БСП и ПП не обсъдиха нов премиер, какво се разбраха?

ПП ще предложат кандидат, след като се осигури мнозинство
Обновена: 19 юли 2022 11:15 | 19 юли 2022 11:04, Нели Христова
147
БСП и ПП не обсъдиха нов премиер, какво се разбраха?
Снимка: БГНЕС

Приключи срещата между БСП и "Продлъжаваме промяната".

"Първата среща с ПП мина добре. Утвърдихме програмат, която съставихме преди две седмици заедно. Не сме коментирали структура и персонален състав на Министерски съвет докато не минат разговорите ни с "Има такъв народ" и "Демократична Бълтария". След това ще имаме втори кръг от разговори по структура и персонален състав, след като се уверим, че имаме мнозинство по управленската и законодателната програма", каза след консултациите Корнелия Нинова пред журналисти.

Още по темата

"Колегите от ПП поставиха едно искане - мандатът да бъде държан колкото е необходимо, за да бъде прието антикорупционното законодателство, законът за КПКОМПИ и да бъде избран Бойко Рашков за председател", допълни лидерът на БСП.

"Разбира се, ние ще изслушаме всички искания, всички условия, на всички партньори. След това ще търсим съгласието по останалите въпроси. За нас най-важно е да приемат и препотвърдят управленската програма", каза Нинова.

Днес за консултации ще бъдат потърсени "Има такъв народ", вероятно срещата ще е утре. "Демократична България" са пожелали да бъдат последни.

Асен Василев заяви пред журналисти, че все още не са обсъждани варианти за лидер.

Запитан дали възстановяването на връзките с Русия и договорът за природен газ с "Газпром" не са червени линии за ПП Василев отговори: "Ние и в момента имаме договор с "Газпром", който "Газпром" не изъплнява. Ако "Газпром" започне да изпълнява договора, това, разбира се, трябва да бъде обсъдено от състав на Министерски съвет."

"Отношенията с Руската федерация към ден днешен не са прекъсвани - има българско посолство в Русия и руско посолство у нас", допълни той.

Нинова бе категорична, че въпросът за Русия и руските доставки на природен газ е приключен, тъй като е записан в управленската програма.

"ПП поеха ангажимента да помислят по този въпрос и да дадат името на вторите разговори, едва след като се уверят, че сме осигурили мнозинство за програмата", каза Нинова относно името на следващия министър-председател.

От "Продължаваме промяната" също така са пожелали програмата да бъде оставена отворена за предложения от "Има такъв народ".

"Спокойно, всичко ще е наред", увери лидера на БСП.

"Търсим мнозинство. Всичко ще бъде нормално и аргументирано. Искаме работещ парламент и да посрещнем тежката зима, която ни чака. Ако се получи, получи. Ако не – отиваме на избори", заключи Корнелия Нинова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БСП, ГЕРБ, ИТН, ДПС, Възраждане се ръководят от едно и също място. Тежко горко на държавицата ни.
56
2
 
2
 
! Отговори
опетков преди 1 година
До Анонимен Конституцията е пълна сподобни "несъответствия.
55
2
 
9
 
! Отговори
опетков преди 1 година
До Не е време за избори Елементарен си Уотсън, когато ние печелим е време за избори, когато ще ги загубим, не е време. Много ниска топка си. Както и всички поддръжници на ПП, БСП и ДБ. Между другото за тия "преговори". В действителност сме свидетели на голямото надлъгване между тези , президента и ИТН, кой да лапне горещия картоф. Никой го не ще, защото при следващи избори ще е аут от парламента. ПП ще се окажат най-големите ***, ако се вържат на дъртата ***.
54
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Няма срок за 3-ти , Не го знаех това за решението на КС . Доколкото успях да разбера - 7дневния срок започва да тече , след като се посочи името на кандидата за министър -председател . С две думи , ако са малко по - нахалнички, могат и 100 години :)))) да не излъчат премиер и никой копче не може да им каже . Странно , как са допуснали този пропуск , като са приемали КРБ навремето о
53
1
 
8
 
! Отговори
опетков преди 1 година
До Васко Може би Рашков като стар кадър на ДС ги държи с нещо за топките или за мястото където би трябвало да им са те.
52
5
 
11
 
! Отговори
Пламен Иванов преди 1 година
Защо ми се струва, че под мъдрото пет годишно управление на Президента Радев и със специалната подкрепа на г-жа Нинова, България е изправена пред нова национална катастрофа!Или най-малко, през есента по площадите ще летят развалени яйца и вкиснати домати!
51
3
 
15
 
! Отговори
Васко преди 1 година
Учудвам се и нямам никакъв логичен отговор .ЗАЩО КИРЧОВЦИТЕ ДЪРЖАТ НА СТАР ДС КАДЪР БКП РАЗБОЙНИК РАШКОВ?????Янките защо не им отворят очите кой е този човек???
50
3
 
14
 
! Отговори
чичото преди 1 година
Ха ха ха, наистина едни олигарси наляха милиони в протести, юмручета, *** на Орлов мост, партии и депутати за да им спрат делата. Разтуриха спец правосъдието и разследвания, дела.... всичко отиде в 18-ти глух коловоз. Но, но голямото НО е, че имат запори за близо млрд лв от КПКОНПИ! За това Рашков трябва да го превземе и снеме обезпеченията и запорите върху милионите на Прокопиев, Бобокови, Черепа, Баневи, Арабаджиеви..... З това им трябва Рашков, няма друг такъв *** който безпардонно да нарушава законите.
49
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Що бе какво му е на рашкоф? Доказа, че е некадърник за пореден път. Нека да го изберат! И без друго кпконпи никава не са я свършили до сега. С или без литмуса- все тая!
48
5
 
10
 
! Отговори
Нико преди 1 година
Комунистите ще дърпат към москва. Ще се опитат да върнат руския монопол и интереси в енергетика и службите. В това няма никакво съмнение. Ако ДБ си затворят очите са аут завинаги. Дано след това им светне лампичката Че съюз с бсп е самоубийство .Много са изпатили от тях. Защото руския интерес е пред българския в тази антибългарска организация.Един ден и киро и васил ще го разберат.
47
0
 
9
 
! Отговори
Няма срок за 3-ти преди 1 година
До Анонимен 45: По конституция няма срок за третият мандат. Има тълкувание на Конституционният съд, но тълкуванието все пак си е само тълкувание.
46
3
 
3
 
! Отговори
Малко за политика преди 1 година
До az: "Избирането на Рашков се оказва единственото, което имат намерение да свършат". И как го разбра това? ПП, БСП и ДБ имат съгласувана програма за управление със срокове за 6 месеца. Да си чувал нещо за това?
45
3
 
6
 
! Отговори
Ало преди 1 година
От ИТН намериха ли 9 млрд., че ще преговарят?
44
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма как да го държат безкрай мандата . 7 дни максимум - това е според Конституцията . Що се мъчат изобщо . Колкото и да не иска Нинова , ще се ходи на избори - предсрочни
43
4
 
20
 
! Отговори
az преди 1 година
До анонимен Избирането на Рашков се оказва единственото, което имат намерение да свършат. После - избори. Но след избирането на Рашков! Явно са му задължени и той има с какво да ги държи. Ето - така се бори корупцията!
42
6
 
16
 
! Отговори
Избирател преди 1 година
До Не е време за избориКакъв ръст на икономиката? Това е привидно, инфлацията ще мине 20% още тази есен... С 1/5 се обезцениха парите за броени месеци, колко трябва да е този ръст, че да компенсира това?
41
4
 
24
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
тоя злобен партизанин с 19 крадени имота да е шеф на антикорупцията.....путин досега щеше да го разстреля за назидание!
40
17
 
9
 
! Отговори
Не е време за избори преди 1 година
Общественият интерес е да се състави правителство. Финансите на държавата са в добро състояние, има ръст на икономиката. Причината за успелият вот на недоверие беше в Слави и Тошко - искаха да им се даде голям финансов ресурс. Първо пробваха с Каримански за управител на БНБ, сетне с милиарди за пътно строителство, и като не получиха и това, се изтеглиха. Да видим сега какво ще направят.
39
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Рзбраха се да крадат на воля :)
38
5
 
24
 
! Отговори
Аз Клавдии преди 1 година
Пак куролации, алангро, литмуси, парапети, баджанаци, и канадски лъжи. ОСТАВКА