Атанасова: Единственият изход от кризата са предсрочните избори

ГЕРБ няма да подкрепи кабинет с мандата на БСП
18 юли 2022 13:42, Красимир Ангелов
48
Атанасова: Единственият изход от кризата са предсрочните избори
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Ситуацията, в която се намираме, е изключително трудна за държавата. Единственият изход са предсрочни парламентарни избори и правителство, формирано зад ценности", заяви в Русе председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

По думите й е очаквано и логично президентът Румен Радев да връчи мандат на БСП за съставяне на правителство. Според Атанасова това мнозинство, което би се формирало евентуално в 47-ото Народно събрание, не би дало успешната формула за стабилност.

Още по темата
"Не намирам за възможно тези четири формации да успеят да консолидират такава парламентарна подкрепа, че да управляват заедно. Отделно, настоящите бъдещи коалиционни партньори не искат да направят правителство. В продължение на повече от две седмици те поставяха помежду си разделителни ивици", обясни Атанасова, цитирана от БТА.

Тя изрази предположение, че БСП няма да предложат кандидат за министър-председател и според нея вървим все по-ускорено към нови избори.

Атанасова коментира, че ГЕРБ никога не е сядала на маса за преговори за власт с БСП и ДПС. "Ако се стигне до гласуване в Народното събрание на правителство с мандат на БСП, нашата парламентарна група ще бъде единна, ще бъде в парламента и няма да подкрепи правителство с мандат на БСП", заяви Атанасова.

"На ГЕРБ вярват най-много от българските граждани. ГЕРБ би била първа политическа сила. Досега ГЕРБ се е справяла много пъти с различни кризи в държавата. Убедени сме, че ако се търсят няколко възможни начина за взаимодействие и търсене на консенсус, те трябва да минат през ценности, през приоритети за държавата и за нейните граждани, през отговорност, стабилност и екип, който има опит, може да взима решения и да ги отстоява", обясни Атанасова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
1
 
! Отговори
Аз промяната преди 1 година
Избори избори избори
39
2
 
1
 
! Отговори
Дедо Гочо преди 1 година
Ситуацията, в която се намираме, е изключително трудна за държавата - каза Дуловска и драсна клечката кибритена. Ша ми говорят за шкафчаАААта
38
2
 
7
 
! Отговори
Деса - поетеса преди 1 година
Надеждата умирала последна , та така и аз се надявам на изборите поне за малко да чопнем още парички и да напомним за нас ,герберастите ,като за последно , щото властта така или иначе ще я гледаме през крим макарон ...
37
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На тези избори ще духате супатаааааааааа. Единствено е, ако Корни все още иска с Борисов да се разберат като мъже. Ама той дали е мъж??
36
3
 
14
 
! Отговори
Ето от къде газ преди 1 година
ГЕРБ сега произвеждат достатъчно количество ГАЗ, за да напълнят хранилището в Чирен. Само да им се поставят шланговете и да се свършва с кризата за газта.
35
2
 
11
 
! Отговори
Аз преди 1 година
ГЕРБ си имат 1 сигурна патерица - Костадин Костадинов!Плюс ДПС имат реален шанс да управляват.Зависи Лудото Коце колко балъъка ще излъже да гласуват за него!
34
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре, пИчелите с малко изборите и после с кого правителство?
33
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Змио герберска дано господ те накаже!!
32
3
 
13
 
! Отговори
Anon преди 1 година
Да и вие да не влезете в парламента!
31
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вчера ми скапахте деня с тая кукумявка и днес продължавате! Стига вече! Баце не ще избори, а тя не се е съгласувала с него.
30
3
 
12
 
! Отговори
Монархист преди 1 година
С какво ще се промени ситуацията в България след нови избори? С нищо. Само губи време и средства на народа.
29
2
 
13
 
! Отговори
Спасов преди 1 година
И какво, ако има избори?! Вие и вашият лидер сте аут!
28
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Истинските проблеми на ГЕРБ ще започнат след края гешефтурата
27
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Г-н Дончев каза, че само ненормален човек държи пари и злато в чекмедже
26
3
 
17
 
! Отговори
Единственият преди 1 година
изход е да ви изринат с багери! Костюмари, мутри, генерали, бизнесмени и всякаква крадлива папла4!!! Нямате наяждане! Видяхме синовете ви какви убийци са, същите като вас!! Хейт спийч ли?! Малко ви е!!!
25
4
 
15
 
! Отговори
Избирател преди 1 година
Избори ,избори да ама тая къде се туря тази пак да не мисли да се връща във властта ,че пак да се намърда на баницата а,ааа сакън те баламите умряха вече ,че и герб -бита карта са ! Тъкмо сме се отървали!
24
5
 
19
 
! Отговори
какво е преди 1 година
ГЕРБ - Грабете Евра за Разбойника Боко.
23
9
 
4
 
! Отговори
Изненада преди 1 година
Корни била склонна този път да преглътне резила с барукането от Киро ментата на пърдялника на Лена и да го предложи сегинка за ПРЕМИЕР! Но при 3 условия:1. И 4- те партии да заявят,че Русия е приятелска нам страна! 2. Да започнем плащането в РУБЛАЧКИ по газовия договор с Газпром и да подновим договора с тях! 3. Да оттеглим НОТАТА с която изгонихме 70 руски дипломати и Киро да иде на крака при Путинь да падне в нозете му и да изпроси прошка! При тези 3 условия можем да мислим за успешем 3- ти ман
22
2
 
10
 
! Отговори
Бай Хай преди 1 година
Щом и ПДП почна да се обажда значи яко са огладнели.
21
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И избори да има бсп ще ги спечели, а вие ще духате праха им.5