Киро, но се навихме на Асен! Какво искате повече?!?!
31
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да ви връчат по един билет за Сибир и повече да не стъпили тука.
30
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радев да дава мандата на Възраждане, а те да връщат както са обещали и тези да пускат кокала, че нищо не остана.
29
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не виждам за кои бих гласувал на идващите избори от сега правещите се на управляващи и коалиции. Единствено във възраждане виждам спасение. Само те виждат нещата в естество. Всички други са лакоми за власт и пачки особено другарката от Крушовица Киро вампиро и Кокорчо кьорчев.
28
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-логично е всички национални предатели да се разкарате от Парламента и от политическата сцена! Корумпирани,демагози,лъжци,далавераджии,интересчии и гнусни и долни ***! Съсипахте народа ни с геноцида,който упражнявате от трийсет години насам и загробихте РОДИНАТА ни!!! Безсрамни наглеци и убийци!!! Вън от властта и управлението на ДЪРЖАВАТА ни!!!
27
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма никаква логика Радев да връчи мандата на мини партийката с 26 депутата. БСП имат 26 депутата. Народът не ги е избрал да управляват.От къв зор ще се дава мандата на хора от бившата коалиция,свалена с вот на недоверие. Това значи да ни сервират от същото. Айнщайн: "Лудостта е да правиш едно и също нещо отново и отново и да очакваш различен резултат."
26
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 23 - какъв скъп ток 2013 ?? Я се огледай колко е сега , да не говорим за бензина (при положение че цената на петрола на борсата е по ниска от 2012/2013 и акциза също не е качван) - откачен дядка комунист.
25
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 23 - 2013 ми качиха заплатата 2 пъти и почти всеки месец ме търсеха различни фирми ,2020 вече бях събрал достатъчно пари да си взема жилище ,т.ч. кой както си го направи и каквото е учил . Не се притеснявай за моята склероза много добре помня Виденовата зима като майка ми се чудеше как да ме прати на училище (въпреки че и двамата ми родители са с уважавани професии) 2013 и 2020 са нищо спрямо това което БСП може да ни докара
24
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вие заради власт и пари предадохте хората.Не заслужавате да сте в парламента.
23
1
 
9
 
! Отговори
Равнопосавеност преди 1 година
Най-логично беше да не предавате гласоподавателите и страната си и така нямаше сега отчаяно да се надявате на "ново" правителство със стари ку... защото всички знаем как ще се отрази на вота всичко това, което забърка вашето правителство. Преоблякъл се Илия пак в тия! Има ли някой който да е толкова тп, че да вярва, че ще се случи нещо различно ако кокорчо или пък общото Ленче например заменят Кики ***? На вас ви е по-важна властта, САЩ и Украйна, а не България. Вървете тогава при тях!
22
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гечев ли щее финансов министър че имаме лоши спомени от него. Хляба достигна 500 лева долара 3000 лева а Хипер инфлацията достигна чудовищни размери. Дойде ли БСП на власт от държавата остава само скелета.
21
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 20 2013 г. ти или със склероза или не си бил роден за да видиш рекордна безработица и скъп ток и масови въстания из цялата страна а Дянков избяга в чужбина. Или в 2020 г. с 200 хиляди смъртнос или за 12 г. при ГЕРБ населението се стопи с 1милиона.
20
1
 
10
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
наи логично са избори до дупка докато случим на хора хванали сте се за кокала ине пускате оправдавате се с някакви опорки на които никои не вярва махаите се ине губете времето на хората с глу-пос-ти
19
1
 
12
 
! Отговори
Майора преди 1 година
Абе Вигенин как ще искате с 26 депутата да управлявате и не рзбрахте ли че колкото вашата партия е била на власт , толкова пъти сте фалирали страната! Какво искате да изтеглите още 20 млд лв заеми ли , да увеличите инфлацията , цените да продължаваъда растат уи да говорите че сме на първо място в Европа по ръст на икономиката? Тогава щеше ли да ги има тия неща? Това е лебедовата ви песен!