Нинова свиква извънредна среща с ръководствата на четирите партии в коалицията

Ще е супер неразумно 4 седмици да държим мандата, заяви тя
22 юли 2022 11:42, Нели Христова
68
Нинова свиква извънредна среща с ръководствата на четирите партии в коалицията
Снимка: БГНЕС

Решението на Конституционния съд от вчера блокира работата на КЕВР, това означава, че не може да въведем двете тарифи – едната за по-бедни хора и за такива, които си топлят басейните. Това създава и нов проблем около формирането на правителство. Чувам депутатите, че искат 4 седмици за избор на нов председател на КЕВР.

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова, която пристигна в Народното събрание и поиска спешна среща с ръководствата на партиите, с които левицата преговаря за правителство, предаде репортер на БГНЕС.

Още по темата
"Искам сега среща с ръководствата на четирите партии, с които преговаряме за правителство. Искам да ни се даде яснота какво възнамеряват да правят. Би било супер неразумно да искат 4 седмици – искам работен график и яснота. Не мога да държа мандата безкрайно. Това не е морално към обществото", заяви Нинова, като уточни, че от друга страна това би означавало БСП, които са мандатоносители в момента, да са причина за хвърляне на държавата в допълнителен хаос.

"Цените на енергията, ниските доходи, неяснотата около доставките на газ ни поставя в коренно различна ситуация. Искам депутатите да ни дадат яснота. Допълнително напрежение и хаос е ад и не може ние да ставаме заложник на това", каза Корнелия Нинова.

В 11 часа събирам ръководствата на БСП, ПП, ИТН и ДБ. Имам потвърждение, че правим тази среща – повече никакво шикалкавене и протакане. Искам да ми кажат, дали искат да държим мандата 4 седмици и какво правим през тези 4 седмици, заяви Нинова.

Тя настоя депутатите да отменят лятната си ваканция през август.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На есен 240 депутати от ПП и България ще тръгне напред !
11
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПП ще ти дръпнат шалтера. Те имат други бойни задачи и спасяването на бг икономиката не влиза в тях. Така, че скъпа много надежди имаш, но ПП не те включват в техните надежди. Пък и ДБ също не са включени. Децата от детската градина си повярваха, че могат да станат ръководители на света и сега ще ви разиграят сцена достойна за филмиране от Марвел. Само гледай. Но иначе те като правеха правителство всичко беше много важно. Ех, Корни. Наивна жено!
10
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И после защо рейтингът на БСП скачал.Ами ще скача, човек като се сети за поведението на останалите.Без майтап БСП в момента е най-адекватната партия в българския политически живот.
9
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Курнело, помоли бат Бойко да стане премиер, че всичко ocpaхте!
8
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе Нинова не ти ли е ясно,че с тия продажни пишлигари като Киро и Ко коалиция и правителство не може да има,Разтуряйте седянката и на есен с песен към новите избори и дано кората поумнеят и разкарат тия продажни харвардски месии(маастии)!!!
7
21
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Искам Нинова за премиер.Искам ред и дисциплина.
6
1
 
25
 
! Отговори
Кънчо преди 1 година
Неморално е партията отговорна за най-големите беди в историята ни да иска да прави правителство. Неморално е проруска партия да прави коалиция с проамериканска. Неморално е да "преговаряте" с партия (ИТН), която вие самите обвинихте, че са лъжци, слуги на мутрите и тн. Неморално е да се правите на загрижени за народа, след като единствено ви интерисуват постове и парите от ЕС. Неморално е да държите мандата и да симулирате активност при положение, че повече от половината народ иска избори.
5
1
 
4
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 година
Я питай, питай Радев, че пак не си разбрала кой кара влака. *** и питай човека от че му бъркате схемите.Кажи им уе Добри
4
3
 
6
 
! Отговори
Асан преди 1 година
Не ми крещете бе :)))
3
2
 
14
 
! Отговори
Начо Културния преди 1 година
Рефунд на мандата, Корнело.
2
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Довиждане
1
22
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кака Корни почва да става лидерът от който всички ние имаме нужда.Браво на нея!