Вигенин: БСП не се поддава на натиск, ще преценим и решим

Ръководството на партията се събира в понеделник
23 юли 2022 13:30, Красимир Ангелов
162
Вигенин: БСП не се поддава на натиск, ще преценим и решим
Снимка: БГНЕС

"Трябва спокойно да помислим сега, да не прибързваме. Понеделник се събираме ръководството на БСП да обсъдим информацията. Без драми и спокойно, съобразно Конституцията".

Така заместник-председателят на Народното събрание и заместник-председател на БСП Кристиан Вигенин коментира актуалната политическа обстановка по време на възпоменателната церемония по повод 80 години от разстрела на Никола Вапцаров.

По думите му левицата ще търси начин, по който без сътресения, да предприеме следващите стъпки.

Във връзка с процедурите около третия мандат Вигенин социалистът обясни, че няма смисъл да бавят процеса, ако няма мнозинство и изборите трябва да се проведат по-скоро, за да може по-скоро да започне и работата на новото правителство.

"Програмата, около която се съгласихме, трябва в голяма степен да бъде програмата на всяко следващо правителство", смята Вигенин и допълни, че име на премиер има смисъл да се излъчи само, ако има мнозинство.

"Не ми е известно темата за министри да е обсъждана, първият кръг беше само за програмата“, заяви зам.-председателят на БСП и продължи: „Затова за мен тази реакция ми се струва прибързана и емоционална. Ние извървяхме немалък път, за да приобщим ИТН и изглеждаше, че вървеше както трябва. Но тази реакция от вчера усложнява  ситуацията", заяви Кристиан Вигенин по повод вчерашното изявление на Слави Трифонов и допълни, че то е прибързано, емоционално и не мотивирано.

"В случая мандатът е в БСП и е наша отговорността как да се подходим оттук нататък, така че да е най-добре за България", посочи още Кристиан Вигенин, цитиран от пресцентъра на БСП.

Неговата позиция е, че по-добрият вариант е бил да се възстанови коалицията в първоначалния ѝ вид. "Ще преценим е ще решим. Каквото е необходимо ще бъде направено. БСП не се поддава на натиск, ще преценим кое е най-добре за страната. Няма да сме ние, които да прекрачим разумния срок за мандата", категоричен бе той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
0
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Айде де, Вигенин! Недей да лукавиш, прекалено интелигентен си за да се правиш на ударен с мокър пар*цал. Не само че се поддавате на натиск, но и сте си легнали под Харвардските некадърници и те ви диктуват какво и как да правите. И понеже вие умирате за власт сте готови да се съюзите и дявола само и само и вие да сте захапали кокала заедно с тях.
121
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За мен най-виновен е инициативният комитет, издигнал втория мандат на Радев. Те се правят на невинни, а от тях започна всичката идиотия
120
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
СТИСКАЙТЕ ДРУГАРИ! ДО ПОСЛЕДНО, ДО КРЪВ! НАЛИ ТАКА! БЪДЕТЕ ИСТИНСКИ СТАЛИНИСТИ! ВЛАСТ СЕ ДАВА САМО С БОЙ! ЩОТО НАЛИ ЗНАЕТЕ НА ИЗБОРИТЕ КВИ РЕЗУЛТАТИ ЩЕ ИМАТЕ... МАЙ ЩЕ СТЕ АУТ.
119
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 137 На Радев не му пука. Който е нарушил конституцията веднъж, ще я наруши и втори път. Стана му навик.
118
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радев пръв наруши конституцията. Също и международното право с изявлението, че "Крим е руски". Пука му за наште вопли на този закононарушител, при това начело на държавата.
117
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Цялата коалиция е корупционна. Започнаха с нарушаваме на Конституцията и така ще завършат отново с нарушаване на Конституцията. Шефът на КЕВР също назначен неправомерно. Рамадан Аталай преди минути заяви, че има данни за корупция при спирането на руския газ. Всичката им работа е корупция. За това искат Рашков да ги пази, но отново не са наясно, че министър от правителство в оставка не може да е кандидат. Удариха на камък..
116
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радев кога ще опразни президентството от присъствието си?
115
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Искаха да ползват пияната бухалка Рашков))))
114
1
 
15
 
! Отговори
7373 преди 1 година
Няма какво повече да мислят за мандата. Да го връща лелята с неведена глава в понеделник в 17 ч. На президента. В 18 да си е опразнила кабинета на Позитано. Все така с наведена глава. БСП да мисли за оцеляването си и за изграждането си като модерна лава европейска партия от каквато има нужда България. След Станишев тази партия се срина. Донякъде нормално водена от себична, меркантилна, злобна, алчна и явно ниско интелигетна женица. Прогонете лелята!!!
113
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 131 питай го що той има апартамент в чужбина а ти не
112
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вигенин и той с курс в Харвард. Абе, в Харвард да не ги обучават как се лъже на едро?
111
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
130 има апартамент в чужбина щото говори сладко за родина , за пенсията и заплата ти а реално мисли за джоба си
110
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кристиан Вигенин (БСП) с апартамент в белгийската столица Брюксел без да има един ден трудов стаж. Как стават тези работи,а?
109
3
 
19
 
! Отговори
Хахо преди 1 година
БСП ще плати тежка цена за наэглостта на Нинова,че не изнасяме оръжие за хохлите.Електоратът и ще се насочи към Възраждане и Български възход и това ще е нейния последен бой.Оставка на Нинова!
108
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Малкото ляворезбово, болшевиче протаква по заповед на Фигуранта, искат изборите да са откомрви , да си играем пак на затварянки и мадурки
107
6
 
3
 
! Отговори
допълнение преди 1 година
До факт-0барабар с герп, дпс и ***.
106
3
 
12
 
! Отговори
факт преди 1 година
най доброто за България е бсп и съдружие вън от власта , а най добре и от парламента .
105
3
 
11
 
! Отговори
Вьзмутен преди 1 година
Бсп беше партия до времето на станишев след това се подадоха на политически интриги , схеми за пари и пропаднаха като сдс сегашно - дб
104
2
 
14
 
! Отговори
Вагенин, преди 1 година
Вие комунистите малко ми приличате на жаби в размножителен период. Надувате бузи, за да изглеждате по големи и значими. А всъщност сте смешни. Та, специално ти, затваряй "бузите" и си търси друг занаят. Откакто Серьожа те изостави си само едно повяхнало момче, което не става за политик.
103
2
 
15
 
! Отговори
Продл пеша преди 1 година
Чудя се защо им е на честни момчета като тези от промяната да овладяват анти корупционната комисия и веднага ми идва на ум за да не раследва тях