Христов: Голяма част от избирателите ще се върнат при ГЕРБ-СДС

Първият мандат след вота ще е при нас, убеден е той
27 юли 2022 22:50, Анисия Иванова
95

БСП ще върне на Румен Радев неизпълнен третия мандат за съставяне на правителство. Очаква се президентът да издаде указ, с който да разпусне Народното събрание, а през есента отново да отидем на предсрочни избори.

"Този парламент изчерпа своите възможности. Той работи трудно, трудно се събира мнозинство. Разделението е много голямо. От тази гледна точка е добре да се обърнем към избирателя, който да препотвърди кои да бъдат тези, които ще го представляват в следващия парламент. Да се започне на чисто да се търси формула на управление, която е по-стабилна и по-дълготрайна", коментира лидерът на СДС Румен Христов в "Денят ON AIR".

Според него още първият мандат ще бъде при тях след изборите, защото след всичко, което показаха "Продължаваме промяната", голяма част от избирателите ще се върнат отново при ГЕРБ-СДС. Той смята, че ще има Евроатлантически блок и един евроазиатски блок, и ако отново има опит за изолация на ГЕРБ-СДС, ще трябва да се търси подкрепа в партии от проруския блок, което означава нестабилно правителство.

"Без ГЕРБ-СДС не може. Нека да престанем да казваме заклинателни думи, че няма как да се управлява с ГЕРБ-СДС. Големите политически хоризонти, които преследваме представителите на евроатлантическа общност, са едни и същи. Да започнем от избора, който направи България - влизането на страната ни в ЕС и НАТО. Това, което предстои, е приемането на България в Еврозоната, работа по отношение на Шенген", обясни Христов пред Bulgaria ON AIR.

Гостът каза, че при антикризисните мерки е по-важно да се подкрепят тези, които имат нужда от помощ, а не да се дават пари на калпак. По думите му България отказа да купува руски газ, а същевременно използваме руски газ през посредник. Христов подчерта, че прекъсване на доставките на руски газ могат да станат само при алтернатива. И изтъкна, че в сферите на енергетиката и макрофинансите трябва да бъдат забравени личните интереси.

"Това правителство падна заради неразбориите вътре в коалицията. Те нямаха стабилно мнозинство. Това е първото правителство, което пада от вот на недоверие. Имало е десетки вотове на недоверие досега, никога опозицията не е успявала да пробие мнозинство. Не го свали опозицията, а самите те паднаха. Те нямаха доверие помежду си, камо ли доверието на българския народ", обърна внимание Христов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
3
 
4
 
! Отговори
Петков пред Таймс преди 1 година
"Ние ограничихме корупцията на местно ниво, но открихме, че имаме по-голям враг: Руското влияние. Ние не разбирахме, че корупцията и руското влияние в България са едно и също нещо. Корупцията е най-добрият инструмент на външната политика на Москва на Балканите", казва българският премиер в оставка. Петков е решен да се бори срещу търговията с влияние на руския президент Владимир Путин в Източна Европа, но се опасява, че Русия смята да го свали от власт завинаги, пише британското издание."
55
9
 
9
 
! Отговори
ГЕРБ ДПС преди 1 година
Пеевски харесва Слави Трифонов на прайда в Германия. ГЕРБ ще пазарува гласуве на бедните душици. ДПС също ще пазарува гласуве на бедните душици. Държавата ще се върне на мафията
54
3
 
17
 
! Отговори
европески гном преди 1 година
ще с евърнат на Коледа за празниците -то елкторат на СДС отдавна няма им а лидери само
53
4
 
14
 
! Отговори
Логично преди 1 година
Комунистите и бездарните реваншисти нямат място в управлението на съвременна България. Те носят само разделение и разруха. В следващия парламент трябва да има само една червена линия и тя е с червените. Време е крадците от прехода да започнат да повръщат. Спецзвената трябва да бъдат възстановени веднага.
52
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никога!
51
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
*** има много поздрави от избирателите. Така се окъкахте, че никога повече няма да видите власт.
50
7
 
21
 
! Отговори
бойкоумре преди 1 година
И тоя още не разбра.
49
3
 
1
 
! Отговори
Morski преди 1 година
До 54-Ти да не си от ТАСС пък?
48
6
 
24
 
! Отговори
Бесен преди 1 година
Мечтай приятелю, мечтай!!!
47
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
тосс пък
46
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На тоя доста малко му остава да застигне по изкуфялост председателя на другата партия в коалицията, подвизаващ се в Банкя.
45
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този не е добре. Освен това, защо се казват ГЕРБ-СДС след като СДС няма и 0.2%?
44
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Коалиция "Газим промяната", или коалиция "Газпром"
43
9
 
20
 
! Отговори
Иван преди 1 година
До ГЕРБ - СДСДнес не е първи април и подобни писания изглеждат жалки
42
9
 
17
 
! Отговори
Иван преди 1 година
Мечти, мечти
41
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тиквунопитеци, калинки ,кърлежи пак точат лиги но..шкафчета,кюлчета,апартаментгеит,сюджукгеит,евра,къщи за тъщи,мишо бирата..едва ли някой иска това да се повтори
40
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кабинета на Киро беше със 70% неодобрение преди да направи още две издънки - за газа и руските дипломати. А ето и днес още едно увеличение с над 50%, а се хвалеше как бил два пъти по евтин американския газ. До октомври съвсем ще се закучат нещатата и ПП/ДБ/БСП са вън от парламента и този път ще има осъдени за това което натвориха.
39
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще се върнат гласоподавателите към ГЕРБ но една част ще трябва да се прехвърлят към Възраждане а друга част към ИТН. Разбира се ДПС ще помагат.
38
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Последните 12 години София се напълни с наркомани. Дилъра от Банкя и ортакът му Таки се грижат за това.
37
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руменчо, Руменчомаазен прредаател и муттропоклонник си ти.