Нинова свиква извънредна среща с ръководствата на четирите партии в коалицията

Ще е супер неразумно 4 седмици да държим мандата, заяви тя
22 юли 2022 11:42, Нели Христова
68
Нинова свиква извънредна среща с ръководствата на четирите партии в коалицията
Снимка: БГНЕС

Решението на Конституционния съд от вчера блокира работата на КЕВР, това означава, че не може да въведем двете тарифи – едната за по-бедни хора и за такива, които си топлят басейните. Това създава и нов проблем около формирането на правителство. Чувам депутатите, че искат 4 седмици за избор на нов председател на КЕВР.

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова, която пристигна в Народното събрание и поиска спешна среща с ръководствата на партиите, с които левицата преговаря за правителство, предаде репортер на БГНЕС.

Още по темата
"Искам сега среща с ръководствата на четирите партии, с които преговаряме за правителство. Искам да ни се даде яснота какво възнамеряват да правят. Би било супер неразумно да искат 4 седмици – искам работен график и яснота. Не мога да държа мандата безкрайно. Това не е морално към обществото", заяви Нинова, като уточни, че от друга страна това би означавало БСП, които са мандатоносители в момента, да са причина за хвърляне на държавата в допълнителен хаос.

"Цените на енергията, ниските доходи, неяснотата около доставките на газ ни поставя в коренно различна ситуация. Искам депутатите да ни дадат яснота. Допълнително напрежение и хаос е ад и не може ние да ставаме заложник на това", каза Корнелия Нинова.

В 11 часа събирам ръководствата на БСП, ПП, ИТН и ДБ. Имам потвърждение, че правим тази среща – повече никакво шикалкавене и протакане. Искам да ми кажат, дали искат да държим мандата 4 седмици и какво правим през тези 4 седмици, заяви Нинова.

Тя настоя депутатите да отменят лятната си ваканция през август.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
14
 
! Отговори
Скоро ПРАЗНИК преди 1 година
До година или две ще можем да празнуваме ИЗПАДАНЕТО и РАЗФОРМИРОВАНЕТО на БСП като партия. Търпение още малко остава.
31
0
 
7
 
! Отговори
До 33 преди 1 година
Прав си така е. Сега унучетата / внучетата гласят от БСП да си ги прокарват щото и дъртааците в партияята умират на пределна възраст. Кредитните дечица с дядовци, баби и родители източили държавата НЯМАТ НИКАКВО МЯСТО в във ВЛАСТТА.
30
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След последната среща на кака не й излизат едни двеста евро и две кутии цигари, затова ги събира на очна ставка.
29
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Искам да ми кажат, дали искат да държим мандата 4 седмици и какво правим през тези 4 седмици, заяви Нинова." Защо да чакат 4 седмици? Само Кирил и Асен ли могат да правят избор за КЕВР,така ли й нареждат те ?
28
0
 
13
 
! Отговори
Отчаяни БСП преди 1 година
Ковида, кризата и жегите всеки ден убиват избирателите на пенсионерската партия. В огромна опасност са да ИЗПАДНАТ на СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ то вече няма живи старци с деменция останали, които да гласуват.
27
0
 
24
 
! Отговори
перко преди 1 година
Нинова разтуряй седянката, че от ден на ден ставаш за смях!!! Това падение в което се поставяш се състои единственно в безумното ти желание за власт!!!
26
2
 
5
 
! Отговори
Чегъртане ЯКО трябва преди 1 година
Не само ГЕРБ да изчегъртаме трябва и БСП, СДС, ДБ и ДПС голяма измееет вмирисанаа е това.
25
0
 
19
 
! Отговори
ПАРТИЯТА НА НАГЛИТЕ преди 1 година
Тази пенсионерска партия със загиващи гласоподаватели е обречена да изпадне изобщо от парламента. КАК СМЕЯТ да ГУБЯТ ЦЕННО ВРЕМЕ с ГЛУПОСТИ ??? Никакви шансове НЯМАТ. Недостойно и мръснишко поведение
24
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо го наричате коалиция когато чалгарите я развалиха преди два месеца. Коалицията вече е друга.
23
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кой лъже по добре, тиквуня или импекса, според мен тиквуня щото си няма понятие за какво говори и лъже.
22
0
 
21
 
! Отговори
Изнервен преди 1 година
Жалка, ама много жалка картинка е цялата ни държава.
21
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гледам *** си повервала,че е голям фактор в политиката в БГ,толкова е смешна кат вземе да говори "сериозно" и така и личи,че все лъже,че само сляп не може да го види.
20
0
 
15
 
! Отговори
До зимата преди 1 година
Отдавна стана ясно че от 9 кладенеца вода ще извадят но правителство ще направят с живот до тежката зима... Следващите да му мислят през зимата която се очаква да е тежка, студена и скъпа... А сега ще има някой милиард да се "разпределя" та близо да са до кацата... Целия зор е, ако може да стане без Славчовите а само с отцепници от тях ..., че ИТН-то не им влиза в плановете - ни се водят ни се карат... и само им пречат на комбинациите... :-(
19
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 20, тока не е поскъпнал и със стотинка, а относно цените на газ, горива, и храни (в които се калкулира цената им), ако ще и папата да е на власт, и той нищо не може да направи
18
1
 
8
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 година
В един град от селски тип кметицата БСП правеше всяка година тържествен граждански курбан, че имаше един стар БСП ходеше с пробита лъжица да събира само мръвката и борби на алая. Сеир и курбан. БСП мисли за вас
17
9
 
2
 
! Отговори
Я па ти.. преди 1 година
До Анонимен 1 Нещата са сериозни. Не е време да се бъзикаш с Нинова.
16
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 14 А не може ли да са 360 ? Тогава сигурно ще задминем Гремания като на-силна икономика
15
3
 
7
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 година
Три ПАРДЖОЛИ и 1 л лимонада искам за изборите
14
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как изобщо си представя Нинова ,че това е работеща коалиция . Всеки се натиска да стои , заради някакъв си собствен интерес . Един едно иска , друг - друго . Шашава работа . Идеален пример затова , как не бива да се прави правиителство
13
1
 
12
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 1 година
Явно нещо се е закучило.