Румен Радев: БСП следва да изпълнят мандата в съответствие с Конституцията

Президентът присъства на възпоменателната церемония по повод 80 години от разстрела на Никола Вапцаров
23 юли 2022 11:12, Красимир Ангелов
141
Румен Радев: БСП следва да изпълнят мандата в съответствие с Конституцията
Снимка: БГНЕС

БСП следва да изпълнят мандата в съответствие с Конституцията и с тълкувателното решение на Конституционния съд. Това коментира пред журналисти президентът Румен Радев в отговор на въпрос дали страната отива към нови избори.

Държавният глава участва във възпоменателна церемония по повод 80 години от разстрела на Никола Вапцаров. "Тук съм, за да отдам почит към великия поет и човека с кауза, почти век по-късно неговите стихове не остаряват, а паметта за него надживяха всички опити на посредствеността да ги очернят", посочи президентът.  

Още по темата
Възпоменателната церемония по повод 80 години от разстрела на Никола Вапцаров се състоя в София.

Отбелязването на годишнината от гибелта на българския поет се проведе на Мемориала "Гарнизонно стрелбище". В церемонията участва и президентът Румен Радев, който поднесе цветя на лобното място на поета. В речта си той посочи, че Вапцаров е надживял всички опити на посредствеността да хвърли сянка върху таланта му.

“Никола Вапцаров е най-верният символ на българската трагедия да убиваме таланта”, добави Радев. “Днес, когато демократичните ценности са обект на всекидневни посегателства, е важно да почетем онези, които не пожалиха сили в борбата с фашизма”, отбеляза още държавният глава.

На церемонията присъстваха още заместник-председателят на Народното събрание Кристиан Вигенин, председателят на парламентарната група на "БСП за България", политици, общественици, представители на Съюза на писателите, на българския антифашистки съюз, родственици на Вапцаров и др.

Церемонията приключи с поднасяне на венци и цветя на лобното място на поета. Паметта на Никола Вапцаров бе почетена и с едноминутно мълчание.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
6
 
29
 
! Отговори
УРА ДРУГАРИ! преди 1 година
ЗА ГОДИНА И ТРИ МЕСЕЦА ПП, БСП, ДБ, ИТН ПОСТРОИХА ДВЕ МАГИСТРАЛИ, ТРИ ТУНЕЛА И ЧЕТИРИ МОСТА НАД ДУНАВ! ЗАЩО ГИ ПЛЮЕТЕ?
63
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе Кирчо той и моят син си плати и изкара един семестър в Харвард,защо не го сложиш за министър и него на нещо там в България
62
2
 
4
 
! Отговори
NDZ преди 1 година
До Анонимен : Точно, кратко и ясно!
61
4
 
29
 
! Отговори
БГ преди 1 година
Я някой да ме подсети поне едно нещо направено от Киро и Кокорчо в полза на народа за тая година и нещо във власта,Бойко крадеше ама и правеше,а тия умните и красивите само крадат
60
4
 
26
 
! Отговори
Ганди преди 1 година
Защо говориш на БСП да спазват конституцията,като самият ти я наруши като се направи на улав след решението на конституционния съд за Недоразумението Киро,не ти прави чест,то затова и рейтинга ти пада,той народа тарикатите хич не ги обича,ама каквво да направи срещу машинките на Мадуро
59
6
 
28
 
! Отговори
предлагам преди 1 година
Да се връща Бойко и да разтуря харвардската мафия наречена четворна коалиция. Тази промяна ни взе здравето и дребните спестявания.
58
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Над смълчаните полета пеят траурни звънчета черна катафалка мина и промяната почина.
57
30
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 68, те и Бойковите зими не бяха никак леки! След 12 години крадене и съсипия, няма какво друго да е сега... Започва нов етап на дегерберизация и деПеевизация, иначе казано нов Преход! Докато не приключи, няма да е никак леко
56
4
 
26
 
! Отговори
Дежа вю преди 1 година
До 68 А Радевата зима ще е незабравим :) Даже и рима има :)
55
4
 
34
 
! Отговори
ИЗБОРИ, КОМУНИСТИ..! преди 1 година
ЗАТРИХТЕ БЪЛГАРИЯ за 6 МЕСЕЦА........
54
2
 
31
 
! Отговори
до 61 преди 1 година
Така е. също помним как БСП нямаха пари да си пратят тока и наема за Позитано 20. Касата им беше празна. Помним и Нинова, че подаде оставка няколко пъти, но проформа разбира се. Извъртя се като чамова дъска и остана да съсипва БСП. Помним, че в 44 НС БСП имаха 80 депутата. В 47 НС вече са само с 26 депутата. Няма да забравим и трите фалита от БСП и няма да простим на Румен Гечев двата фалита. Гечев направи заплатите по 3 щ.д., а пенсиите по 2 щ.д. само да една нощ. Виденовата зима също помним.
53
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За цялата бъркотия която се случва в държавата е виновен единствено президента Радев и никой друг.Той заслепен от властолюбие да управлява чрез служебни правителства вдигна другарския юмрук и призова за безредие като изкара ''красивите и умни'' *** на улицата да подкрепят ПОДМЯНАТА с неговите Кирчо и Кокорчо.И се търкулна лавината и помете народа.Власт,власт,власт на всяка цена-това е девиза на другарите.
52
2
 
18
 
! Отговори
Че преди 1 година
Тоз като военен би трябвало да е доста по-експедитивен. Ако сме във война, кой ще го чака да се накуми
51
0
 
12
 
! Отговори
до 62 преди 1 година
Във война, но когато България е във война. Не интерпретирайте Конституцията. Тя не се тълкува. Конституцията се изпълнява.
50
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Aз пък, ако съм на БСП, ще държа мандата поне до края на август, само за да издразня тоя неблагодарник! Много бързо забрави кой го издигна, и кой го направи какъвто е! Ако не бяха БСП и Нинова, никой нямаше й да е чувал за него
49
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Съгласно Конституцията чл. 64 ал.2 ( В случай на война) парламента не се разпуска и Нинова може да задържи мандата докато войната приключи
48
0
 
19
 
! Отговори
Срив преди 1 година
Конституцията е тотално манипулирана. Преди години, ако на втори тур, ако не са гласували над 50% от гласоподавателите, никой не ставаше президент и се предполагаха нови кандидати. А президентите връчваха незабавно мандата и до една седмица партиите или предлагаха правителство или връщаха мандата.
47
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Помните ли как БСП беше фалирала и нямаше пари да си върне надвзетите субсидии, а изведнъж, откакто се добраха до властта и проблемите им изчезнаха.
46
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
този кРадев много говори нищо не казва.
45
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако се разгледат по-подробно изборите за президент от ноември 2021г. и се направи кратък анализ за гласувалите, прави впечатление, че от население 6 520 314, от които поне 4.5 милиона с право на гласуване, става ясно каква е подкрепата за Радев, а по последното гласуване за него това са 1 322 385 българи. Това е може би около една четвърт от хората. Прекалено малко. За сравнение през 2016г. Радев е избран на втория тур с 2 049 260 гласа. Това говори достатъчно за липсата на доверие в хората.