Радев реши: Връчва третия мандат на БСП

Това ще стане утре от 17 часа
Обновена: 17 юли 2022 18:15 | 17 юли 2022 17:56, Нели Христова
497
Радев реши: Връчва третия мандат на БСП
Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев ще връчи третия проучвателен мандат за съставяне на правителство в рамките на настоящия парламент на парламентарната група на „БСП за България“. Това съобщиха от президентството.

Връчването на мандата ще стане на 18 юли, понеделник, в 17.00 часа на „Дондуков“ 2.

До връчването на третия мандат се стигна след като „Продължаваме промяната“ не успяха да направят мнозинство за съставяне на кабинет и посоченият от тях вицепремиер и финансов министър в оставка Асен Василев върна мандата на 8 юли.

Втората по големина политическа сила ГЕРБ-СДС върнаха мандата още същия ден след връчването му с мотива, че са наложителни нови парламентарни избори, защото в 47 НС няма печеливша формула за съставяне на ново правителство

На 15 юли Румен Радев проведе консултации с парламентарно представените сили, за да чуе как те виждат излизането на страната от политическата криза. Най-големи шансове за получаване на мандат имаха БСП и „Демократична България“, като последната беше смятана за фаворит.

По време на консултациите при президента лидерът на БСП Корнелия Нинова декларира, че ако Радев им даде третия мандат, ще положат усилия за съставяне на кабинет. „За нас основа на тези разговори трябва да бъде програмата, която ПП, БСП, ДБ изработихме преди седмици. Тя е изключително конкретна, ясно разписана, и в нея заложихме три приоритета: да продължим да бъдем социалната партия, която да поставя на първо място социалната политика, и в програмата са разписани мерки за младите семейства, пенсионери и т.н.; вторият приоритет са конкретни стъпки за подкрепа на икономиката в условията на тежките месеци, които идват; и на трето място – за нас безкомпромисната борба с модела на управление на ГЕРБ и Бойко Борисов категорично трябва да продължи“, каза тя в петък.

Нинова не би преговаряла с ГЕРБ и ДПС. БСП би преговаряла с партиите от досегашната четворна коалиция. Премиерът, според нея, трябва да бъде излъчен от ПП. От БСП предпочитат политически пред експертен кабинет, защото това означава ясно носене на политическа отговорност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


497
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
414
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонименда са живи и здрави на Деса баджаците че сближиха баджанаците
413
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да живеят баджанаците
412
1
 
7
 
! Отговори
ВИДНИ КРАДЦИ преди 1 година
ВИДНАТА ПРИВАТИЗАТОРКА МИЛИОНЕРКА ДРУГАРКАТА НИНОВА, НО СОЦИАЛИСТ ПО ИДЕИ С ДРУГИ ДУМИ ЗАЩИТАВА БЕДНИТЕ И ОНЕПРАВДАНИТЕ ЩЕ НИ РАЗОРЕ- КОГАТО ДОЙДАТ ЧЕРВЕНИТЕ ДА УПРАВЛЯВАТ СЛЕД ТЯХ Е ВИНАГИ ПОТОП- ....НА КРАК О ПАРИИ ПРЕЗРЕНИ НА КРАК О РОБИ НА ТРУДА...И ТОВА ГО ШЕПНАТ ЧЕРВЕНИТЕ ОЛИГАРСИ РОЖБИ НА ДС И КРЕМЪЛ- КАКВА ИРОНИЯ.
411
3
 
3
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
Като бях в седми клас, другарката по гимнастика придържаше панталона на един съученик. Той показваше пред целия клас, как се прави челна стойка. Той се извъртя, понеже не е прочел изцяло инструкциите в комунистическата спортна книга и за да не падне учителката по физически възпитание го придържаше за г.а.щ.и.т.е и пред целия клас остана г.о.л с разсъбути г.а.щ,и. Това стана по време на физическо възпитание и ние целият клас бяхме строени за да учим как се прави Челна Стойка по Комунисически!
410
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гечев ще може да покаже как краде и с гз си :)
409
1
 
4
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
Единственото което крепеше комунистите на власт по времето на СССРто бяха опашките за КАПАЧКИ за Буркани и ВЕСТНИЦИТЕ КОИТО СТАВАХА ЗА ТОАЛЕТНА ХАРТИЯ. А сега ко? Плашташ и за тоалетна хартия! Хубаво си беше при социализма! Хубаво, Хубаво! Религията - Комунизъм беше безплатна по училищата. Не си търсиш работа. Разпределяха те да работиш там дето комуниста каже. Лятно време ни даваха храна безплатно като работехме на Бригади. Аз Брудяга се наричам и Ученичките Обичам!
408
1
 
3
 
! Отговори
шопендар преди 1 година
какво щастие каква жизненост струи от нинова,И НИКАКВО ДОСТОЙНСТВО,АКО ИМАХА ТАКОВА И МИСЛЕХА ЗА СТРАНАТА,И ЗА СОБСТВЕНОТО СИ ОЦЕЛЯВАНЕ/НА БСП/.ЩЯХА ДА ВЪРНАТ ПАПКАТА.......ТОВА БЕШЕ ПОСЛЕДНОТО ИМ ДОКОСВАНЕ ДО УПРАВЛЕНИЕТО-----САМИ СЕ ЗАКОПАХА.ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ ПОКАЗАХА КОЛКО СТРУВАТ ,ДАНО НА ТИЯ ЧЕРВЕНОТИКВЕНИЧКОВЧЕТА НЕ ИМ СЕ УДАДЕ ВЪЗМОЖНОСТ ДА ДОТРОШАТ ДЪРЖАВАТА
407
0
 
3
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
След 1944г. изкорениха собствеността на селяните - земята, натикаха ги да работят за без пари на не своя земя в ТКЗС-то. Селяните които не си отдаваха доброволно земята - КУЛАЦИ ги натикаха по Концлагерите. Създадоха нова Религия - Комунизъм. Църквите се прехвърлиха в Училищата и младите изучаваха задължително предмети като "История на БКП", "Научен Комунизъм", "Диамат", "Полит икономия", които са основата на "КОМУНИСТИЧЕСКАТА РЕЛИГИЯ"! И Куманите напридошли през 13 век въведоха Чалгата!
406
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 448 - Прости хора! Те го избраха. Трябва да има ценсз за гласуване. Висше образование и поне 120 IQ!
405
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радев е най противния президент немога да го понасям вече
404
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички, които попитам, казват :"Това не е моят президент". Тогава кой го избра бе? Извънземните ли?
403
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Българинът очевидно си сака токсичността и дъното во веки веков!!! Фактите и коментарите ми го говорят.
402
1
 
4
 
! Отговори
Думбата преди 1 година
Ужким помагайки на БСП ги засилва натам, накъдето бягат, към отпадането си от парламента. Тъй като проекта на земляка му не израстна, ще има ново заблатяване на държавността ни. К.ОЙ ли има сметка от мътилката и отровната пушилка с бсйпас на филтрите. К.ОЙ
401
3
 
12
 
! Отговори
Атеист преди 1 година
Комунисти отново във власта ...... Господ да ни е на помощ.
400
3
 
9
 
! Отговори
ТОВА НЕ МИ Е преди 1 година
ПРЕЗИДЕНТ
399
2
 
8
 
! Отговори
ЬЬЬ преди 1 година
С връчването на третия мандат на бсР(без срам) пътят на радеф към служ. правителство и еднолично управление на държавата е открит,въпреки,че показа некадърността си в една такава роля.Та как иначе,когато всичките му съветници са били служители или сътрудници на ДС и е много жалко,че, въпреки спада в доверието му, все още много хора са на противното мнение.
398
6
 
10
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 година
Радев, колкото и да е tъп, е наясно, че тази мъpлa нищо няма да направи. Идеята му е той да управлява - чрез служебно правителство.
397
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Новият евроатлантик - Нинова.
396
1
 
8
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 година
До този под менКак ще си нямаме мафия като тях бе, тука мафията е по-страшна от италианската. Във всички държави има мафия. Тука мафията си има държава.
395
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Време е за Възраждане!