Атанасова: КЕВР не може да седи без председател

Ако нямаме регулатор, кой ще определя цената на газа, попита Делян Добрев
Обновена: 21 юли 2022 13:34 | 21 юли 2022 13:34, Нели Христова
59
Атанасова: КЕВР не може да седи без председател
Снимка: БГНЕС

Трябва да се стартира процедура за избиране на нов председател на КЕВР. До сега в енергетиката е имало пълен хаос, тъй като всички решения са взимани под ръководството на противоконституционно избран председател.  КЕВР не може да седи без председател, това ще доведе до тотален хаос в българската енергетика.

Още по темата

Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова на брифинг в парламента след оповестеното решение на Конституционния съд, с което се произнесе, че Станислав Тодоров е назначен на поста в нарушение на Конституцията, предаде репортер на БГНЕС.

Надявам се, че всички противоконституционни решения, за които ГЕРБ сме сезирали, ще завършат по същия начин.

Делян Добрев от своя страна предупреди за опасност при нарушени доставки на газ, каквито се очакват, ако КЕВР няма председател.

В решението на КС се казва, че се анулира решението за председател, тоест КЕВР вече няма председател. Ако до следващата седмица не се избере председател, и се разпусне правителството и НС, няма да има председател в следващите 3 месеца. Ако нямаме регулатор, кой ще определя цената на газа, попита Делян Добрев.

През месец юли "Булгаргаз" е купувал газ от „Винтерсхал”, който е явен посредник на „Газпром“, заяви Добрев.

„32% скочи газа през юли, през август се очаква да скочи с 60%. Не обявяват това поскъпване, за да се разтури НС и да се забрави факта, че вече трябваше да бъде обявена тази цена. 10 пъти е по-висока цената на газа, отколкото при управлението на ГЕРБ”, добави още Добрев.

„От този момент КЕВР няма председател, той е свален с решение на Конституционния съд, нека да се знае, че ако Рашков е избран за председател на КПКОНПИ, това ще е незаконно”, каза той

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Герб пка преиграват! Липсата ана председател на Кевр и липсата на регулатор в енергртиката са 2 различни неща. Като е толко зор - сложете Киро-парапета там и готово
37
0
 
1
 
! Отговори
Читател преди 1 година
Дончев,ти си умен мъж,защо се движиш след опушената фуста на Деса?
36
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЕМИГРАНТИ нямаш ли си работа явно си на помощи в Европа че постоянно драскаш лъжи против България защо го правиш
35
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А цените могат ли да паднат?
34
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до Който помни ; Не знам кой помни и кой -не , щото при Бокича и неговото мъдро управление намаляхме за 12 години с някакви си 800 000 т. е. почти милион ! Явно от хубаво е било ...
33
2
 
0
 
! Отговори
емигрант до 42 преди 1 година
Ти искаш диктатура ли, защо не трябва да гласувам, къде живееш в болшевишка Русия или в демократична европейска България,да не би да плащаш повече данъци от мен в България, дори ти се възползваш от моите данъци които плащам в чужбина чрез помощите които ЕС превежда в България за да ти ги откраднат ГЕРБопитеците на Тиквата ? Милиардите които получава и ще получи България от ЕС от къде са от кои данъци и в какво %-но съотношение са ? *** !
32
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЕМИГРАНТЕ ЧЕ ТЕЗИ НОВИТЕ КОМСОМОЛЦИ И БКП ЧАЛГАРИТЕ ДБ ВСЕ ОТБОР КАК ПОСТЪПВАТ С БЪЛГАРИЯ И СТИГА ПЛЮ ПО БЪЛГАРИЯ АКО Е ДО МЕН ТАКИВА КАТО ТЕБ НЕ ТРЯБВА ДА ГЛАСУВАТ
31
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
При всяка такава новина троловете на Путинчо включват caps lock на On и газ. Пишат ли пишат. Пропаганда да има.
30
1
 
6
 
! Отговори
до 39 преди 1 година
Ти явно не си живял при Тошо, само си чувал за него ? Първо никога телевизор не е тежал 60 кг., второ кога ще кажеш колко е струвал например Мерцедес тогава за да го сравниш със нещастният руски Запорожец ? На ония пари и цени немските возила струваха над 40 хил. $, в КОРЕКОМ за автомобили, хайде пак се опитай да сравняваш !
29
4
 
2
 
! Отговори
ПРОСТО КИРО преди 1 година
ПРИ ТОШО ЕДИН ТЕЛЕВИЗОР РУСКИ ЦВЕТЕН, ТЕЖЪК 60 КГ. СТРУВАШЕ 800 - 1000 ЛВ. С РУШВЕТА, ПРИ 200 ЛВ. СР. ЗАПЛАТА. 4 ЗАПЛАТИ? СЕГА ЩЕ СИ КУПИШ 10 ПЛОСКИ ТВ! А ЕДИН ЗАПОРОЖЕЦ, АКО ТОВА ВЪОБЩЕ Е АВТОМОБИЛ, СТРУВАШЕ 4000 ЛВ? 20 СРЕДНИ ЗАПЛАТИ? ВСЕ ЕДНО СЕГА СРЕДНАТА 1700 ПО 20 - 34000 ЛВ. ЩЕ СИ КУПИШ 340 ЗАПОРОЖЕЦА АКО ГИ ПРОДАВАХА ОЩЕ!
28
2
 
7
 
! Отговори
емигрант преди 1 година
На българите в България беднотията и нещастието им е вързано за политическата им пристрастеност, те не могат да осъзнаят, че животът не е спрял и не зависи от политиците или партиите, а от самосъзнанието и качеството им на органът "мозък" ! Единствен Тиквата си призна колко е "умен" и доказа, че е прав - еднакво пРости сте като него, затова и се разбирате и затъвате ! Дали разбирате че затъвате заради "умнотията" си ?
27
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добър пример за спазване на законите в държавата, даден от самите законотворци! После от плебса се иска да спазват законите...
26
2
 
4
 
! Отговори
ЧАПАЕВ преди 1 година
ДРУГАРИ, ВИЕ НЕ ПЛАЩАТЕ ЛИ ТОК, ДЪРВА, ОЛИО, БЕНЗИН? НЕ ВЛИЗАТЕ ЛИ В ХРАНИТЕЛНИ МАГАЗИНИ? ЗАЩО НЕ ВИЖДАТЕ ИСТИНАТА И НА ЧЕРНОТО ВИКАТЕ -БЯЛО? ДА НЕ БИ ДА СТЕ СЕ ВИДИО.ИЛИ НАПЪЛНО? НЯМАТЕ ЛИ ОГЛЕДАЛА?
25
0
 
6
 
! Отговори
до 36 преди 1 година
А ти "умнико" знаеш ли колко баха бензина и дизела при Тошо - 0.26 лв.бензин и 0.16 лв.дизел ? Да сравняваме ли още бензин и дизел кажи тТъпЧо ?
24
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Долу жълтопаветната диктатура, съд за Кирил Петков!
23
7
 
6
 
! Отговори
КЕВР НА ПП преди 1 година
ВСИЧКО ВЕЧЕ Е С 50% ПОСКЪПНАЛО НО СЛЕД МЕСЕЦ ЩЕ ГОНИМ 100%! ПРИ БОЙКО ДИЗЕЛА БЕШЕ 1.50 ЛВ., СЕГА Е 3.60 ЛВ! 130% И ЩЕ ПОСКЪПВА ОЩЕ!
22
3
 
7
 
! Отговори
българин преди 1 година
Абе,видна "йористке"/с 1 г стаж юристконсулт в психо диспансера-Русе/,какво разбираш ти от законно и незаконно решение?Няма да се върне вашия човек в КЕВР.
21
3
 
1
 
! Отговори
Аз промяната преди 1 година
А ТИ КАКЪВ ПИТЕК СИ ЧЕ ЩЕ ПИШЕШ ТАКИВА ОБИДИ ВЯРНО ПЛАТЕНИ СТЕ НО ТАКОВА ОЖЕСТОЧЕНИЕ СТРУВА ЛИ СИ БЪЛГАРИЯ ИНТЕРЕСУВА ЛИ ВИ ПО ПИСАНИЦАТА ВИ НЕ
20
3
 
6
 
! Отговори
КОЙТО ПОМНИ... преди 1 година
НАЙ ДОБРЕ ОТ ОСВОБОЖДЕНИЕТО ОТ ТУРСКО РОБСТВО ДО СЕГА ЖИВЯХМЕ ПРИ БОЙКО БОРИСОВ! ОТ 25 МИЛИАРДА БВП ПРИ ЛУКАНОВ СТИГНАХМЕ ПРЕДИ 2 ГОД ДО 130 МИЛИАРДА БВП СЛЕС 10 ГОДИШНО УПРАВЛЕНИЕ НА ГЕРБ! СЕГА СЕ ВРЪЩАМЕ 20 ГОДИНИ НАЗАД, КАКТО БЯХМЕ ПРИ ЦАР СИМО!
19
0
 
5
 
! Отговори
истината преди 1 година
Поне стана ясно кой е възседнал съдебната система и кой ги е спонсорирал яко да си траят.Първата работа на ново правителство е да им направи заплатите като на даскалите-1485 лв и тогава ще видят кон боб яде ли.