Атанасова: КЕВР не може да седи без председател

Ако нямаме регулатор, кой ще определя цената на газа, попита Делян Добрев
Обновена: 21 юли 2022 13:34 | 21 юли 2022 13:34, Нели Христова
59
Атанасова: КЕВР не може да седи без председател
Снимка: БГНЕС

Трябва да се стартира процедура за избиране на нов председател на КЕВР. До сега в енергетиката е имало пълен хаос, тъй като всички решения са взимани под ръководството на противоконституционно избран председател.  КЕВР не може да седи без председател, това ще доведе до тотален хаос в българската енергетика.

Още по темата

Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова на брифинг в парламента след оповестеното решение на Конституционния съд, с което се произнесе, че Станислав Тодоров е назначен на поста в нарушение на Конституцията, предаде репортер на БГНЕС.

Надявам се, че всички противоконституционни решения, за които ГЕРБ сме сезирали, ще завършат по същия начин.

Делян Добрев от своя страна предупреди за опасност при нарушени доставки на газ, каквито се очакват, ако КЕВР няма председател.

В решението на КС се казва, че се анулира решението за председател, тоест КЕВР вече няма председател. Ако до следващата седмица не се избере председател, и се разпусне правителството и НС, няма да има председател в следващите 3 месеца. Ако нямаме регулатор, кой ще определя цената на газа, попита Делян Добрев.

През месец юли "Булгаргаз" е купувал газ от „Винтерсхал”, който е явен посредник на „Газпром“, заяви Добрев.

„32% скочи газа през юли, през август се очаква да скочи с 60%. Не обявяват това поскъпване, за да се разтури НС и да се забрави факта, че вече трябваше да бъде обявена тази цена. 10 пъти е по-висока цената на газа, отколкото при управлението на ГЕРБ”, добави още Добрев.

„От този момент КЕВР няма председател, той е свален с решение на Конституционния съд, нека да се знае, че ако Рашков е избран за председател на КПКОНПИ, това ще е незаконно”, каза той

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
6
 
6
 
! Отговори
КОЙ МИ С.А В ГАЩИТЕ? преди 1 година
КАПИТУЛИРАХМЕ БЕЗ ВОЙНА? КИРЕТАТА НИ ПОБЪРКАХА! КРАЙ С БЪЛГАРИЯ! ПОСЛЕДНИЯ ДА ЗАГАСИ СВЕЩТА, КРУШКИТЕ ЗАГАСНАХА ПОРАДИ ЛИПСА НА ТОК!
17
2
 
2
 
! Отговори
до 24 НЕЗАКОНЕН... преди 1 година
Ти разбираш ли защо си беден или от м'а'л'о'у'м'и'е не разбираш изобщо, че не живееш, а само съществуваш !?
16
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Каката по три пъти на ден сменя кустюмчетата.Лесно се изкарват парички не на нивата в Дулово,а на трибуната със дълбоко недомислени изказвания...
15
7
 
5
 
! Отговори
ПРЕДСЕДАТЕЛ НЕЗАКОНЕ преди 1 година
ДЪРЖАВАТА ФАЛИРА, СЧУПИ СЕ, ЗАГИНА! ВСИЧКИ РЕШЕНИЯ ЗА ПОСЛЕДНИТЕ МЕСЕЦИ ЗА ТОК, ГАЗ, ПАРНО И Т.Н. ЩЕ БЪДАТ ОСПОРВАНИ В СЪДА ОТ ФИРМИ, ИНСТИТУЦИИ И ЧАСТНИ ЛИЦА! ПЪЛЕН БАНКРУТ НА ДЪРЖАВАТА! ПП ТАКА НИ ПРОМЕНИХА, ЧЕ ДЪЛГО ЩЕ ПОМНИМ!
14
4
 
9
 
! Отговори
емигрант преди 1 година
ГЕРБ, ДПС и Възраждане са провокатори и престъпни политически шайки които пречат на България ! Неразбираемо защо обаче техните симпатизанти предпочитат политическата си партийна пристрастност пред подобряването на собственият си жизнен стандарт ? При коя цивилизована нация това се случва ? Днес ГЕРБ и ДПС показаха категорично каква е целта им - РАЗРУХА И ДЕСТАБИЛИЗАЦИЯ !
13
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поздравления за КС! Шут за всички некадърни калинки на Подмяната!
12
1
 
5
 
! Отговори
Банкер преди 1 година
Комисията КЕВР трябва да се прекръсти на Комисия за повишаване на цените. С толкова много комисии и експерти, не останаха хора в България, които да работят реално. Днес гледап заседание на парбамента, предавано по национална телевизия. Шефът им Генерал гном каза, че са гласували 75 депутати за нещо си. Липсващите народни представители сигурно са отишли на почивка в работно време. Честито и на работещите в НСО, както и на тези от БНБ, които все още си нямат управител.
11
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГЕРБ-ДПС сега ще си назначат свой, следкато удобно КС премахна текущото назначение. Кашата в държавата е огромна .
10
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мутри, укротете се кражбите ви свършиха, народа ви ненавижда!
9
3
 
4
 
! Отговори
До 16, КИРО преди 1 година
Забравил си "Caps Lock'а включен.
8
8
 
6
 
! Отговори
КИРО,РАШКОВ, ЧЕРЕПА преди 1 година
ДЪРЖАВАТА НА ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ НИ ОГРАБИ 50 % ОТ ПАРИТЕ ЗА 6 МЕСЕЦА...... ПРОСТО ПОВИШИХА ВСИЧКИ ЦЕНИ ДВОЙНО - И НАШИТЕ ЗАПЛАТИ И ПЕНСИИ СЕ ОБЕЗЦЕНИХА ДВОЙНО.............. БЕ**8СИЛОТО ЩЕ ИМ Е НАЙ-МАЛКОТО НАКАЗАНИЕ.....
7
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
КЕВР влезнаха да разследват кражбите в Топлофикация София и крадците от ГРОБ взеха да вият на умряло .....ще ви се провали далаверата да подарите ТЕЦ София на някой от вшите фирми за 35 години ,та да ни смъкват по две кожи за парно .Така стана с ЧЕЗ ,метнаха най-платежоспособната част от българия на мутренската ЕВРОХОЛД .
6
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Една диплома за средно образование до 1995 година е много по стойностна от диплома за професор от времето на ГЕРБ.
5
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Делянчо да каже с какви руснаци под санкции са се срещали с наглата Смърделужка Петкова и къде е плана за Турски поток ?И защо не направи всичко възможно да не плащаме желазарията за АЕЦ Белене ?
4
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе на тези крадци ГЕРБ много и порасна работата и забравиха как ги гониха по площадите, не че в случая не са прави да се дървят на некадърниците от ГЕРБ-2.А банкянският енднокнижник дето не смееше да се покаже от зайчарника, взе и акъл да дава.Не бе Боко, от зелена тиква - семе не щем.
3
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Еййй, докъде се докарахме, най-неграмотните да дават акъл. За дванайсет години, коя цена беше задържана от КЕВР. Там още се подмята на Шушулов парцаланата Виктория, която вече се води разбирачка на газа, това ли са ви кадрите с измислено образование и неразбиращи от нищо. Всеизвестно е, че на тази диплома от Стопански факултет е уредена от Шушулов и няма покритие. Държавата куца заради назначения на близки, роднини, любовници и всички без нужните знания.
2
5
 
2
 
! Отговори
Аз промяната преди 1 година
ПЛАТЕНИТЕ СА ИЗЛЕЗЛИ И ЯКО ДРАСКАТ НЕБИВАЛИЦИ
1
4
 
4
 
! Отговори
Просветен преди 1 година
Готвите ли се за новите бустери, маски и локдауни, гмeж?