70% от българите не вярват нови избори да разрешат политическата криза

За 57% приоритет №1 трябва да е ограничаването на икономическата криза
141
70% от българите не вярват нови избори да разрешат политическата криза
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

65.5% от българите не очакват, че евентуални предсрочни избори биха разрешили политическата криза у нас. Това сочат резултатите от пециалното проучване на социологическата агенция „Алфа Рисърч“ за БНТ и предаването „Референдум“ на въпроса ще доведат ли евентуални предсрочни избори до решаване на политическата криза у нас.

Още по темата


29.7% от анкетираните са на противоположната позиция, а 4.8% остават без мнение по темата. Близо 58% от запитаните обаче смятат, че БСП трябва да върне мандата възможно най-бързо.

В специалното проучване на социологическата агенция „Алфа Рисърч“ за БНТ и предаването „Референдум“ – на въпроса кой трябва да е основният приоритет за страната – 56.5% от участниците в допитването посочват ограничаването на икономическата криза, а според други близо 42% основният приоритет трябва да е борбата с корупцията.



 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още по темата: избориАлфа рисърч
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
117
0
 
0
 
! Отговори
Tamarino преди 1 година
Не заблуждавайте хората че има някаква политическа криза! Криза има,но тя е икономическа.И е в целият свят тази криза.Това със свалянето на правителствата едно след едно,и невъзможноста за създаване на стабилно такова,е само една заблуда за масите.Нали не си мислехте на сериозно че от Слави става политик? Ако сте си го мислили,това говори за ниският ви интелект,или за липсата на такъв.Политикът е особена порода човек,със вродени качества и солидна ценностна система,без излишни комплексарщини.
116
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Технологиите движат света, не политиката, банките и др. ***.
115
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
същите маймуни ще се наместят на други места. със 10к и повече заплата и аз го правя ако ще и 10 мандата. а простакът да ходи на избори и да си мисли, че нещо определя.
114
0
 
3
 
! Отговори
Мога да... преди 1 година
...ви кажа две неща. Първото е, че преди, сега и за в бъдеще ще ни управляват милионери. Във властта винаги ще бъдат богати хора. Второто, което трябва да направят новите управляващи е да довършат Хемус и да построят Русе-Търново и да пробият Шипка. За корупцията?, ако някой знае къде я няма и как са я преборили, да го обясни накратко. Това е нещо, дето го има откак го има човек, в по-ново време-парите. Така че, не се хабете. Р Ралин го каза: и на мен г.за ми е по средата, но мисля с главата си.
113
0
 
1
 
! Отговори
Край преди 1 година
Ми естествено, че не можеш да правиш едно и също през 4-6 месеца и да очакваш много различен резултат. Така беше и Италия години наред.За да се излезе от тупика трябва промяна в правилата на играта. МАЖОРИТАРНИ ИЗБОРИ в два тура и нещата ще са коренно различни.За това обаче трябва ум и воля за живот в народа. Не се забелязват и двете.
112
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
70% не гласуват вече и не вярват на нито един политик за абсолютно нищо, дори когато някой от тях каже нещо това за нас значи, че обратното е вярното, примери - "ние сме най-диалогичната партия (БСП която само поставя ултиматуми и червени линии)", газа който внасяме от САЩ е два пъти по евтин (реално вече е около два пъти по-скъп от колкото беше руския), ние се справихме отлично (реално държавата е пред фалит).
111
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
направете управленските заплати на минималната нивото, както и всички да живеят в държавни сгради по 12 етажа , да са събрани като във вид общежитие, а не всеки с частна вила и личен автомобил за 100 к, това е пътя към екологичното общество хем.
110
0
 
3
 
! Отговори
Праведен преди 1 година
...допитване до 1000 човека от центъра на София !
109
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
80% ***, какво да се очаква?
108
0
 
4
 
! Отговори
Кико преди 1 година
Маскари! Предишните крадяха но и направиха,сегашните само лъжат и крадът! Надяват се че Рашкофф и Черепов ще уредят нещата! Блажени са вярващите! ( Библията)
107
1
 
7
 
! Отговори
toti преди 1 година
ЗАКРИВАНЕ ЗА ВИНАГИ ПАРТИ И НАРОДНО СЪБРАНИЕ !!! НОВА КОНСТИТУЦИ ОТ ВЕЛИКОТО НАРОДНО СЪБРАНИЕ И ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА !!!
106
0
 
6
 
! Отговори
A преди 1 година
Политическата криза не ни напуска вече 30 години. Откакто мафията си има държава.
105
0
 
8
 
! Отговори
popa ot razgrad преди 1 година
А 90% от българите не вярват в нищо...
104
0
 
2
 
! Отговори
Смешници! преди 1 година
Колко *** правих анкетата?Давам пример : попълвам анкета в някакъв сайт относно парцалите за уста, наредени от КукунчеФ!Участници в анкетата 16!!!!Добавям вот и показва 27% са против с моя глас! Всеки може сам да си изчисли...А алфата риПърч на последните избори бяха жалки, а не смешни с м***лоумините им прогнози!
103
4
 
3
 
! Отговори
Чичо преди 1 година
След като ГЕРБ и Бащицата се върнат в управлението наесен всичко ще си дойде на мястото.
102
5
 
4
 
! Отговори
Shark преди 1 година
При нови избори ситуацията ще е същата. Ама абсолютно същата. ПП вероятно ще са първа политическа сила, защото хората видяха как бяха свалени от власт от ГЕРб и патериците му. Надявам се повече хора са разбрали какво точно се случи. Да, но първата палтия няма да има мнозинство. Така че картинката ще е същата. Ако ГЕРБ по някаква случайност да са първа политическа сила, и те няма да имат мнозинство, а и няма кой да нпарави с тях коалиция. Така че стягайте се за коалиции, ако не се пръждосвайте
101
0
 
9
 
! Отговори
Смешно, не трагично! преди 1 година
Тук, разни хора, добре платени или заблудени от нещастната изкуствено и безпринципно създадена коалиция от абсолютно несъвместими субекти, със стахановски план обясняват некадърността си с управлението на ГЕРБ, удобно забравяйки, че по време на втория мандат бяха негови възторжени партньори!
100
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ех г.анйо г.анйо
99
0
 
3
 
! Отговори
Истина преди 1 година
По-скоро ме интересуват тези 30% които вярват, че изборите могат да решат нещо.
98
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще гласувам само за този,който ще обеси на орлов мост Борисов, Гешев, Петков ,Василев ,Доган, Нинова......