Вигенин: Потвърдиха се опасенията, че отстъпихме пред РСМ

Депутатът зове Генчовска да дойде в парламента за обяснение
18 юли 2022 11:13, Йоана Цонева
51
Вигенин: Потвърдиха се опасенията, че отстъпихме пред РСМ
Снимка: БГНЕС

"Министрите на външните работи на България и Северна Македония са подписали двустранен протокол, който е ключов елемент от предложението на Френското председателство на ЕС, одобрено от парламентите на двете страни. От публичната информация, известна до момента, то доразвива отстъплението от отстояваните до момента български позиции, прокарано в одобрената преговорна рамка". Това написа в профила си във Фейсбук депутатът от БСП Кристиан Вигенин, който е и зам.-председател на 47-то Народно събрание.



"Потвърдиха се всички изразени от БСП опасения, с които отказахме да подкрепим решението на Народното събрание. Настояваме в сряда (20 юли) министър Генчовска да представи съдържанието на подписания протокол на заседание на Комисията по външна политика, да информира за извършената до момента работа и да представи вижданията на Външно министерство за предстоящите стъпки, с които ще бъде отстояван българският национален интерес в новите неблагоприятни условия", добавя Вигенин.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
0
 
! Отговори
Мара Бунева преди 1 година
Скоро след това комунистическият аллах прибрал при себе си др. Димитров по поръчение на др. Сталин.Но с това патриотичните напъни на тези другари не секват:чак до падането на Вълко Червенков продължава патриотичната македонизация на българите в Пиринска Македония.След време пък др.Людмила Живкова залитна по ,,тракедонизма",който и досега има разни адепти.Да не говорим за лъженаучната тюркска теория,която дълго време се изучаваше в нашето училище.Дори и сега повтарят глупостите за тангри и ханове
35
1
 
0
 
! Отговори
Мара Бунева преди 1 година
Големи патриоти са тези кому..., социалисти исках да кажа! Още от ,,дядо" им Благоев, който от българин се префасонирал на ,,македонски славянин". След това пък с комунистически плам и интернационален устрем прегръщат великите идеи на Коминтерна за тракийска, македонска, добруджанска, шопска и дори ... помашка нация. Техният идол Гошо Тарабата без малко да сложи кръст на България с договора от Блед, но другарят Сталин навреме се усетил, че другарят Тито готви нещо зад гърба му.
34
2
 
6
 
! Отговори
Никаква полза преди 1 година
РСМ нямат никакво място в ЕС. Трябваше да бъдат просто оставени да си вадят български паспорти и нищо повече от това.
33
1
 
3
 
! Отговори
Чудя се преди 1 година
Чудя се защитниците на националния интерес на България защо не попитат русия какво им е мнението за произхода на кирилицата, за происхода на църковно-славянския език, за мястото на Българската Православна Църква сред православните църкви.Та даже и по въпроса с РСМ. Питайте руснаците какво мислят за РСМ.
32
6
 
7
 
! Отговори
Точно ти преди 1 година
Точно БСП да говори за предателство и родоотстъпничество... яко нагли. Всичко, което каже БСП да се разбира майка русия го иска така. А на вигенин му плащат по 1000 лв. за изказване. Яко висш руски ***. Само корни е по-голям ***. Имената нарочно с малки букви, не заслужават големи.
31
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре, като сте имали опасения, що не излезнахте и вие от коалицията, това да си в управлението и друг да ти е виновен е шизофрения.
30
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До до 15Ти като си избрал да ходиш по такива места в почивката си е твоя работа. Нормалните хора почиват в курортите и там качеството е в пъти по-високо на в пъти по-ниска цена от това в БГ курортите.
29
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Бойко БорисовЧакам осъдените, защото до сега всяко подобно гръмко обявление е последвано от 0 доказателства и някак по време на откритията на случайни проверки няма ни един журналист.
28
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всичката Македония на скраб и през порт Бургас и порт Варна !
27
2
 
6
 
! Отговори
Ром'с преди 1 година
Този самовлюбен пуяк и той бие на пупулизъм патриотичен..
26
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Айде и тоя като Костадинов от *** поде същата песен. Как така от една страна искаш да изкараш България от ЕС, пък от друга си продал националния интерес, защото си пуснал макетата в същия тоя съюз, от който ти искаш да излизаш. Ми ако е толкова лошо там, какъв е проблема, че си ги пуснал?! Абе като цяло май идеята е да се вдига пушилка и да се клати лодката по нареждане на Москва.
25
0
 
2
 
! Отговори
тва ще преди 1 година
го дъвчат кът жвачка, доде спре да пуща полит дивиденти
24
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз не мога да разбера за какво ви е тая македония искате и там да окрадете и опоскате ли?
23
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Истината е, че рашистите са в потрес в момента. Развали им се малкият рай, който имаха тук - хем в ЕС и НАТО да цоцат от големите пари, хем да си развяват ксенофобията и фашизма свободно без да им се пречи. И то какво стана... кремълският джуджак им развали сеира с глупостите си.
22
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Продължават вуду изказванията на БКП. Имало опасения, но никой от тях не смее да каже какви са "известните" им "отстъпления". Само чуваме, че щяло да бъде "много лошо". Да ви напомня за една група пишещи в момента? Случайност? Не мисля.
21
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Тихомир - т.е. не - БСП се доказват само като същите лъжци и демагози като Славуцко. Не се прави на ударен.
20
11
 
12
 
! Отговори
Тихомир преди 1 година
Тоест Слави Трифонов се оказа прав. Един "чалгар" се оказа по-голям защитник на българщината, отколкото Киро, Кокорчо, Херото на мустафата и всички останали продажници.
19
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
*** пак си дава....непоисканото мнение.
18
5
 
9
 
! Отговори
Хах преди 1 година
Не просто отстъпихме, направо капитулирахме! И сега следва въпросът, защо беше нужно да им налагаме вето, щом сме неспособни да защитим собствената си историческа идентичност?
17
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не ДПС и ГЕРБ да се върнат,защото и те са Русофилски партии.Смятам,че за България най-добрия вариянт е ПП и ДБ самостоятелно да управляват.По този начин няма да има хора,които да ги спират и ще имат възможност бързо да направят необходимите промени с които България бързо да напредне.Най-важно е Петков и Василев да бъдат на ръководни постове.ИТН е шпионска структура,която имаше цел да махне тези хора за да може задкулисието спокойно да краде.