Нинова към ПП: Очакваме от вас да ни предложите премиер

Днес ще бъдат потърсени и останалите партии за преговори
Обновена: 19 юли 2022 10:29 | 19 юли 2022 10:25, Нели Христова
146
Нинова към ПП: Очакваме от вас да ни предложите премиер
Снимка: БГНЕС

Както знаете, президентът връчи третия мандат на "БСП за България" и по този повод започваме консултации за съставяне на правителство. Разбира се, първо с вас. Вие сте основният носител в правителството досега и би трябвало да останете такъв ако сформираме кабинет. Ние на тази първа среща имаме да ви кажем 4 неща.

Още по темата

Така лидерът на БСП Корнелия Нинова започна консултациите си с екипа на "Продължаваме промяната" за съставяне на нов кабинет.

"Първо - да ви благодарим и взаимно да отчетем, че досега, като правителство, свършихме добри неща. Целта, която си поставихме в началото - да преведем България през тежките зимни месеци, я постигнахме. Оставяме страната във финансова стабилност, икономически разстеж и една много силна социална политика. На второ място - това не бива да ни успокоява, защото сме загрижени за следващите месеци, които ни очакват. Разбираме че няма да бъдат леки, нови предизвикателства ни чакат, затова смятаме да положим усилия за съставянето на кабинет, да има парламент, който да приема нужните закони за стабилизация на държавата и сигурност на хората. Трето - имаме намерение да стъпим на програмата, която заедно изработихме. Тя е конкретна, ясна, разписана, с отговорности и срокове. И четвърто - водени от всичко това дотук, ви гарантираме, че имаме сериозно желание на съставим правителство. Нямаме никакво намерение да имитираме преговори, да тупаме топката, очаквайки избори", обясни Нинова и добави, че ще се водят разговори с останалите партии от коалицията.

"И днес ви заявявам, че очаквам от вас да ни предложите министър-председател", заяви лидерът на БСП.

Днес ще бъдат потърсени и останалите партии за преговори.

"Знаете, през последните месеци работихме много конструктивно. Наистина постигнахме много успехи в областта на социалната политика", каза лидерът на ПП Кирил Петков и добави, че най-засегнатите хора от инфлацията, а именно пенсионерите, не са виждали такова увеличение на пенсиите.

"Допълнителна политическа криза не трябва на България. Ние сме заявявали ясно, че 22 закона трябва да бъдат приети в следващите месеци, трябва да напреднем в плана за развитие", заяви премиерът в оставка. "Тази програма, около която се обединихме, е много важна за нас. Първата точка в нея е приемането на новия закон за КПКОМПИ с реалната номинация на Бойко Рашков. Това не е просто политика, това е измерител, дали публичните средства ще отиват при хората, а не при задкулисни интереси."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нинова, ти си за Премиер. Дерзай! Захапи яко кокала и не пускай! Още има за глозгане.
105
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички в това управление превърнаха ДЪРЖАВАТА ни в лудница! Некъдърни,алчни,властолюбиви,интересчии,корумпирани българомразци играят пиеска колко са загрижени за горкичкия народ! Подрис-ка-ха се с тези пенсии безцрамниците,въпреки че и това е лъжа,защото инфлацията ,която предизвикаха с продажното си управление изяде увеличението заедно с пенсиите! Хора с по 40год.трудов стаж са оставени да измират от глад и мизерия с пенсии от 230 евра,докото те лапат многохилядни заплати и милиони откраднати!!
104
1
 
3
 
! Отговори
Радев преди 1 година
напротив, точно генералът гном трябва да е следващия министър председател. В него се е преродил Милко Калев Балев, родом от Троян и член на бившата шайка от БКП-то, известна като Политбюро. С такива политици на страната, изобщо не се учудвам, че дори и г-н Марио Драги не желае да го предложат за министър председател на България. Честито на финансистите и икономическите експерти на политическите партии. Субсидиите им свършиха, а те тепърва започват да пискат Фиска, фиска. Моите ФО и СБ са в евра.
103
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво безсрамие, тази отстрани най-достойния премиер, и го направи по искане на кукловодите от раша ! Вчера дори каза, че той бил направил крачка назад и си взел поука......Каква поука да си вземе?? ненормалница, да не му е класна?!
102
2
 
6
 
! Отговори
карачанаков преди 1 година
ПП ние предлагаме за премиер ПН/просто Наско/ -Атанас Атанасов ама не ГНОМА, а бившия МИНИСТЪР на КУЛТУРАТА него всички го аресват,той е пич и има КУЛТУРА за МИНИСТЪР.
101
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БСПто имаше уж кадри да "покрие" цялата страна, сега пък нямали премиер! ПП като нищо могат да им предложат Радо Шишарката, Азис, Въргала или Патрашкова. А ако предложат Гала, тя направо си върви с кабинета, събрала е всякакви отреп
100
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Разбирайте го като - Няма ние да носим отговорност за вашите провали.
99
0
 
11
 
! Отговори
Како Корни, преди 1 година
я се стегни! Нали взе мандата? Шубе ли те е да управляваш? Не може и туй до края, и душата в рая. Толкова сте жалки, че чак сте смешни. Чалгарите са още по-жалки, забъркаха л?йната, пък сета друта песен пеят. Айде къш!
98
1
 
11
 
! Отговори
?!? преди 1 година
Тая какво очаква? Та тия предлагаха премиер преди десет дни и нищо не стана?!? Това е тежка простотия. Набутват ги да носят отговорността и негативите пред обществото, а импексова да командва парада от зад. Това заприлича на "Ние не изнасяме оръжие за Украйна, а яко дъним през Полша . Явно тактиката е добре разработена от Корни.
97
0
 
13
 
! Отговори
Боб преди 1 година
Айде стига с тази трагедия, трети акт!Дефиниция на лудостта е, да повтаряш едно и също нещо и да очакваш друг резултат!
96
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е най-безумния парламент от Виденово време! Значи ПП не могат да получат подкрепа заради кадрите си в сегашното народно събрани. БСП викат на ПП "дайте вие кадри и ще пробваме да получим подкрепа от това НС". Стига сте го мислили ами насрочвайте избори вашата кожа!
95
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БСП още са бесни на руснаците че преди 15г.вместо тях сложиха Борисов с ГЕРБ начело на държавата.
94
0
 
12
 
! Отговори
Де Бъ copосоидите преди 1 година
Важно е крушовишката селтачка да е на хранилка, защото повече няма да помирише власт. Целта последните 32 години от всички политици е да се унищожава всичко в България. Защо не се обединят в името на народа, а има само скандали, кражби? Трябва ревизия, съд и конфискация на всички политици.
93
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гринч тряба да е! Така казва неговата мама Минджева.
92
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тая що се полакоми да взима мандата като й е все тая кой ще я управлява? Току виж ПП са предложили я някой крадлив пид ал, я някой масажор, я някой пенсионер с нужници, я някой семит и жена му, а защо не и всички вкупом. На Корнела й е все тая, само да граби, дори и да ни загроби.
91
2
 
10
 
! Отговори
Лош преди 1 година
До 99 Нали...Нямам си друга работа.А твоята е по-важна:Гъзолизец на БСП-ПП!
90
8
 
2
 
! Отговори
Пак по опорката? преди 1 година
До Лош: Нямаш ли си друга работа, та си седнал да пишеш г'лупости>
89
4
 
14
 
! Отговори
Лош преди 1 година
Не се ли наяде тая "орисница"с парите на народа!
88
13
 
5
 
! Отговори
Пак по опорката? преди 1 година
До проблема ви е: Бате ти Бойко го чака бай Ставри в Централният Софийски. Но докато Гешев е главен прокурор, Бойко може да спи спокойно.
87
1
 
8
 
! Отговори
Пак тумба-лумба? преди 1 година
До Анонимен 87: Правителството, драги, не се прави заради русофилство или русофобство. И депутатите и министрите полагат клетва да служат на интересите на българският народ, не на САЩ, ЕС или Русия. Анадънму?