Румен Радев: БСП следва да изпълнят мандата в съответствие с Конституцията

Президентът присъства на възпоменателната церемония по повод 80 години от разстрела на Никола Вапцаров
23 юли 2022 11:12, Красимир Ангелов
141
Румен Радев: БСП следва да изпълнят мандата в съответствие с Конституцията
Снимка: БГНЕС

БСП следва да изпълнят мандата в съответствие с Конституцията и с тълкувателното решение на Конституционния съд. Това коментира пред журналисти президентът Румен Радев в отговор на въпрос дали страната отива към нови избори.

Държавният глава участва във възпоменателна церемония по повод 80 години от разстрела на Никола Вапцаров. "Тук съм, за да отдам почит към великия поет и човека с кауза, почти век по-късно неговите стихове не остаряват, а паметта за него надживяха всички опити на посредствеността да ги очернят", посочи президентът.  

Още по темата
Възпоменателната церемония по повод 80 години от разстрела на Никола Вапцаров се състоя в София.

Отбелязването на годишнината от гибелта на българския поет се проведе на Мемориала "Гарнизонно стрелбище". В церемонията участва и президентът Румен Радев, който поднесе цветя на лобното място на поета. В речта си той посочи, че Вапцаров е надживял всички опити на посредствеността да хвърли сянка върху таланта му.

“Никола Вапцаров е най-верният символ на българската трагедия да убиваме таланта”, добави Радев. “Днес, когато демократичните ценности са обект на всекидневни посегателства, е важно да почетем онези, които не пожалиха сили в борбата с фашизма”, отбеляза още държавният глава.

На церемонията присъстваха още заместник-председателят на Народното събрание Кристиан Вигенин, председателят на парламентарната група на "БСП за България", политици, общественици, представители на Съюза на писателите, на българския антифашистки съюз, родственици на Вапцаров и др.

Церемонията приключи с поднасяне на венци и цветя на лобното място на поета. Паметта на Никола Вапцаров бе почетена и с едноминутно мълчание.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
1
 
14
 
! Отговори
Боби преди 1 година
БСП създаде Радев, а сега се карат помежду си. Станаха врагове.
43
2
 
6
 
! Отговори
Да попитам: преди 1 година
Че политическите демагози и лицемери са били там е ясно,те са винаги пред камерите,когато трябва да се показват за такива,каквито изобщо не са! Предателите изхвърлиха от учебните програми най-съкровените и поразяващо силни стихотворения на гениалния ВАПЦАРОВ,които звучат убийствено актуално и сега! "Живот,като озъбено свирепо куче,разровиш ли го ще мирише и ще горчи като отрова!Дълбок поклон пред паметта и таланта на един от най-достойните синове на БЪЛГАРИЯ!!!
42
2
 
6
 
! Отговори
до 55 преди 1 година
БСП имат само около 280 000 избиратели и за това имат 26 депутата. Не е сериозно да мислите, че е изпран с гласовете на БСП. Всеки има право на свое тълкуване. Според мен не са го изпрали от БСП. Тези 280 000 гласоподаватели на БСП са грамотните да гласуват с машини. Другите ако изобщо ги има или са още живи... те не са отишли да гласуват за Радев понеже не могат да се справят с машините. Радев е избран с 1 322 385 гласа на 14.11.2021г. Вие смятайте дали са БСП или машините на Мадуро.
41
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
КОЙ ЩЕ ИМ ДАДЕ ПАРИ!?КОЙ ЩЕ ГИ ИЗДЪРЖА?!
40
0
 
16
 
! Отговори
Алберто Сантофимио преди 1 година
Сега не могат и да реват, че записа е манипулиран, защото се излъчваше на живо. Мъка, мъка тегоба голяма. Ах колко сте елементарни и предсказуеми дажи и далавера не миете да направите , като хората. Неграмотни, некадърни и злобни малки човечета с голямо без покритие самочувствие.
39
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Българският поет убит от българския евроатлантик искащ ,,членство,, в хитлеровия евро съюз .Този Български поет бе убит за ,,членство,, Тези които са го убили мноооого са искали да членуваме а той не е искал .
38
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Рундьо, откакто се одупи на ГЕРБ и ДПС, не можеш да казваш на БСП какво трябвало да направят! Неблагодарник, ако не бяха БСП, още щеше да си обикновен льотчик, за който никой не е чувал! Пази Боже сляпо да прогледа
37
2
 
11
 
! Отговори
Вапцаров преди 1 година
тоя не спира да декламира назубрените си речи .
36
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На границата вчера са забелязани 2 лица носещи с прибежки и залягания по 2 туби. Гранична полиция ги заловила и установила, че това са Кирчо и Кокорчо. При проверка от страна на митничарите се установило, че двамата внасяли контрабанда евтин газ от Азербайджан. Днес гранична полиция съобщава, че е забелязана някаква жена.При проверка се установило, че изнася мандата към Русия.Прочети още на: https://dnes.bg/politika/2022/07/22/petkov-razshiriava-sytrudnichestvoto-s-azerbaidjan.537715,2
35
0
 
11
 
! Отговори
Майна преди 1 година
Ха хаха ха! ТЕХНОЛОГИИТЕ РАБОТЯТ В ПОЛЗА НА ИСТИНАТА!!!! БРАВО!! БРАВО!!!
34
1
 
29
 
! Отговори
999 преди 1 година
В КОНСТИТУЦИЯТА НЕ ПИШЕ ДА СЕ РЕШАВАТ ДРУГИ ПРОБЛЕМИ ДОКАТО СЕ ДЪРЖИ ТРЕТИЯ МАНДАТ. ТАКА ЩЕ ОТКАРАМЕ ДО СЛЕД НОВА ГОДИНА !
33
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За мандата да се разберат с баджанака
32
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нинова щяла да държи мандата до края на войната. Комисионните от доставка на оръжие според данни в Гугъл са 25 милиона евро на месец. Според доклад на Нинова от преди дни става ясно, че за 4 месеца България е изнесла оръжие за 1 милиард евро. Това е средно по 250 милиона евро на месец. Или с други думи за 4 месеца комисионните от доставка на оръжие са над 100 милиона евро. Да не е луда да върне мандата? По търбух ще се влачи да получи транша и за август. Какво и пука от Конституцията?
31
3
 
21
 
! Отговори
Мутри вьн преди 1 година
Време е радев отново да вдигне юмрук и да каже мутри вьн с насрочването на избори
30
1
 
28
 
! Отговори
Ексклузивно ! преди 1 година
Ексклузивно, ексклузивно, Христо Иванов е бил привикан на спешна закуска с Американският Посланник Херо Мустафа днес. Там тя или по-точно той, е взела да му дърпа ушите, но било много трудно и го хванала за носа. Дърпала му носа и на излизане журналистите не могли да го познаят. Носа пораснал от лъжи и лицемерие.
29
1
 
26
 
! Отговори
питам преди 1 година
На Радев колко време му трябва да се нагледа и наслуша на некадърната игра на кримогенните си деца .
28
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре, че имаше запис и ние да разберем истината иначе щяха да продължат да ни лъжат.
27
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ДБ в парламента-не знаят, че ги излъчват на живо Хахахахахахахахаха Видяхте ли Иво как гледа в камерата докато се опитва да я спре?? Христо ясно казва сега трябва да изтрием записа от Дарик. Ще изтрие ама дръжки! И да го изтрие вече е изтекъл в интернет, където нищо не се губи дори да се изтрие остава на сървърите.
26
6
 
34
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 1 година
Ако се спазваха законите и конституцията в държавата тя нямаше да бъде поругана от един вдигнат юмрук, с подкрепата на Червената олигархия от Прехода, кадрите на ДС, Черепа, Прокопиев, маджовците и не на последно място руското посолство...Сривът на държавата започна от този преЦедент, който българските граждани допуснаха да превземе една от най-важните институции в европейска България с думите: "Крим е руски"...Кремълският парашутист изпълни перфектно мисията си и ни хвърли в кризите и разрухата
25
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
НЕЩАТА НЯМА КАК ДА СЕ ПОЛУЧАТ КАТО СЕ ИМА ПРЕДВИД,ЧЕ СЕГАШНИТЕ НИ ПОЛИТИЦИ НЕ СА НИЩО ДРУГО ОСВЕН ЕДНИ ФАЛИРАЛИ БИЗНЕСМЕНИ...С ДРУГИ ДУМИ-ВСЕКИ БАНКРУТИРАЛ БИЗНЕСМЕН В БЪЛГАРИЯ СТАВА ПОЛИТИК...ЧАКА НИ ДЪЛГА И БЕЗКОНЕЧНА ПОЛИТИЧЕСКА КРИЗА.