ГЕРБ към Радев: Поемаме отговорност да търсим решение за проблемите

Трябва да се търсят устойчиви решения за България, посочи Атанасова
Обновена: 15 юли 2022 10:49 | 15 юли 2022 10:35, Красимир Ангелов
52

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Третият мандат е последната надежда за съставяне на правителство. Вашата политическа сила вече заяви, че не вижда потенциал за съставяне на правителство в този парламент. В същото време обаче, хората очакват решаване на техните проблеми. Вие с вашия голям парламентарен и управленски опит напълно осъзнавате какво означава точно в тези критични моменти да се ходи на избори, да няма парламент, и да има преходни периоди, в които администрацията няма да може да работи ефективно".

Това заяви президентът Румен Радев, който прие за консултации представители на втората политическа сила в 47-ото Народно събрание – ГЕРБ-СДС.

Още по темата
"Нашата ПГ ясно изрази своето становище, че не вижда формула, зад която да има стабилно мнозинство и правителство. Но факта, че сме тук, и осъзнавайки, че държавата се намира в серия от кризи, поемаме отговорност да търсим решения как държавата ни да се справи с тези кризи. Тук са хора с много сериозен опит и голяма експертиза и при решаване на кризи в предходните години, и могат да дадат решение, стига да има кой да се вслуша в тях", заяви от своя страна председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова. На срещата, освен нея, присъстват и Томислав Дончев, Деница Сачева, Костадин Ангелов и Кирил Ананиев.

Атанасова посочи, че в последните месеци ПГ на ГЕРБ е предлагала такива решения и за щастие в повечето от тях Народното събрание се е вслушало.

"Едно такова решение бе свързано с компенсациите за общините, храмовете, болниците, относно цената на електроенергията. В началото на годината ГЕРБ предложи мораториума за цената на тока за битовите потребители, и това решение беше подкрепено. Преди дни предложихме решение, което да определи цена на горивата с таван от 2.70 лв., като осъзнаваме, че инфлацията се дължи на поскъпналите енергоносители, но и се дължи на решения на управляващото мнозинство.

Затова сме категорични, че трябва да се търсят устойчиви решения за България. Готови сме да участваме в консултациите за търсене на изход от кризите. Това не означава, че нашето становище, че не може да има стабилно мнозинство в това НС, се е променило", допълни Атанасова.

Какво още казаха от ГЕРБ вижте във видеото на телевизия Bulgaria ON AIR

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пак ще имат трудности след като има лакирани нокти
41
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Атанасова, взимай мандата от папагала и съставяй правителство на ГЕРБ.
40
0
 
4
 
! Отговори
истина преди 1 година
Атанасова избазика Радев.
39
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
40 Имаш предвид руския слуга Радев, плешивкотодългоух.
38
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След незаконния арест на Борисов и сатанизирането на ГЕРБ, никакви отношения с порнопартията на роднини и приятели ПП. Избори.
37
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Надменните некадърници искат някой друг да управлява, а те да си приписват успехите. Само грешките и отговорността за тях, приписват на другите.
36
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Отговорност трябва да поеме правителството и партията, която жо е сэставила. Неможе опозицията да управлява, а друга партия да си приписва заслугите от нейната дейност. Да й приписва само грешките си. Това нито е морално, нито е позволено в нормалния свят. Трябва управляващите да поемат своята отговорност, или да се маха.
35
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дуловско моме у глъвъта! Пак няма да ви се получи! От 2 г реално,вие приключихте с властта! Нищо че сте в парламента! ГЕРБ умре! Що е тоя напън да се преборите? ГЕРБ пак ще загуби! Им нов играч!-:)))
34
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Деси ***, спретната в жълто ансамбълче като патето Яки, си рови в телефона, чака смс от Банкя
33
0
 
8
 
! Отговори
ултра ярък контраст преди 1 година
Само загрозяват портрета на Левски!
32
0
 
3
 
! Отговори
Джо преди 1 година
По-добре като частна фирма от колкото като дойна крава
31
3
 
1
 
! Отговори
КИРО - БАЙДЪНА - САЩ преди 1 година
НИНОВА - ПУТИН - РУСИЯ............. КАКВА Е ТАЯ КОАЛИЦИЯ.......??......................................КОАЛИЦИЯ НА ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ..........
30
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хахахахахаха....ООО. .... Хахахаха
29
1
 
9
 
! Отговори
Отговорноста на ГЕРБ преди 1 година
Кражбите и мафиотския кръг са голяма отговорност! Не пипайте организираната престъпност.
28
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЧЕ ГЕРБ ПОВЕЧЕ НЯМА ДА УПРАВЛЯВА Е ЯСНО , НО ТРЯБВА И ДА ИМА ОСЪДЕНИ НАЧЕЛО С БУЦИ.
27
2
 
6
 
! Отговори
Hoqsan преди 1 година
До АнонименОсъзнаваме го, но просто народът се погнуси в последните 12 години. Просто нямаше далавери за всички, бяха доста концентрирани... народът иска далаверите да са за всичките.
26
2
 
7
 
! Отговори
Дедо Гочо преди 1 година
"Толуп ООД "никога не поема отговорност за нищо . С потенциял като Биков, Дуловката ПП, и онази от Кърджали бъдещето им е ясно и светло
25
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
САЩ ги сръчкаха,намекнаха,че няма да могат да каднат парите от фонда за въстановяване, и те днес вече са готови на компромиси,и да се обединят,т.е. да си разделят парите от фонда.
24
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чудя се като игнорирате ГЕРБ, на кого и на какво се надявате в обозримо бъдеще, ама реалистично, а не в сферата на мечтите и желанията? Държавата спешно се нуждае от стабилност и предвидимост, от опитно управление, знаещо какво прави. Не го ли осъзнавате?
23
2
 
3
 
! Отговори
ПРОМЯНАТА=КЛЕВЕТНИЦИ преди 1 година
КАЗАХА ИМ ГО ОТ ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ........В БЪЛГАРИЯ СИ ГО ЗНАЕМ........... ДОКАТО НА ВЛАСТ Е ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ = ПП =БСП = ДБ....... ПАРИ ОТ ЕВРОПА ЩЕ БЪДАТ СПРЕНИ, КАКТО ПРИ ОРЕШАРСКИ.......... "ИЗМЯНАТА", ВЪН...!!